Results 1 to 6 of 6

Thread: libvirt connection does not support virtual network management

  1. #1

    Default libvirt connection does not support virtual network management

    Hello everyone:

    OpenSUSE 12.2: When I use virtual machine manager 0.9.3+KDE to manage VMs, it prompts "libvirt connection does not support virtual network management":

    openSUSE:~ # rpm -qa |grep libvirt
    libvirt-client-0.9.11.4-1.2.1.x86_64
    libvirt-python-0.9.11.4-1.2.1.x86_64
    libvirt-0.9.11.4-1.2.1.x86_64

    Hope your help!

    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    17,077

    Default Re: libvirt connection does not support virtual network management

    On Mon, 25 Feb 2013 06:26:01 +0000, chen xin0502 wrote:

    > Hello everyone:
    >
    > OpenSUSE 12.2: When I use virtual machine manager 0.9.3+KDE to manage
    > VMs, it prompts "libvirt connection does not support virtual network
    > management":
    >
    > openSUSE:~ # rpm -qa |grep libvirt libvirt-client-0.9.11.4-1.2.1.x86_64
    > libvirt-python-0.9.11.4-1.2.1.x86_64 libvirt-0.9.11.4-1.2.1.x86_64
    >
    > Hope your help!
    >
    > Thanks!


    It's unclear what you're trying to do - but the message seems self
    explanatory.

    It would be useful if you told us what it is you are trying to
    accomplish. Whatever it is, it's apparently not supported by libvirt, so
    if you told us what you were trying to do, someone could probably tell
    you how to do that.

    Jim
    --
    Jim Henderson
    openSUSE Forums Administrator
    Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    11,394
    Blog Entries
    2

    Default Re: libvirt connection does not support virtual network management

    Quote Originally Posted by chen_xin0502 View Post
    Hello everyone:

    OpenSUSE 12.2: When I use virtual machine manager 0.9.3+KDE to manage VMs, it prompts "libvirt connection does not support virtual network management":

    openSUSE:~ # rpm -qa |grep libvirt
    libvirt-client-0.9.11.4-1.2.1.x86_64
    libvirt-python-0.9.11.4-1.2.1.x86_64
    libvirt-0.9.11.4-1.2.1.x86_64

    Hope your help!

    Thanks!
    First, you need to state whether you're using Virt Manager to support KVM or Xen (Virt Manager will work with either tehnology).

    On my machine I see a similar message in the "Network Interface" tab because that is not supported in KVM.

    Assuming your error really has to do with the Virtual Networks tab,
    - Do you have any other virtualization installed? You'd have problems if you're also running VMware, Virtualbox or any other while also running Xen or KVM.
    - Do you have an active network interface? Typically you would but your situation might be odd...
    - Do you have an active wired interface? I don't know about Xen, but KVM seems to have intermittent issues when only a wireless connection is active.

    TSU

  4. #4

    Default Re: libvirt connection does not support virtual network management

    Quote Originally Posted by hendersj View Post
    On Mon, 25 Feb 2013 06:26:01 +0000, chen xin0502 wrote:

    > Hello everyone:
    >
    > OpenSUSE 12.2: When I use virtual machine manager 0.9.3+KDE to manage
    > VMs, it prompts "libvirt connection does not support virtual network
    > management":
    >
    > openSUSE:~ # rpm -qa |grep libvirt libvirt-client-0.9.11.4-1.2.1.x86_64
    > libvirt-python-0.9.11.4-1.2.1.x86_64 libvirt-0.9.11.4-1.2.1.x86_64
    >
    > Hope your help!
    >
    > Thanks!


    It's unclear what you're trying to do - but the message seems self
    explanatory.

    It would be useful if you told us what it is you are trying to
    accomplish. Whatever it is, it's apparently not supported by libvirt, so
    if you told us what you were trying to do, someone could probably tell
    you how to do that.

    Jim
    --
    Jim Henderson
    openSUSE Forums Administrator
    Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C
    Thanks, Jim. Sorry for my unclear post.

    I'm trying to manage openXen in opensuse 12.2. Below is my steps:
    1. Install opensuse with xen server, then boot into xen;
    2. Configure one bridge "br0" with Yast network device configuration;
    3. Run virt-manager->Edit->Connection Details, check the tabs "Virtual networks", "Storage" and "Network Interface", nothing appeared but "libvirt coonection does not support..."

    Thanks,
    Xin

  5. #5

    Default Re: libvirt connection does not support virtual network management

    Quote Originally Posted by tsu2 View Post
    First, you need to state whether you're using Virt Manager to support KVM or Xen (Virt Manager will work with either tehnology).

    On my machine I see a similar message in the "Network Interface" tab because that is not supported in KVM.

    Assuming your error really has to do with the Virtual Networks tab,
    - Do you have any other virtualization installed? You'd have problems if you're also running VMware, Virtualbox or any other while also running Xen or KVM.
    - Do you have an active network interface? Typically you would but your situation might be odd...
    - Do you have an active wired interface? I don't know about Xen, but KVM seems to have intermittent issues when only a wireless connection is active.

    TSU
    Thanks TSU. I'm using Xen.

    1. I have no other virtualization installed--only Xen;
    2. Yes, I have two active/wired network interface, one is confugured under a bridge and the other not. The NIC is intel 82580.

    My configuration is OK and no errors in SLES 11 SP2, but failed in opensuse 12.1/12.2.

    Thanks.
    Xin

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    11,394
    Blog Entries
    2

    Default Re: libvirt connection does not support virtual network management

    Quote Originally Posted by chen_xin0502 View Post
    Thanks TSU. I'm using Xen.

    1. I have no other virtualization installed--only Xen;
    2. Yes, I have two active/wired network interface, one is confugured under a bridge and the other not. The NIC is intel 82580.

    My configuration is OK and no errors in SLES 11 SP2, but failed in opensuse 12.1/12.2.

    Thanks.
    Xin
    Do you have the tun/tap packages installed? They are required.

    Although what you're trying to do was not my preferred configuration during an investigation I was/am still doing trying to bind a virtual network to an interface without br (It's my understanding that with the current IP stack this might not be necessary), I was able to setup what you're trying without a problem... ie. configure br0, then open virt-manager and create/bind a virtual network.

    As I stated earlier, I am using KVM but I doubt that should have made a diff in this situation.

    HTH,
    TSU

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •