Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: OpenSUSE 12.2 Various things do not work for me

  1. #1

    Thumbs down OpenSUSE 12.2 Various things do not work for me

    Hi
    Firstly in KDE the keyboard changes to some form of English layout instead of French. The YAST setup shows French and I have to change it something else and then back to French before it has the correc tlayout
    Secondly during boot
    • the NetworkManager service fails to start
    • the clamd service fails to start
    • network service fails to start

    I have been using SUSE since 9.6 and never had the first problem before.
    Any ideas where to change things. I have not provided logs but can if necessary

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,171

    Default Re: OpenSUSE 12.2 Various things do not work for me

    Welcome here.

    I am sorry, but what you made here is not going to work very well.

    Do NOT ask different questions in the same thread. The answers and counter answers will make one big mess where nobody (including you) will in the end undestand what belongs to what. Make separate threads with each thread having a good title. Because your title above only signals: this tread will be a mess!
    Henk van Velden

  3. #3

    Default Re: OpenSUSE 12.2 Various things do not work for me

    Keyboard bit moved to http://forums.opensuse.org/forums/en...ml#post2486140
    and
    SUSE 12.2 New install NetworkManager fails to start


  4. #4

    Default Re: OpenSUSE 12.2 Various things do not work for me

    Quote Originally Posted by Ragodin View Post
    SUSE 12.2 New install NetworkManager fails to start
    the latter is at http://forums.opensuse.org/forums/en...ml#post2486145

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,867
    Blog Entries
    14

    Default Re: OpenSUSE 12.2 Various things do not work for me

    Hi, welcome here.

    In KDE you can overrule the system's keyboard settings, and that's probably what's happening: KDE is "correcting" the keyboard setting.
    Go Systemsettings - Input devices - Keyboard - Layouts - Configure Layouts and add the French keyboard layout needed. Then select it to be the default one.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  6. #6

    Default Re: OpenSUSE 12.2 Various things do not work for me

    Thanks Knurpht for the reply
    The KDE system settings is set as fr first followed by English. Other settings are switching policy Global and Alternative shortcut as Ctrl+Alt+K
    I will try removing the English and see what happens

  7. #7

    Default Re: OpenSUSE 12.2 Various things do not work for me

    Hi again
    Removed the English keyboard and left just the French one. Now everything is correct for the French keyboard, though whether this means I can't use an English keyboard I do not know

  8. #8
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lancaster, Lancashire
    Posts
    161

    Default Re: OpenSUSE 12.2 Various things do not work for me

    Just one thing, for me at the moment. YaST2 doesn't seem to let me install anything at the moment. It downloads all the software and then just stops during installation...

    Any ideas would be helpful.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,398
    Blog Entries
    1

    Default Re: OpenSUSE 12.2 Various things do not work for me

    I wonder if apper is getting in the way

    SDB:Apper troubleshooting - openSUSE

  10. #10
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lancaster, Lancashire
    Posts
    161

    Default Re: OpenSUSE 12.2 Various things do not work for me

    Quote Originally Posted by deano_ferrari View Post
    I wonder if apper is getting in the way

    SDB:Apper troubleshooting - openSUSE
    Did that and now my laptop is completely f*cked. It's not even letting me re-install the system...

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •