Results 1 to 7 of 7

Thread: KDE Start sometimes slow

  1. #1

    Default KDE Start sometimes slow

    I'm using 12.2 with KDE4.9 . Often the KDE Start after login ist quite fast but sometimes it takes a long time until KDE is completely started. How can I find out which processes are running during start and which one makes it slow.

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Stoney Stanton - England
    Posts
    1,102

    Default Re: KDE Start sometimes slow

    I get that with kde 4.9.2 and 4.9.3 - kde seems to have started ok but is unresponsive for 15-20 seconds. After that it is fine.

    In the end I rolled back to kde 4.9.1 and that works fine.

  3. #3

    Default Re: KDE Start sometimes slow

    That's what I have here. How can I go back to 4.9.1

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Stoney Stanton - England
    Posts
    1,102

    Default Re: KDE Start sometimes slow

    Sorry I can't find a repo still available that has kde 4.9.1 so I think that you are stuck with either sticking with kde 4.9.3 and the initial freeze (hopefully this will be corrected by kde 4.9.4) or going back to kde 4.8.

  5. #5

    Default Re: KDE Start sometimes slow

    thanks, I'll wait.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Stoney Stanton - England
    Posts
    1,102

    Default Re: KDE Start sometimes slow

    Another option would be to switch to kde 4.9.3 using the tumbleweed repo at:-

    Index of /repositories/openSUSE:/Tumbleweed/standard

    as this does not suffer from the start-up freeze which we have been suffering from.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,844
    Blog Entries
    14

    Default Re: KDE Start sometimes slow

    Quote Originally Posted by dth2 View Post
    Another option would be to switch to kde 4.9.3 using the tumbleweed repo at:-

    Index of /repositories/openSUSE:/Tumbleweed/standard

    as this does not suffer from the start-up freeze which we have been suffering from.
    On Tumbleweed I saw this too, this afternoon. But, a lot is running on this laptop, so my guess was that something was waiting for the network to be available, and doing so was causing some delay. Not real freeze, mouse moves etc.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •