Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 42

Thread: Lost web browser & email client after updates

  1. #11
    dd NNTP User

    Default Re: Lost web browser & email client after updates

    On 01/12/2013 09:26 PM, HighBloodSugar wrote:
    > I used "su" first, I assumed that was needed.


    understand....no problem....but, most folks here who try to give help
    will specify to "become root" or "su to root" or something like that
    when needed, or else give some kind of 'hint'....so, i'd say in most
    cases you can assume that normal user is what you need....then if it
    fails for permissions or whatever, you can "su -" (not just su) and
    proceed..

    the main thing i was worried about was if you were logging into KDE as
    root....don't.

    so, i am all out of ideas, i have no idea why you have the troubles you
    do......sorry.

    --
    dd

  2. #12

    Default Re: Lost web browser & email client after updates

    I do know that this happened after the last online update using Yast. Here's the info for that update session, from /var/log/zypp/history. I did the update on 2013-01-12, but included the info from 2013-01-07 because I saw a warning, figured it might be relevant.

    Code:
    2013-01-04 13:17:54|remove |gnome-subtitles|1.2-2.1.2|x86_64|root@linux-fi3i
    2013-01-07 13:52:47|install|libmysqlclient18|5.5.28-3.14.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|29d5b7a1f9b73748439b0b2d907526107eb5553f25fbd88a8ed0e0d93751d702
    2013-01-07 13:52:48|install|mysql-community-server-errormessages|5.5.28-3.14.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|c8356fd4702a7b892e3dc7d84d597bc1249d7364fd6848178eb61f61f0460e91
    2013-01-07 13:52:49|install|mysql-community-server-client|5.5.28-3.14.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|3b55dcd53d1a369f4458d356351efa2e9718c9250c478dc409f066253f89939a
    # 2013-01-07 13:52:59 mysql-community-server-5.5.28-3.14.1.x86_64.rpm installed ok
    # Additional rpm output:
    # redirecting to systemctl
    # redirecting to systemctl
    # 
    2013-01-07 13:52:59|install|mysql-community-server|5.5.28-3.14.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|307eb4323e142dfdea4008036d27d51d756a454535f6061ae882aec868154f0f
    # 2013-01-07 13:52:59 libmysqld18-5.5.28-3.14.1.x86_64.rpm installed ok
    # Additional rpm output:
    # /sbin/ldconfig: relative path `1' used to build cache
    # warning: %postun(libmysqld18-5.5.25-3.12.1.x86_64) scriptlet failed, exit status 1
    # 
    2013-01-07 13:52:59|install|libmysqld18|5.5.28-3.14.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|0eceded852b87577967128e506424eaddc92025e251482f0fd3562718a885bcb
    2013-01-12 00:20:45|install|libqt4|4.7.4-19.13.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|3b7d81b248098640e233a9022018478c3b27d31f0ad104e7b0b2d1d70f7c9bec
    2013-01-12 00:20:45|install|libfreebl3|3.14.1-9.21.3|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|95b8254e7bd4d1a2653bfc2d7ef5efa25dca47ac9265525f69176d728eea75b0
    2013-01-12 00:20:46|install|mozilla-nspr|4.9.4-3.11.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|085753fc6800344694806145c63dc25422dec32cc6a0e2dd3b1f79cc3ae63946
    2013-01-12 00:20:46|install|libqt4-sql|4.7.4-19.13.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|8465f834eb3ee5961cf9b2f86e1c30f68479202a4645e96e747657ff93de4906
    2013-01-12 00:20:46|install|mozilla-nss-certs|3.14.1-9.21.3|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|40b57f7a4a5bb50e4237abb178dc7673f5959302b9681b322b1476eff3e7da83
    2013-01-12 00:20:46|install|libqt4-sql-sqlite|4.7.4-19.13.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|d45b23abae94255c3e3dc5e9b5c97001bfe5e12eef7c2e1693dd6c00bb6efa17
    2013-01-12 00:20:47|install|libqt4-qt3support|4.7.4-19.13.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|0a6713dd6b85918df23bf91d9c0033a2eb9f1311c0bb2341fe5023c6fd3cf370
    2013-01-12 00:20:47|install|libsoftokn3|3.14.1-9.21.3|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|186fbe61542a5e07dc0cbd8d6997e1d8f563f5fb3203fd52be6259391c2fc468
    2013-01-12 00:20:49|install|libqt4-x11|4.7.4-19.13.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|07f3eec828cf7ca18622a8ab5fb131dc7b0323e9d68e005a64669e80bf836c92
    2013-01-12 00:20:49|install|mozilla-nss|3.14.1-9.21.3|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|3171fb146e96fbcddc6927d63de864030c9e7077e8b780257c057762e5d98c29
    2013-01-12 00:20:54|install|libqt4-devel|4.7.4-19.13.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|2ed626f54fa13dc0fdcb6683a438129202c898cd3e246bb067eb9e1ebf8ca14d
    2013-01-12 00:20:57|install|seamonkey|2.15-2.49.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|3a17abe157b42a80b9b86b3debeabd21bc14690a37e6f4fbbfdb061fc283a526
    2013-01-12 00:21:08|install|MozillaThunderbird|17.0.2-33.47.2|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|dd2db203d1b315ba03007123d463af36e1101c9b218280cf63eacafaf2314184
    # 2013-01-12 00:21:14 MozillaFirefox-18.0-2.58.2.x86_64.rpm installed ok
    # Additional rpm output:
    # Unknown media type in type 'all/all'
    # Unknown media type in type 'all/allfiles'
    # Unknown media type in type 'uri/mms'
    # Unknown media type in type 'uri/mmst'
    # Unknown media type in type 'uri/mmsu'
    # Unknown media type in type 'uri/pnm'
    # Unknown media type in type 'uri/rtspt'
    # Unknown media type in type 'uri/rtspu'
    # Unknown media type in type 'interface/x-winamp-skin'
    # 
    2013-01-12 00:21:14|install|MozillaFirefox|18.0-2.58.2|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|20202829209ab532e23b81751d3a5d1d2292b684b6723e8d400ae6d195e19c47
    2013-01-12 00:21:17|install|flash-player|11.2.202.261-42.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|fe8018ead425097f15f099d6bdf91241444ecc30926e38e6f50aaf16eb738ddc
    2013-01-12 00:21:18|install|flash-player-kde4|11.2.202.261-42.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|74147a32e5de273f95e066d0d08a903d2dee319595eb29921891047fcd37d90b
    2013-01-12 00:30:21|install|seamonkey|2.14-2.45.1|x86_64|root@linux-fi3i|Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|2aef2afeaf879c4a3afca3fec3c47c415fdf23feea74ec84b8bed1573b498754
    2013-01-12 00:42:52|install|seamonkey|2.15-2.49.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|3a17abe157b42a80b9b86b3debeabd21bc14690a37e6f4fbbfdb061fc283a526
    2013-01-12 01:10:32|install|seamonkey|2.15-2.49.1|x86_64|root@linux-fi3i|Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|3a17abe157b42a80b9b86b3debeabd21bc14690a37e6f4fbbfdb061fc283a526
    # 2013-01-12 01:13:57 opera-12.12-34.1.x86_64.rpm installed ok
    # Additional rpm output:
    # Unknown media type in type 'all/all'
    # Unknown media type in type 'all/allfiles'
    # Unknown media type in type 'uri/mms'
    # Unknown media type in type 'uri/mmst'
    # Unknown media type in type 'uri/mmsu'
    # Unknown media type in type 'uri/pnm'
    # Unknown media type in type 'uri/rtspt'
    # Unknown media type in type 'uri/rtspu'
    # Unknown media type in type 'interface/x-winamp-skin'
    # 
    2013-01-12 01:13:57|install|opera|12.12-34.1|x86_64|root@linux-fi3i|Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|6de319a60ae26c206c25127299e5f47ec51b22ab329db6b879212975290a56a7
    2013-01-12 01:13:57|install|opera-kde4|12.12-34.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|06d3cb977a9bd830d918e7610a50ea508eee110367f7bfa65ec56fa3e8d5e735
    2013-01-12 01:13:57|install|opera-gtk|12.12-34.1|x86_64||Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|49cef57e4a6f8b4b26b448c14c9f136657cce8d54e8e9bff799fe0e2975b4c5e
    2013-01-12 01:48:02|install|libgtksourceview-2_0-0|2.10.5-3.1.2|x86_64||repo-oss|f0d9d430fb28808936e245057e88f157a10ff791
    2013-01-12 01:48:04|install|balsa|2.4.10-3.1.2|x86_64|root@linux-fi3i|repo-oss|4aef8a4c1dcefa396f1ce5f9cccbd1463569f5fd
    2013-01-12 02:10:44|install|libetpan13|0.58-12.1.2|x86_64||repo-oss|82dd6d156aa0cbbd4f5a7152a884a0ac64e45b84
    2013-01-12 02:10:45|install|libpisock9|0.12.5-12.1.4|x86_64||repo-oss|693001e68c6bb0fd634c33145b513498d0169c51
    2013-01-12 02:10:45|install|pinentry-gtk2|0.8.1-10.2.2|x86_64||repo-oss|8f2ec56b26e324564006b14aad96675788629adb
    2013-01-12 02:10:57|install|claws-mail|3.7.10-3.8.1|x86_64|root@linux-fi3i|Updates-for-openSUSE-12.1-12.1-1.4|c29d4d29c327061326e601b31a9386fb5c2faeaac3f7612cc5069b2ecd307256
    Hopefully this will give a hint to someone out there. It shows Opera, that is working ok, I installed that just to get back on the Internet. Seamonkey, Seamonkey mail, Firefox, Thunderbird all crash immediately, Rekonq crashes when I click a bookmark, didn't try typing in and address, though. And IceWM no longer works, I get a one color screen, usually green if I remember. Weird!

  3. #13
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,738
    Blog Entries
    20

    Default Re: Lost web browser & email client after updates

    What you see there is normal.
    Try rolling back flash and or firefox etc.
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #14

    Default Re: Lost web browser & email client after updates

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    What you see there is normal.
    Try rolling back flash and or firefox etc.
    I tried rolling back flash, no change, then firefox, still no change. Tonight I also found that Audacious and mplayer no longer run either. This is looking bad, I'm thinking of wiping the drive and installing 12.2. Just need to back up lots of files first.

  5. #15
    dd NNTP User

    Default Re: Lost web browser & email client after updates

    On 01/13/2013 04:56 AM, HighBloodSugar wrote:
    > I tried rolling back flash, no change, then firefox, still no change.


    i'm not experienced/competent to actually decide, but i _think_ the root
    of your problem is in "libqt4" updates rolled in on 2013-01-12, which
    one (of many) i'd have no idea...and, why it hit _your_ 12.1 and not
    everyone on the planet is a mystery too..

    why i picked libqt4: i *think* everything not now working needs qt, and
    the Opera (which does work) is running in its gtk form....[maybe]

    i think, before i would wipe and reinstall i would open YaST Software
    Management, search on libqt and right click each ALREADY installed to
    Update (green up arrow with green check mark)... those already installed
    are marked with a black check--do NOT start adding green check marks to
    newly installed packages!)

    that might not help at all...but, i GUESS that something got corrupted
    during your update on the 12th . . .

    it might be wise to wait a while and let the real gurus evaluate and
    comment on what i've *guessed* about..

    --
    dd

  6. #16

    Default Re: Lost web browser & email client after updates

    Quote Originally Posted by dd View Post
    ...i think, before i would wipe and reinstall i would open YaST Software
    Management, search on libqt and right click each ALREADY installed to
    Update (green up arrow with green check mark)... those already installed
    are marked with a black check--do NOT start adding green check marks to
    newly installed packages!)

    dd
    I only see black check marks. Not sure what you mean - is there a difference between "already installed" and "newly installed" ?
    If it helps any, here's the latest list of apps that stopping working: Seamonkey, Firefox, Thunderbird, Rekonq, Audacious, Mplayer, gFTP, DvdStyler, Bluefish, Grip, EasyTag.


    For Bluefish, I get this:


    Code:
    user@linux-fi3i:~> bluefish
    
    (bluefish:4520): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "oxygen-gtk",
    
    (bluefish:4520): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "oxygen-gtk",
    Segmentation fault
    gFTP gives just "segmentation fault" - It seems like the problem isn't isolated to Qt4. I dabble in programming some, and my latest project in Qt4 still compiles and runs. I think K3B uses Qt4, that's still working.

    Here's what I get trying to run Audacious:

    Code:
    user@linux-fi3i:~> audacious
    WARNING: Audacious seems to be already running but is not responding.
    audacious: symbol lookup error: audacious: undefined symbol: str_get
    And gmplayer:

    Code:
    user@linux-fi3i:~> gmplayer
    MPlayer dev-SVN-r35127-4.6-openSUSE Linux 12.1 (x86_64)-Packman (C) 2000-2012 MPlayer Team
    Can't open joystick device /dev/input/js0: No such file or directory
    Can't init input joystick
    mplayer: could not connect to socket
    mplayer: No such file or directory
    Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.
    
    
    MPlayer interrupted by signal 11 in module: unknown
    - MPlayer crashed by bad usage of CPU/FPU/RAM.
      Recompile MPlayer with --enable-debug and make a 'gdb' backtrace and
      disassembly. Details in DOCS/HTML/en/bugreports_what.html#bugreports_crash.
    - MPlayer crashed. This shouldn't happen.
      It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ in your
      gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read
      DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and
      won't help unless you provide this information when reporting a possible bug.

  7. #17
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,738
    Blog Entries
    20

    Default Re: Lost web browser & email client after updates

    Where did bluefish get installed from? Which repo?

    What do you get from

    Code:
    zypper ve
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  8. #18

    Default Re: Lost web browser & email client after updates

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Where did bluefish get installed from? Which repo?

    What do you get from

    Code:
    zypper ve
    I got bluefish from RPM Search, if I remember, sometime last Spring.

    And here's "zypper ve":

    Code:
    user@linux-fi3i:~> zypper ve
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    
    Dependencies of all installed packages are satisfied.

  9. #19
    dd NNTP User

    Default Re: Lost web browser & email client after updates

    On 01/13/2013 09:36 PM, HighBloodSugar wrote:
    > I only see black check marks. Not sure what you mean - is there a
    > difference between "already installed" and "newly installed" ?


    sorry i confused you: update all of those which are now
    installed....that is to say: all of those with black check marks, right
    click and change to update (green check marks with a little up arrow)..

    do not add new stuff (if it does not already have a black check mark,
    leave it alone.)

    what will happen is that all which you now have installed will be
    reinstalled, overwritten......the _theory_ is that something is now
    garbled and reinstalling _may_ solve the problem..

    or it may not...but, it is pretty easy to try it out and see......and a
    lot quicker and easier than a full up "I'm thinking of wiping the drive
    and installing . . . "

    --
    dd

  10. #20

    Default Re: Lost web browser & email client after updates

    Quote Originally Posted by dd View Post
    ...update all of those which are now
    installed....that is to say: all of those with black check marks, right
    click and change to update (green check marks with a little up arrow)..

    do not add new stuff (if it does not already have a black check mark,
    leave it alone.)

    what will happen is that all which you now have installed will be
    reinstalled, overwritten......the _theory_ is that something is now
    garbled and reinstalling _may_ solve the problem..

    or it may not...but, it is pretty easy to try it out and see......and a
    lot quicker and easier than a full up "I'm thinking of wiping the drive
    and installing . . . "

    --
    dd
    Still getting the same failures
    Desktop : Leap 15.1 | KDE Plasma | AMD Phenom II x6 1035T | 8 GB Memory | Integrated Radeon HD4250 | Ext4
    Laptop: Leap 15.1 | KDE Plasma | Intel Core i5 3rd Gen 3320M 2.6GHz | Intel HD Graphics 4000 | 8 GB Memory | Ext4

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •