Results 1 to 3 of 3

Thread: Sound issues on Google Chrome 26 / Chromium 27

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pitesti, Arges County, Romania
    Posts
    595

    Default Sound issues on Google Chrome 26 / Chromium 27

    openSUSE 12.2, using ALSA for sound. As of today i have received updates for Google Chrome to version 26. After restarting the browser i have noticed that i get choppy sound on pages like Mixcloud or Soudcloud. Flash content like the one from Youtube is also affected.

    To check the situation i have installed Chromium 27 and to my surprise this browser is also affected.

    Are there any other users like me in this situation?
    If any openSUSE Chromium dev`s see this topic, can this issue be reported as a bug?

    As a temporary solution for this, i have installed Chromium 26 and i have noticed that this browser is working fine on the pages mentioned at the start of the topic.
    openSUSE Community Member: -> en.opensuse.org/User:Creatura85
    Connect Profile:
    -> connect.opensuse.org/pg/profile/creatura85
    openSUSE Romania Member: -> suseromania.ro

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pitesti, Arges County, Romania
    Posts
    595

    Default Re: Sound issues on Google Chrome 26 / Chromium 27

    The bug was identified: https://code.google.com/p/chromium/i...tail?id=224046

    Solution is to launch Google-chrome version 26 with option --audio-buffer-size=2048
    I suspect that Chromium 27 would work as well with this option.

    Can someone else test this ?
    openSUSE Community Member: -> en.opensuse.org/User:Creatura85
    Connect Profile:
    -> connect.opensuse.org/pg/profile/creatura85
    openSUSE Romania Member: -> suseromania.ro

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pitesti, Arges County, Romania
    Posts
    595

    Default Re: Sound issues on Google Chrome 26 / Chromium 27

    Good morning, back with feedback: on openSUSE 12.2 running pure ALSA and Google Chrome 26 it seems that adding that extra variable helped, no choppy sound on html of flash pages.
    openSUSE Community Member: -> en.opensuse.org/User:Creatura85
    Connect Profile:
    -> connect.opensuse.org/pg/profile/creatura85
    openSUSE Romania Member: -> suseromania.ro

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •