Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: hplip toolbox issues

Hybrid View

  1. #1

    Default hplip toolbox issues

    Hi,

    since one of the last updates, I can't open my hp-toolbox.
    If I reinstall hplip it works one times and then (without a reboot)

    ~ hp-toolbox

    HP Linux Imaging and Printing System (ver. 3.12.4)
    HP Device Manager ver. 15.0

    Copyright (c) 2001-14 Hewlett-Packard Development Company, LP
    This software comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY.
    This is free software, and you are welcome to distribute it
    under certain conditions. See COPYING file for more details.

    Traceback (most recent call last):
    File "/usr/bin/hp-toolbox", line 257, in <module>
    toolbox = DevMgr5(__version__, device_uri, None)
    File "/usr/share/hplip/ui4/devmgr5.py", line 204, in __init__
    if not utils.Is_HPLIP_older_version( installed_version, self.user_settings.latest_available_version):
    File "/usr/share/hplip/base/utils.py", line 1795, in Is_HPLIP_older_version
    if(int(installed_array[cnt]) < int(available_array[cnt])):
    ValueError: invalid literal for int() with base 10: "10 Public Release</a><br />')"
    ~


    OS is

    Linux home 3.4.6-2.10-desktop #1 SMP PREEMPT Thu Jul 26 09:36:26 UTC 2012 (641c197) x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    where I am is where I am
    Posts
    1,164

    Default Re: hplip toolbox issues

    This may or may not work for you but did for me. Make it so that you can see hidden files like .kde4 .mozilla or its ilk. In your case what you're looking for is the .hplip folder. It's a hidden folder, just rename it old.hplip close dolphin or nautilus whichever you use. Then try out your hp-toolbox.
    I'm just a curious cat
    My 64 bit: RADEON RX 570 |CPU AMD - Ryzen 5 1600
    MOTHERBOARD B450M D53H GGABYTE
    Opensuse Tumbleweed Plasma 5

  3. #3
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Prague
    Posts
    94

    Default Re: hplip toolbox issues

    It's enough to open ~/.hplip/hplip.conf and delete upgrade section.

  4. #4

    Default Re: hplip toolbox issues

    Thanks it solved my issue "~/.hplip/hplip.conf and delete upgrade section." my upgrade section is now:

    [upgrade]
    latest_available_version=3.12.10
    notify_upgrade=false
    last_upgraded_time=1349888027.2359
    pending_upgrade_time=0

  5. #5

    Default Re: hplip toolbox issues

    Quote Originally Posted by mjakl View Post
    It's enough to open ~/.hplip/hplip.conf and delete upgrade section.
    I had the same problem.
    Worked like a charm ...
    Thank you ...

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,567

    Default Re: hplip toolbox issues

    same thing happened to me.
    I guess there are problems with the HPLIP in the Opensuse update repo.

    I switched to the printing repo and HPLIP 3.12.10a and all is working well again.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,140
    Blog Entries
    48

    Thumbs up Re: hplip toolbox issues

    Quote Originally Posted by farcusnz View Post
    same thing happened to me.
    I guess there are problems with the HPLIP in the Opensuse update repo.

    I switched to the printing repo and HPLIP 3.12.10a and all is working well again.
    Until I read this message thread on Saturday (10-13-12), I did not know I had this problem. I found I could not open the HP-TOOLBOX from the System Tray and I was unable to edit the config file as suggested. The edit would result in no changes and just removing it would allow the app to open once, but fail again after hplip had recreated the config file again. By adding in the repository (as suggested by farcusnz) "http://download.opensuse.org/repositories/Printing/openSUSE_12.2/" for openSUSE 12.2 printing, excluding the quotes (goto YaST / Software / Software Repository / Add / URL) and then starting up YaST / Software / Software Management search on hplip and electing to update the three applications found, now at version 3.12.10a, the problem with the HP Toolbox has been fixed. Thanks to everyone that has brought this to my attention. The problem existed on all installs of openSUSE I have, since I use the hplip application for my two networked HP printers.

    Thank You,

    I found a bug post on the issue here: https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=784173 you may want to add your comments.
    Last edited by jdmcdaniel3; 14-Oct-2012 at 17:11.
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,567

    Default Re: hplip toolbox issues

    here's the correct url for that bug report

    https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=784173

  9. #9
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,140
    Blog Entries
    48

    Default Re: hplip toolbox issues

    Quote Originally Posted by farcusnz View Post
    here's the correct url for that bug report

    https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=784173
    Thank you for seeing the error. I must have had one too many windows open at the time it would seem.

    Thank You,
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

  10. #10

    Default Re: hplip toolbox issues

    Will hplip version 3.12.10a be added to the standard repository?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •