Results 1 to 7 of 7

Thread: JVM issue with eclipse Juno and OpenSuse 12.3

  1. #1

    Default JVM issue with eclipse Juno and OpenSuse 12.3

    Hello,

    I installed Eclipse Juno 64 bit application on OpenSuse 12.3 and having issues. I have installed this on 12.2 successfully and followed the same process on 12.3 and getting the following error. My java version is:

    kkurukkal@itg16:~> java -version
    java version "1.7.0_17"
    Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_17-b02)
    Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 23.7-b01, mixed mode)

    When I tried to launch the eclipse, I am getting the following error.

    kkurukkal@itg16:~> cd /opt/eclipse
    kkurukkal@itg16:/opt/eclipse> ./eclipse
    Eclipse:
    JVM terminated. Exit code=13
    /usr/bin/java
    -Dosgi.requiredJavaVersion=1.5
    -Dhelp.lucene.tokenizer=standard
    -XX:MaxPermSize=256m
    -Xms40m
    -Xmx512m
    -jar /opt/eclipse//plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.3.0.v20120522-1813.jar
    -os linux
    -ws gtk
    -arch x86
    -showsplash /opt/eclipse//plugins/org.eclipse.platform_4.2.2.v201302041200/splash.bmp
    -launcher /opt/eclipse/eclipse
    -name Eclipse
    --launcher.library /opt/eclipse//plugins/org.eclipse.equinox.launcher.gtk.linux.x86_1.1.200.v20120913-144807/eclipse_1502.so
    -startup /opt/eclipse//plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.3.0.v20120522-1813.jar
    --launcher.overrideVmargs
    -exitdata 4e8022
    -product org.eclipse.epp.package.jee.product
    -vm /usr/bin/java
    -vmargs
    -Dosgi.requiredJavaVersion=1.5
    -Dhelp.lucene.tokenizer=standard
    -XX:MaxPermSize=256m
    -Xms40m
    -Xmx512m
    -jar /opt/eclipse//plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.3.0.v20120522-1813.jar
    kkurukkal@itg16:/opt/eclipse>

    I compared my installation on OS 12.2 vs OS12.3 and noticed that /usr/lib/jvm is missing on OpenSuse 12.3. But on 12.2, this was created by default. I am not sure if this is a bug. I would really appreciate if someone can guide me on how to fix this issue.

    Thanks,

    Kiri-

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Location
    Space Colony Lagrange Point 22° à, 77° Ƅ, 56° ɤ, 99° ɜ
    Posts
    3,166

    Default Re: JVM issue with eclipse Juno and OpenSuse 12.3

    my java home on 64 bit system is here. Are we running 64 bit juno ?
    Code:
    :~> echo $JAVA_HOME
    /usr/lib64/jvm/jre
    GNOME Version 3.20.2
    openSUSE Leap 42.3 64-bit

    www.vazhavandan.blogspot.com

  3. #3

    Default Re: JVM issue with eclipse Juno and OpenSuse 12.3

    Quote Originally Posted by vazhavandan View Post
    my java home on 64 bit system is here. Are we running 64 bit juno ?
    Code:
    :~> echo $JAVA_HOME
    /usr/lib64/jvm/jre
    Hi vazhavandan,

    Thanks for getting back. My JAVA_HOME was set to the same jvm like yours. Please see below. Also, I am running 64 bit version of the eclipse Juno.

    kkurukkal@itg16:~> echo $JAVA_HOME
    /usr/lib64/jvm/jre-1.7.0

    After spending some time on this, I managed to get the eclipse running now. But, it crashes with the following message.

    #
    # A fatal error has been detected by the Java Runtime Environment:
    #
    # SIGSEGV (0xb) at pc=0x00007fa560e73ba0, pid=9267, tid=140348489680640
    #
    # JRE version: 7.0_17-b02
    # Java VM: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (23.7-b01 mixed mode linux-amd64 compressed oops)
    # Problematic frame:
    # C [libgobject-2.0.so.0+0x19ba0] g_object_get_qdata+0x20
    #
    # Failed to write core dump. Core dumps have been disabled. To enable core dumping, try "ulimit -c unlimited" before starting Java again
    #
    # An error report file with more information is saved as:
    # /opt/eclipse/hs_err_pid9267.log
    #
    # If you would like to submit a bug report, please visit:
    # HotSpot Virtual Machine Error Reporting Page
    # The crash happened outside the Java Virtual Machine in native code.
    # See problematic frame for where to report the bug.
    #

    I followed the instructions as above and I was still getting the same issue. Finally, I saw a posting on one of the websites with a workaround to run Eclipse with the environment variable MALLOC_CHECK_ set to 0. For now, I am able to run the eclipse. But, I would like to see a permanent solution from OpenSuse to address this issue.

    Thanks,

    K

  4. #4
    Join Date
    May 2010
    Location
    Space Colony Lagrange Point 22° à, 77° Ƅ, 56° ɤ, 99° ɜ
    Posts
    3,166

    Default Re: JVM issue with eclipse Juno and OpenSuse 12.3

    Mine is a openSUSE 12.3 frsh install
    I did not even install openJDk-devel (no jdk is installed). i have only the openJDK JRE installed
    I had downloaded "eclipse-jee-juno-SR1-linux-gtk-x86_64.tar.gz"(this is core java + server components versions) from eclipse.org through torrent
    After extracting it using file roller in nautilus i just needed to double click on executable /home/<profilename>/Software/Java/eclipse
    I could open eclipse and even run a sample program.


    GNOME Version 3.20.2
    openSUSE Leap 42.3 64-bit

    www.vazhavandan.blogspot.com

  5. #5

    Default Re: JVM issue with eclipse Juno and OpenSuse 12.3

    Thanks again. I had to install the Oracle JDK due to my project requirements. I didn't try with the OpenJDK. It may have worked right out of the box. Anyway, for now, I am good and will continue to look for some perfect solutions and post it on this forum for others.

    Cheers!

    K

  6. #6
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: JVM issue with eclipse Juno and OpenSuse 12.3

    On 2013-03-21 03:26, vazhavandan wrote:
    >
    > my java home on 64 bit system is here. Are we running 64 bit juno ?
    >
    > Code:
    > --------------------
    > :~> echo $JAVA_HOME
    > /usr/lib64/jvm/jre
    > --------------------


    Who/what has to set JAVA_HOME? Mine is empty.


    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.1 x86_64 "Asparagus" at Telcontar)

  7. #7
    Join Date
    May 2010
    Location
    Space Colony Lagrange Point 22° à, 77° Ƅ, 56° ɤ, 99° ɜ
    Posts
    3,166

    Default Re: JVM issue with eclipse Juno and OpenSuse 12.3

    Quote Originally Posted by robin_listas View Post
    On 2013-03-21 03:26, vazhavandan wrote:
    >
    > my java home on 64 bit system is here. Are we running 64 bit juno ?
    >
    > Code:
    > --------------------
    > :~> echo $JAVA_HOME
    > /usr/lib64/jvm/jre
    > --------------------


    Who/what has to set JAVA_HOME? Mine is empty.


    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.1 x86_64 "Asparagus" at Telcontar)
    The variable is populated by default when i run echo against that variable on a 12.3 installation
    GNOME Version 3.20.2
    openSUSE Leap 42.3 64-bit

    www.vazhavandan.blogspot.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •