Results 1 to 8 of 8

Thread: dvips: Font Arial used in [FILE] is not in the mapping file

  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Germany
    Posts
    503

    Default dvips: Font Arial used in [FILE] is not in the mapping file

    Hi,
    using dvips converting dvi files to ps files is results in the following error:
    dvips: Font Arial used in [....] is not in the mapping file.

    this happens only when i use the font in the document (the dvi documents are created from latex files)
    Another hint in the error message is that the file texnansi.enc is missing or not found.
    iam using openSUSE 12.2 (fresh install)
    btw: i already installed the fetchmstfonts package with yast2 but it did not changed anything.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: dvips: Font Arial used in [FILE] is not in the mapping file

    can you upload a test file which gives the error somewhere to look at it
    and we can test how to solve it?

    --
    PC: oS 12.2 x86_64 | i7-2600@3.40GHz | 16GB | KDE 4.8.5 | GTX 650 Ti
    ThinkPad E320: oS 12.2 x86_64 | i3@2.30GHz | 8GB | KDE 4.9.3 | HD 3000
    eCAFE 800: oS 11.4 i586 | AMD Geode LX 800@500MHz | 512MB | lamp server

  3. #3
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: dvips: Font Arial used in [FILE] is not in the mapping file

    Am 28.11.2012 15:26, schrieb Martin Helm:
    > can you upload a test file which gives the error somewhere to look at it
    > and we can test how to solve it?
    >

    On my system I see /usr/share/texmf/tex/plain/ly1/texnansi.tex which is
    part of the package texlive-fonts-extra.
    Do you have that package installed?

    --
    PC: oS 12.2 x86_64 | i7-2600@3.40GHz | 16GB | KDE 4.8.5 | GTX 650 Ti
    ThinkPad E320: oS 12.2 x86_64 | i3@2.30GHz | 8GB | KDE 4.9.3 | HD 3000
    eCAFE 800: oS 11.4 i586 | AMD Geode LX 800@500MHz | 512MB | lamp server

  4. #4
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: dvips: Font Arial used in [FILE] is not in the mapping file

    Am 28.11.2012 15:35, schrieb Martin Helm:
    > On my system I see /usr/share/texmf/tex/plain/ly1/texnansi.tex which is
    > part of the package texlive-fonts-extra.
    > Do you have that package installed?
    >

    Of course I meant that /usr/share/texmf/fonts/enc/dvips/ly1/texnansi.enc

    --
    PC: oS 12.2 x86_64 | i7-2600@3.40GHz | 16GB | KDE 4.8.5 | GTX 650 Ti
    ThinkPad E320: oS 12.2 x86_64 | i3@2.30GHz | 8GB | KDE 4.9.3 | HD 3000
    eCAFE 800: oS 11.4 i586 | AMD Geode LX 800@500MHz | 512MB | lamp server

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Germany
    Posts
    503

    Default Re: dvips: Font Arial used in [FILE] is not in the mapping file

    But there is only a reference to the ps image file which uses the arial font and is included in the dvi file.
    And for the texnansi.enc there is no path at all.
    But i can give yo explicit informations if you tell me what exactly you want.
    I realy need to solve this problem.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: dvips: Font Arial used in [FILE] is not in the mapping file

    Am 30.11.2012 12:56, schrieb sabo007:
    >
    > But there is only a reference to the ps image file which uses the arial
    > font and is included in the dvi file.
    > And for the texnansi.enc there is no path at all.
    > But i can give yo explicit informations if you tell me what exactly you
    > want.
    > I realy need to solve this problem.
    >
    >

    You did not answer the question:
    Is the package texlive-fonts-extra installed on your machine?
    Code:
    rpm -q texlive-fonts-extra
    and if not installed does the error go away after you install it?

    --
    PC: oS 12.2 x86_64 | i7-2600@3.40GHz | 16GB | KDE 4.8.5 | GTX 650 Ti
    ThinkPad E320: oS 12.2 x86_64 | i3@2.30GHz | 8GB | KDE 4.9.3 | HD 3000
    eCAFE 800: oS 11.4 i586 | AMD Geode LX 800@500MHz | 512MB | lamp server

  7. #7
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Germany
    Posts
    503

    Default Re: dvips: Font Arial used in [FILE] is not in the mapping file

    It was not installed and the installation solved the problem, thank you.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: dvips: Font Arial used in [FILE] is not in the mapping file

    Am 30.11.2012 15:56, schrieb sabo007:
    >
    > It was not installed and the installation solved the problem, thank you.
    >

    Glad to hear that, I admit it is not obvious

    --
    PC: oS 12.2 x86_64 | i7-2600@3.40GHz | 16GB | KDE 4.8.5 | GTX 650 Ti
    ThinkPad E320: oS 12.2 x86_64 | i3@2.30GHz | 8GB | KDE 4.9.3 | HD 3000
    eCAFE 800: oS 11.4 i586 | AMD Geode LX 800@500MHz | 512MB | lamp server

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •