Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Boot process stops

  1. #1

    Default Boot process stops

    Hi,
    I'm using opensuse12.2 and I have not installed new packages nor modified system resources for last week but now the system (or KDE) can't boot. Maybe this is not meaningful but last I have started Kmail (first time) and installed gmail-plasmoid widget. Booting process stops at "Started LSB: SuSEfirewall2 phase 2" and I don't see any fails. At runlevel 3 all works fine.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,652
    Blog Entries
    14

    Default Re: Boot process stops

    Did you update your system?
    Your videocard ?
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3

    Default Re: Boot process stops

    No update.

    I have NVidia GeForce 8400 GS. In recovery mode (with non-nvidia driver) all works fine. In normal mode NVidia driver is used since linux installation.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,652
    Blog Entries
    14

    Default Re: Boot process stops

    Please boot in failsafe mode and post output of the following commands, between CODE tags ( the # in the editor

    Code:
    zypper lr -d
    Code:
    uname -a
    Code:
    rpm -qa | grep nvidia
    Code:
    grep NO_KMS_IN_INITRD /etc/sysconfig/kernel
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  5. #5

    Default Re: Boot process stops

    Problem is gone.
    "rpm -qa | grep nvidia" outputs nothing so I tried reinstallation of nvidia driver (at starting point I got information that 310.19 is installed). But above rpm command still outputs nothing with nvidia.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Boot process stops

    On 2013-02-10 15:46, ganix wrote:
    >
    > Problem is gone.
    > "rpm -qa | grep nvidia" outputs nothing so I tried reinstallation of
    > nvidia driver (at starting point I got information that 310.19 is
    > installed). But above rpm command still outputs nothing with nvidia.


    Try with "grep -i ..."

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 12.1 x86_64 "Asparagus" at Telcontar)

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,652
    Blog Entries
    14

    Default Re: Boot process stops

    Code:
    laptop:~> rpm -qa | grep nvidia
    x11-video-nvidia-devel-310.19-182.1.x86_64
    nvidia-compute-310.19-182.1.x86_64
    x11-video-nvidia-32bit-310.19-182.1.x86_64
    x11-video-nvidia-devel-32bit-310.19-182.1.x86_64
    dkms-nvidia-310.19-180.1.x86_64
    nvidia-compute-32bit-310.19-182.1.x86_64
    x11-video-nvidia-310.19-182.1.x86_64
    You should at least see something like this. (the 32bit packages don't have to be there).
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  8. #8

    Default Re: Boot process stops

    It seems that nvidia driver is not listed

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,652
    Blog Entries
    14

    Default Re: Boot process stops

    How did you install the driver? When using bumblebee you should be using the NVIDIA drivers for bumblebee too.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  10. #10
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    4,976

    Default Re: Boot process stops

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    Code:
    dkms-nvidia-310.19-180.1.x86_64
    Just curious, where have you got it from? Is there any maintained DKMS repo for openSUSE?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •