Results 1 to 10 of 10

Thread: Moving Windows Between "WorkSpaces"

  1. #1

    Default Moving Windows Between "WorkSpaces"

    Hello All,

    I keep having this issue, which happens once and a while, but when it does it's a pain in the you know what....

    Basically what happens is when I'm switching between Workspaces OR moving windows between workspaces
    this weird thing keeps happening... I have Keyboard shortcuts for moving between Workspaces, i.e. "Ctrl-Alt-UpArrow" will
    move to one Workspace higher then the current position, "Ctrl-Alt-RightArrow" move one to the right, etc...

    Also, I have shortcuts for moving windows between Workspaces, which is the same as above EXCEPT I added a "shift" to
    the shortcut, i.e. "Ctrl-Alt-Shift-UpArrow" which will move the window up one Workspace.

    These all work just fine, but occasionally what happens is, EVERYTHING (*ALL WINDOWS) seem to shift one space to the left.


    For Example: *All Workspaces and every window in each Workspace will shift over one Workspace to the left...
    ______________________________________
    ← 1
    ← 2 ← 3 ← 4
    ← 5 ← 6 ← 7 ← 8




    I have 8 Total Workspaces, so everything in Workspace '1' will shift over to Workspace '4', everything in '2' will move to '1', '3' to '2', etc...


    Anyone have any idea why this would be happening?
    Am I possibly hitting some other key while I'm switching between Workspaces or moving Windows between Workspaces? Is there a
    shortcut key that does this...? Very Confused by this...


    Thanks in Advance,
    Matt

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,170

    Default Re: Moving Windows Between "WorkSpaces"

    This is apparently about some Desktop Environment. But you forgot to tell which one!

    Also the version of openSUSE you use is dearly missing
    Henk van Velden

  3. #3

    Default Re: Moving Windows Between "WorkSpaces"

    Hey hcvv, thanks for the reply!

    Sorry, duhh... lol I was in such a rush to get the post up before I left my desk I forgot to give versions...

    So I'm running:
    OS:
    Code:
    # cat /etc/SuSE-release
    openSUSE 11.4 (i586)
    VERSION = 11.4
    CODENAME = Celadon
    DESKTOP:
    Code:
    # gnome-about
    GNOME 2.32.1

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Moving Windows Between "WorkSpaces"

    On 2013-01-07 21:16, mmartin0926 wrote:
    >
    > Hey hcvv, thanks for the reply!
    >
    > Sorry, duhh... lol I was in such a rush to get the post up before I
    > left my desk I forgot to give versions...
    >
    > So I'm running:
    > *OS:*



    Ok, same as I have.

    I hope you are aware that 11.4 is out of official maintenance, no more
    updates. To get at least security updates you must switch to Evergreen.

    openSUSE:Evergreen


    I don't see the symptoms you describe. I don't remember that I had to
    define the shortcuts myself, but as that was many months ago, I could be
    mistaken.

    The "accidents" I have are because I touch the touchpad while typing,
    and the keys going who knows where do strange things.

    Once thing I did very early after install was disable the "desktop
    effects", they do a lot of disturbing things, some by design, and some
    by bugs. I keep one user with it to show off, that's all.


    Try and see if a new user has those problems.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4, with Evergreen, x86_64 "Celadon" (Minas Tirith))

  5. #5

    Default Re: Moving Windows Between "WorkSpaces"

    Hey robin_listas, thanks for the reply!

    Yea, maybe I'll give adding a new user a try. But I just wanted to see if there was maybe some setting that would disable that feature, if it even was an actual feature...
    But anyway, it happens pretty infrequently, it was just that it had happened like 3 times today and drove me NUTS....

    Because usually I utilize all 8 of my Workspaces, since I'm a Systems Admin I deal with many many different things at once and the multiple Workspaces
    really helps with organizing what your handling at that particular moment... Which is great. Usually I'll have like 2-5+ windows open in each Workspace for example, and
    when every window in all workspaces 'rotates' to the workspace to the left it can really get annoying to have to manually move all those windows back. Either by draging
    them to the correct workspace using the "Expo" wall thing, or by using the Shortcuts for: "Desktop Wall" > "move with window within wall"...

    But, thanks again for your reply, much appreciated!


    Thanks Again,
    Matt

  6. #6
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Moving Windows Between "WorkSpaces"

    On 2013-01-07 22:26, mmartin0926 wrote:

    > Because usually I utilize all 8 of my Workspaces, since I'm a Systems
    > Admin I deal with many many different things at once and the multiple
    > Workspaces


    I know, I also use many workspaces. Logs, web, mail, news, office,
    photos, translations, videos... you don't need to be a sysadmin ;-)

    And I can guess how I'd feel if they suddenly change to another
    location, but it's never happened to me as far as I remember; so no, I
    do not know if there is such a functionality.

    Verify that you are not using desktop effects, it applies new shortcuts
    and remove others.


    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4, with Evergreen, x86_64 "Celadon" (Minas Tirith))

  7. #7
    Join Date
    May 2010
    Location
    Space Colony Lagrange Point 22° à, 77° Ƅ, 56° ɤ, 99° ɜ
    Posts
    3,166

    Default Re: Moving Windows Between "WorkSpaces"

    Quote Originally Posted by mmartin0926 View Post
    These all work just fine, but occasionally what happens is, EVERYTHING (*ALL WINDOWS) seem to shift one space to the left.
    Matt
    Are dynamic workspaces available in GNOME 2.X series. GNOME 3.X which i use closes unused workspaces
    Essentially if you have 3 applications in w1 and you move all of them into w2,w3,w4. one each into each 'w' then w1 gets killed automatically
    GNOME Version 3.20.2
    openSUSE Leap 42.3 64-bit

    www.vazhavandan.blogspot.com

  8. #8
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Moving Windows Between "WorkSpaces"

    On 2013-01-08 04:36, vazhavandan wrote:
    >
    > mmartin0926;2516327 Wrote:
    >>
    >> These all work just fine, but occasionally what happens is, EVERYTHING
    >> -(*ALL WINDOWS) -seem to shift one space to the left.
    >> Matt

    > Are dynamic workspaces available in GNOME 2.X series. GNOME 3.X which i
    > use closes unused workspaces


    The other way round :-)

    Gnome 3 has dynamic worskpaces, G2 has fixed workspaces. So this doesn't
    affect him with 11.4.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4, with Evergreen, x86_64 "Celadon" (Minas Tirith))

  9. #9

    Default Re: Moving Windows Between "WorkSpaces"

    Hey Guys, thanks again for your replies!

    Thanks for all the info, I guess I'll just have to deal on the occasions it happens until
    I upgrade to OpenSuSE 12.x...


    Thanks Again,
    Matt

  10. #10
    Join Date
    May 2010
    Location
    Space Colony Lagrange Point 22° à, 77° Ƅ, 56° ɤ, 99° ɜ
    Posts
    3,166

    Default Re: Moving Windows Between "WorkSpaces"

    I forgot to mention that the addition shift will move the opened app from one workspace to another in GNOME 3.X
    GNOME Version 3.20.2
    openSUSE Leap 42.3 64-bit

    www.vazhavandan.blogspot.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •