Results 1 to 3 of 3

Thread: Evernote bad screen with PlayOnLinux

  1. #1
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Philippines
    Posts
    218

    Default Evernote bad screen with PlayOnLinux

    I have now installed Evernote using wine 1.4 on 2 machines, one a laptop
    and the other a desktop. The laptop ran well and synchronizes fine. The
    desktop has a problem with the initial screen of evernote. It connects
    to the internet ok, but it is totally unusable due to the way the gui
    has been rendered.

    It also cannot be maximized to get the gui to look right, because this
    is the intial connection screen.

    Here is what it looks like: http://picpaste.com/badevernote-bXh5L1d6.png

    I am running openSUSE 12.2 on both machines and POL 4.1.8. Also Evernote
    4.5.8. It works on my laptop, just not on my desktop, and the initial
    startup messages are the same.

    The debug log is as follows:

    |
    Code:
    find libpng12.so.0
    fixme:ole:CoCreateInstance no instance created for interface
    {9edde9e7-8dee-47ea-99df-e6faf2ed44bf} of class
    {389ea17b-5078-4cde-b6ef-25c15175c751}, hres is 0x80004005
    err:wincodecs:PngDecoder_CreateInstance Failed reading PNG because
    unable to find libpng12.so.0
    fixme:ole:CoCreateInstance no instance created for interface
    {9edde9e7-8dee-47ea-99df-e6faf2ed44bf} of class
    {389ea17b-5078-4cde-b6ef-25c15175c751}, hres is 0x80004005
    err:wincodecs:PngDecoder_CreateInstance Failed reading PNG because
    unable to find libpng12.so.0
    fixme:ole:CoCreateInstance no instance created for interface
    {9edde9e7-8dee-47ea-99df-e6faf2ed44bf} of class
    {389ea17b-5078-4cde-b6ef-25c15175c751}, hres is 0x80004005
    err:wincodecs:PngDecoder_CreateInstance Failed reading PNG because
    unable to find libpng12.so.0
    fixme:ole:CoCreateInstance no instance created for interface
    {9edde9e7-8dee-47ea-99df-e6faf2ed44bf} of class
    {389ea17b-5078-4cde-b6ef-25c15175c751}, hres is 0x80004005
    err:wincodecs:PngDecoder_CreateInstance Failed reading PNG because
    unable to find libpng12.so.0
    fixme:ole:CoCreateInstance no instance created for interface
    {9edde9e7-8dee-47ea-99df-e6faf2ed44bf} of class
    {389ea17b-5078-4cde-b6ef-25c15175c751}, hres is 0x80004005
    err:wincodecs:PngDecoder_CreateInstance Failed reading PNG because
    unable to find libpng12.so.0
    fixme:ole:CoCreateInstance no instance created for interface
    {9edde9e7-8dee-47ea-99df-e6faf2ed44bf} of class
    {389ea17b-5078-4cde-b6ef-25c15175c751}, hres is 0x80004005
    err:wincodecs:PngDecoder_CreateInstance Failed reading PNG because
    unable to find libpng12.so.0
    fixme:ole:CoCreateInstance no instance created for interface
    {9edde9e7-8dee-47ea-99df-e6faf2ed44bf} of class
    {389ea17b-5078-4cde-b6ef-25c15175c751}, hres is 0x80004005
    |
    Also, my graphics card is as follows:
    Code:
    tribaltrekker:/home/george # hwinfo --gfxcard
    31: PCI 105.0: 0300 VGA compatible controller (VGA)
    [Created at pci.319]
    Unique ID: ul7N.kSZ0Bo04_yF
    Parent ID: vSkL.2yY_xudKZ6E
    SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:01:05.0
    SysFS BusID: 0000:01:05.0
    Hardware Class: graphics card
    Model: "ATI Radeon HD 3300 Graphics"
    Vendor: pci 0x1002 "ATI Technologies Inc"
    Device: pci 0x9614 "ATI Radeon HD 3300 Graphics"
    SubVendor: pci 0x1043 "ASUSTeK Computer Inc."
    SubDevice: pci 0x834d
    Driver: "radeon"
    Driver Modules: "drm"
    Memory Range: 0xd0000000-0xdfffffff (ro,non-prefetchable)
    I/O Ports: 0xc000-0xcfff (rw)
    Memory Range: 0xfbde0000-0xfbdeffff (rw,non-prefetchable)
    Memory Range: 0xfbc00000-0xfbcfffff (rw,non-prefetchable)
    IRQ: 18 (108036 events)
    I/O Ports: 0x3c0-0x3df (rw)
    Module Alias: "pci:v00001002d00009614sv00001043sd0000834Dbc03sc00i00"
    Driver Info #0:
    XFree86 v4 Server Module: radeonhd
    Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown
    Attached to: #10 (PCI bridge)
    
    Primary display adapter: #31
    Any ideas on how to get this to render correctly? It works fine on my
    laptop. I tried to delete and reinstall evernote on the desktop, but to
    no avail.

    Thanks for any help,
    G.O.


  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,794
    Blog Entries
    15

    Default Re: Evernote bad screen with PlayOnLinux

    Hi
    Have you installed libpng12? I guess you may be on x86_64 so probably need libpng12-0-32bit.
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  3. #3
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Philippines
    Posts
    218

    Default Re: Evernote bad screen with PlayOnLinux

    On 10/13/2012 12:06 PM, malcolmlewis wrote:
    > Hi
    > Have you installed libpng12? I guess you may be on x86_64 so probably
    > need libpng12-0-32bit.
    >
    >

    That was it! I installed libpng12-0-32bit and it started working. Thanks!!

    G.O.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •