Results 1 to 2 of 2

Thread: Very unusual "Freeze" in openSUSE 12.2

  1. #1
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    LA LA land
    Posts
    2

    Question Very unusual "Freeze" in openSUSE 12.2

    Hi. i'm not a very experienced Linux user, so please bare with me

    I have just recently duel booted openSUSE 12.2 with Windows 7 and have installed the KDE, Gnome, and <3Cinnamon<3 desktop environments. I have installed the Nvidia driver for my card (Nvidia GeForce GTX 580) using YaST.

    Here is the issue i am having. I'm very sorry if i don't explain this clearly because it's so strange i am having trouble explaining it to even myself. When the system boots, everything appears fine, no garbled splash screen, no errors, and no glitches whatsoever. however, when i log in to the system and open ANYTHING (even the KDE panel and the Cinnamon panel at the bottom left trigger this) i can no longer click on anything except the window that is open, and unable to close that window.

    For example. lets say i open konsole. I can type in the terminal, however i cannot close the terminal, i cannot click on the K menu in the lower left, i actually cannot use the mouse to interact with anything at all. The mouse still moves fine during this process, and i have enabled the ctrl key to show the position of the mouse and when i press ctrl it pings the mouse correctly. The keyboard, however, remains fully functional during this whole process, and if i alt+F4 the window, the mouse works fine again! i can click on everything properly. However, the minute i open a window, i cant click on ANYTHING except what is inside that window. i can't even click on the title bar or close buttons.

    Fixes i have tried: Disabling desktop effects, fallback mode, re-installing the nvidia driver, re-installing the entire operating system, and getting updates.

    Other important information
    System specs: 16GB ram, NVIDIA GEforce GTX 580 graphics card, 1TB hard drive partitioned for windows 7 and openSUSE, Asus sabertooth p67 motherboard.

    Also, i previously used openSUSE 12.1 and did not get this issue. i clean-installed openSUSE 12.2, did not upgrade

    If i missed something please let me know. thanks in advance to all who take the time to help!

  2. #2
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    LA LA land
    Posts
    2

    Exclamation Re: Very unusual "Freeze" in openSUSE 12.2

    Quote Originally Posted by C1nnamon View Post
    Hi. i'm not a very experienced Linux user, so please bare with me

    I have just recently duel booted openSUSE 12.2 with Windows 7 and have installed the KDE, Gnome, and <3Cinnamon<3 desktop environments. I have installed the Nvidia driver for my card (Nvidia GeForce GTX 580) using YaST.

    Here is the issue i am having. I'm very sorry if i don't explain this clearly because it's so strange i am having trouble explaining it to even myself. When the system boots, everything appears fine, no garbled splash screen, no errors, and no glitches whatsoever. however, when i log in to the system and open ANYTHING (even the KDE panel and the Cinnamon panel at the bottom left trigger this) i can no longer click on anything except the window that is open, and unable to close that window.

    For example. lets say i open konsole. I can type in the terminal, however i cannot close the terminal, i cannot click on the K menu in the lower left, i actually cannot use the mouse to interact with anything at all. The mouse still moves fine during this process, and i have enabled the ctrl key to show the position of the mouse and when i press ctrl it pings the mouse correctly. The keyboard, however, remains fully functional during this whole process, and if i alt+F4 the window, the mouse works fine again! i can click on everything properly. However, the minute i open a window, i cant click on ANYTHING except what is inside that window. i can't even click on the title bar or close buttons.

    Fixes i have tried: Disabling desktop effects, fallback mode, re-installing the nvidia driver, re-installing the entire operating system, and getting updates.

    Other important information
    System specs: 16GB ram, NVIDIA GEforce GTX 580 graphics card, 1TB hard drive partitioned for windows 7 and openSUSE, Asus sabertooth p67 motherboard.

    Also, i previously used openSUSE 12.1 and did not get this issue. i clean-installed openSUSE 12.2, did not upgrade

    If i missed something please let me know. thanks in advance to all who take the time to help!
    Sorry guyes, i solved this one on my own. issue with the mouse i was using. guess the cyborg RAT 9 is a little too much for openSUSE to handle.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •