Results 1 to 5 of 5

Thread: zypper services

  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Uruguay
    Posts
    737

    Default zypper services

    Anyone know how to fix this error on zypper services?

    Code:
    celebi:/etc/zypp/services.d # zypper refs
    Refreshing service 'Mewtwo'.
    Problem retrieving the repository index file for service 'Mewtwo':
    Timeout exceeded when accessing
    'http://192.168.0.101/repo/repoindex.xml?cookies=0'.
    
    Check if the URI is valid and accessible.
    Skipping service 'Mewtwo' because of the above error.
    Could not refresh the services because of errors.
    celebi:/etc/zypp/services.d # cat Mewtwo.service
    [Mewtwo]
    name=Mewtwo
    enabled=1
    autorefresh=0
    url = http://192.168.0.101/
    type = ris

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: zypper services

    On 2012-09-20 23:14, VampirD wrote:
    > Anyone know how to fix this error on zypper services?


    Well, you are using a repository in your local network. Is it running? Is it configured properly? Is
    it accessible? Check it.

    don't ask me how - if you know how to create a local repo you don't need help with that >;-)

    Otherwise, please explain with details.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4 x86_64 "Celadon" (Minas Tirith))

  3. #3
    dd@home.dk NNTP User

    Default Re: zypper services

    > Check if the URI is valid and accessible.

    only you can check that.

    --
    dd

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Uruguay
    Posts
    737

    Default Re: zypper services

    Carlos E. R. wrote:
    > On 2012-09-20 23:14, VampirD wrote:
    >> Anyone know how to fix this error on zypper services?

    >
    > Well, you are using a repository in your local network. Is it running? Is it configured properly? Is
    > it accessible? Check it.
    >
    > don't ask me how - if you know how to create a local repo you don't need help with that >;-)
    >
    > Otherwise, please explain with details.
    >

    It's not a local repository, its a service, a xml file that contains
    information about the repositories.

    Code:
    <?xml version="1.0"?>
    <repoindex>
    <repo alias="repo-non-oss" name="openSUSE 12.2 Oss" description="Main
    openSUSE 12.2 repository"
    
    url="http://download.opensuse.org/distribution/12.2/repo/non-oss/"
    distro_target="opensuse-12.2" priority="99"/>
    <repo alias="KDE:Extra" name="KDE:Extra" description="KDE4 Extra"
    
    url="http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Extra/openSUSE_12.2/" priority="99"/>
    <repo alias="repo-ati" name="repo-ati" description="Drivers ATI"
    
    url="http://geeko.ioda.net/mirror/amd-fglrx-legacy/openSUSE_12.2/"
    priority="99"/>
    <repo alias="repo-debug" name="openSUSE-12.2-Debug" description="Debug"
    
    url="http://download.opensuse.org/debug/distribution/12.2/repo/oss/"
    priority="99"/>
    <repo alias="repo-debug-update" name="openSUSE-12.2-Update-Debug"
    description="Debug Update"
    url="http://download.opensuse.org/debug/update/12.2/"
    priority="99"/>
    <repo alias="repo-debug-update-non-oss"
    name="openSUSE-12.2-Update-Debug-Non-Oss" description="Non OSS Debug
    Update"
    url="http://download.opensuse.org/debug/update/12.2-non-oss/"
    priority="99"/>
    <repo alias="repo-libdvdcss" name="repo-libdvdcss" description="Libcss"
    url="http://opensuse-guide.org/repo/12.2/" priority="99"/>
    <repo alias="repo-oss" name="openSUSE-12.2-Oss" description="OSS"
    url="http://download.opensuse.org/distribution/12.2/repo/oss/"
    priority="99"/>
    <repo alias="repo-packman" name="packman" description="Packman"
    url="http://packman.inode.at/suse/openSUSE_12.2/" priority="99"/>
    <repo alias="repo-source" name="openSUSE-12.2-Source"
    description="Source"
    
    url="http://download.opensuse.org/source/distribution/12.2/repo/oss/"
    priority="99"/>
    <repo alias="repo-update" name="openSUSE-12.2-Update"
    description="Update"
    url="http://download.opensuse.org/update/12.2/" priority="99"/>
    <repo alias="repo-update-non-oss" name="openSUSE-12.2-Update-Non-Oss"
    description="Upadte Non Oss"
    url="http://download.opensuse.org/update/12.2-non-oss/"
    priority="99"/>
    <repo alias="security" name="security" description="Security"
    
    url="http://download.opensuse.org/repositories/security/openSUSE_12.2"
    priority="99"/>
    </repoindex>
    and I can access it via network, add it as service with zypper, but the
    error is when I refresh it (zypper refs)

  5. #5
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Uruguay
    Posts
    737

    Default Re: zypper services

    Fixed it, proxy configuration error

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •