Results 1 to 10 of 10

Thread: Strange Problem with Graphic on Start-up

  1. #1

    Default Strange Problem with Graphic on Start-up

    Hi everyone
    I wanted to Install an OpenSuse on some Desktop PC
    but after an easy installation I got a problem and face to a Strange Message
    this is that




    So
    then
    after seconds the message change to this :



    Is any body to help a poor guy who need his friends guide?
    thanks every one who read my post *-:

    aha aha before I forget I should say that
    the OpenSuse come up without any problem in Safe Mode

    Thanks again :-)

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,851

    Default Re: Strange Problem with Graphic on Start-up

    Is that openSUSE 12.2?
    Henk van Velden

  3. #3

    Default Re: Strange Problem with Graphic on Start-up

    yes it is

    but of course I thing with some other distribution they got the same problem before

  4. #4

    Default Re: Strange Problem with Graphic on Start-up


    Is any body there?
    help me please

    I have to install the open suse on those PC

    please don't leave me alone

  5. #5

    Default Re: Strange Problem with Graphic on Start-up

    Quote Originally Posted by amirsanaii View Post

    Is any body there?
    help me please

    I have to install the open suse on those PC

    please don't leave me alone
    Don't feel sad; there are people to help you! You might have had more success if you posted to the correct subforum though (e.g. install/boot/login).

    I haven't seen this problem before but it looks like a graphics driver problem. A similar problem is discussed in: http://forums.opensuse.org/english/g...d-desktop.html - so if you have an Nvidia graphics card, that may be a good place to start.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,851

    Default Re: Strange Problem with Graphic on Start-up

    I am with flymail that you are probably in the wrong subforum. And when you think this should be here in Hardware, then you have told us very, very feww about hat hardware. An expression like "some Desktop PC" is useless in a Hardwarte forums. And not telling what your graphics card is is also not very informative.

    I will move this to Install/Boot/Login. This will take some time.
    After the move is complete, please add information about the system and specialy about the graphics card.

    This is CLOSED for the move.
    Henk van Velden

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,851

    Default Re: Strange Problem with Graphic on Start-up

    Quote Originally Posted by hcvv View Post

    This is CLOSED for the move.
    Moved from Hardware and open again.
    Henk van Velden

  8. #8
    dd NNTP User

    Default Re: Strange Problem with Graphic on Start-up

    On 02/21/2013 12:06 PM, hcvv wrote:
    >
    >> This is CLOSED for the move.

    > Moved from Hardware and open again.


    tell us about the hardware:

    -brand and model PC

    -if home built or not a branded box, tell us the motherboard
    manufacturer and model

    -CPU info (number, brand/model, speed)

    -how much ram

    -what kind of graphics card or on board chip

    -it is openSUSE 12.2, but is it 32 or 64 bit and did you install from
    DVD or Live CD?

    -if you have a Live CD does it boot up and run ok from the CD? if so,
    run this command and return the output to here using the how to post
    between "code tags" info found here http://goo.gl/i3wnr:
    Code:
    /sbin/lspci -v | grep -i display
    - what happens if you boot to safe mode and run YaST Online Update
    TWO times, and then reboot, not to safe mode..

    --
    dd
    http://tinyurl.com/DD-Caveat


  9. #9

    Default Re: Strange Problem with Graphic on Start-up

    dd wrote:
    > On 02/21/2013 12:06 PM, hcvv wrote:
    >>
    >>> This is CLOSED for the move.

    >> Moved from Hardware and open again.

    >
    > tell us about the hardware:


    And if I try to look at the original pictures I see a blank space. I
    guess they want me to enable Javascript. Please post the pictures
    somewhere sensible where we can see them.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,642
    Blog Entries
    14

    Default Re: Strange Problem with Graphic on Start-up

    In the GRUB boot menu, go Advanced Options, press "e" to edit the boot option, add "nomodeset", then boot and see if things are normal.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •