Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: XBMC 12.0-2.1 Crashes at startup on openSuSE 12.2 with Undefined Symbol Error

  1. #1

    Default XBMC 12.0-2.1 Crashes at startup on openSuSE 12.2 with Undefined Symbol Error

    1) Using openSuSE 12.2 with all latest updates
    2) Downloaded and installed latest release of XBMC (12.0-2.1) using Apper
    3) Opened console window and typed command "xbmc"
    4) XBMC does not start and displays the following error:

    dmullins@linux-cart:~> xbmc
    /usr/lib64/xbmc/xbmc.bin: symbol lookup error: /usr/lib64/xbmc/xbmc.bin: undefined symbol: _ZTIN6TagLib5ID3v219Latin1StringHandlerE
    dmullins@linux-cart:~>

    5) This occurs on 32-bit AND 64-bit systems
    6) Apper install upgraded previous version of XBMC (11.0-4.31)

    Cannot use new XBMC 12.0 release on openSuSE. Works OK in Windows XP.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    United States
    Posts
    612

    Default Re: XBMC 12.0-2.1 Crashes at startup on openSuSE 12.2 with Undefined Symbol Error

    I built it myself using the source rpm from packman and it works fine. Perhaps try reinstalling it using yast instead of apper?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,866
    Blog Entries
    14

    Default Re: XBMC 12.0-2.1 Crashes at startup on openSuSE 12.2 with Undefined Symbol Error

    Quote Originally Posted by dmullinssuse View Post
    1) dmullins@linux-cart:~> xbmc
    /usr/lib64/xbmc/xbmc.bin: symbol lookup error: /usr/lib64/xbmc/xbmc.bin: undefined symbol: _ZTIN6TagLib5ID3v219Latin1StringHandlerE
    dmullins@linux-cart:~>

    5) This occurs on 32-bit AND 64-bit systems
    This combo is impossible. On 32bit systems there should be no /usr/lib64/xbmc/xbmc.bin

    Please post output from a both a 32bit and a 64bit system
    Code:
    uname -a
    rpm -qa  | grep xbmc
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  4. #4

    Default Re: XBMC 12.0-2.1 Crashes at startup on openSuSE 12.2 with Undefined Symbol Error

    I get the same error too. XBMC fails to load.

    jh@linux-n6ky:~> uname -a
    Linux linux-n6ky.site 3.4.11-2.16-desktop #1 SMP PREEMPT Wed Sep 26 17:05:00 UTC 2012 (259fc87) x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
    jh@linux-n6ky:~> rpm -qa | grep xbmc
    xbmc-12.0-2.1.x86_64
    Installed from YAST.

  5. #5

    Default Re: XBMC 12.0-2.1 Crashes at startup on openSuSE 12.2 with Undefined Symbol Error

    Quote Originally Posted by dmullinssuse View Post
    1) Using openSuSE 12.2 with all latest updates
    2) Downloaded and installed latest release of XBMC (12.0-2.1) using Apper
    3) Opened console window and typed command "xbmc"
    4) XBMC does not start and displays the following error:

    dmullins@linux-cart:~> xbmc
    /usr/lib64/xbmc/xbmc.bin: symbol lookup error: /usr/lib64/xbmc/xbmc.bin: undefined symbol: _ZTIN6TagLib5ID3v219Latin1StringHandlerE
    dmullins@linux-cart:~>

    5) This occurs on 32-bit AND 64-bit systems
    6) Apper install upgraded previous version of XBMC (11.0-4.31)

    Cannot use new XBMC 12.0 release on openSuSE. Works OK in Windows XP.
    libtag is to blame. Open yast > search libtag1 > versions > chose 1.8 from Packman. Resolve dependency issues by changing repos. Problem solved.

  6. #6

    Default Re: XBMC 12.0-2.1 Crashes at startup on openSuSE 12.2 with Undefined Symbol Error

    Thanks working now..

  7. #7

    Default Re: XBMC 12.0-2.1 Crashes at startup on openSuSE 12.2 with Undefined Symbol Error

    Quote Originally Posted by bananaosx View Post
    Thanks working now..
    Glad I could help.

  8. #8

    Default Re: XBMC 12.0-2.1 Crashes at startup on openSuSE 12.2 with Undefined Symbol Error

    BTW, do you know anythng about this add-on for XBMC 12?

    xbmc-pvr-mythtv-cmyth

    It's not in the OS community repo. But is in Ubuntu's.

    I would like to use XBMC 12 with MythTV backend only to see that the MythTV add-on is not included in XBMC 12.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,866
    Blog Entries
    14

    Default Re: XBMC 12.0-2.1 Crashes at startup on openSuSE 12.2 with Undefined Symbol Error

    Quote Originally Posted by bananaosx View Post
    BTW, do you know anythng about this add-on for XBMC 12?

    xbmc-pvr-mythtv-cmyth

    It's not in the OS community repo. But is in Ubuntu's.

    I would like to use XBMC 12 with MythTV backend only to see that the MythTV add-on is not included in XBMC 12.
    Please don't compare Ubuntu to openSUSE. Sometimes packages differ. In this specific case it's even more difficult to say anything decent, since it's a new XBMC (changes have been made in handling PVR). AFAIK Packman deals with the myth packages.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  10. #10

    Default Re: XBMC 12.0-2.1 Crashes at startup on openSuSE 12.2 with Undefined Symbol Error

    Quote Originally Posted by me3064 View Post
    libtag is to blame. Open yast > search libtag1 > versions > chose 1.8 from Packman. Resolve dependency issues by changing repos. Problem solved.
    Appreciate the solution, it works perfectly!
    I'm confused...No, wait...Maybe I'm not...

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •