Results 1 to 9 of 9

Thread: Opening Applications some application causes the session to be logged out automatically

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Graz, Austria
    Posts
    28

    Default Opening Applications some application causes the session to be logged out automatically

    Hi Guys,


    I'm having a very annoying bug. I recently upgraded from 11.4 to 12.1 and when running some applications in KDE like Google chrome i get kicked out of the session automatically. In KDE is not much but in gnome almost all applications or sometime just logging in gnome will simply get me kicked out of the session. After getting kicked out all open applications are closed. After upgrading i also noticed that the hardware compatibility has really dropped for instance i had to configure the graphic card manually and WLAN. The last time i had to do such a thing was before opensuse 10.0 :-(

    I have been using opensuse comfortably for quite some time and i have never experienced such a bug. I would appreciate any help to find the bug.

    Thanks in advance

    Regards
    Tschank

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,846
    Blog Entries
    14

    Default Re: Opening Applications some application causes the session to be logged out automatically

    The "bug" may very well be some setting in your homedir. Create a new user, login as that user and see if the same things happen.

    Question: how did you upgrade from 11.4 to 12.1 ?

    A couple of thing that could play: GNOME having moved from GNOME2 to GNOME3, KDE having moved to 4.7.
    What you can do, is open Yast's softwaremanagement, and see if you see a lot of "red packages".
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Opening Applications some application causes the session to belogged out automatically

    On 2012-06-10 23:36, tschank wrote:

    > I recently upgraded from 11.4 to 12.1


    What does that mean, this?

    Online upgrade method

    or this?

    Offline upgrade method


    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4 x86_64 "Celadon" at Telcontar)

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Graz, Austria
    Posts
    28

    Default Re: Opening Applications some application causes the session to belogged out automatically

    Hi guys,
    I did an upgrade via new installation (offline). Meaning that only root was formatted, home is the same.
    i have added a new user but the problem still occurs i think its even worse since starting firefox causes also the session kick out in KDE. All packages are up to date in yast and i dont have conflicts.

    Regards
    David

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Opening Applications some application causes the session to belogged out automatically

    On 2012-06-11 20:36, tschank wrote:
    >
    > Hi guys,
    > I did an upgrade via new installation (offline). Meaning that only root
    > was formatted, home is the same.


    Ok, then it is a new install with an inherited /home partition.

    > i have added a new user but the problem still occurs i think its even
    > worse since starting firefox causes also the session kick out in KDE.
    > All packages are up to date in yast and i dont have conflicts.


    Sorry, I don't know what can be the cause. If it were an upgrade I had
    ideas, but now, no.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4 x86_64 "Celadon" at Telcontar)

  6. #6
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Graz, Austria
    Posts
    28

    Default Re: Opening Applications some application causes the session to belogged out automatically

    Hi Carlos,
    Thats even more depressing :-(. Will my log files help before the session kick out? There must be away to get to the cause of the bug. I just need some support :-)

  7. #7
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Opening Applications some application causes the session to belogged out automatically

    On 2012-06-12 17:36, tschank wrote:
    >
    > Hi Carlos,
    > Thats even more depressing :-(. Will my log files help before the
    > session kick out? There must be away to get to the cause of the bug. I
    > just need some support :-)


    Sorry, but my main system is 11.4 and I can't even guess what might be the
    cause of your problem.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4 x86_64 "Celadon" at Telcontar)

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,846
    Blog Entries
    14

    Default Re: Opening Applications some application causes the session to belogged out automatically

    When you get kicked out, go to the console by "Ctrl+Alt+F1", login with username and password, and do:
    Code:
    tail -30 ~/.xsession-errors > XsesionErrors.txt
    EDIT: Then post content of the file (it's in your homedir) here.

    What makes me curious, is
    for instance i had to configure the graphic card manually
    What videocard, how "configured", which driver, did you generate a /etc/X11/xorg.conf. or copy it from a previous install?
    Last edited by Knurpht; 12-Jun-2012 at 11:28.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  9. #9
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Graz, Austria
    Posts
    28

    Default Re: Opening Applications some application causes the session to belogged out automatically

    Hi Knurpht,

    My graphic card is Mobile Intel® GMA X3100
    lspci -v
    Display controller: Intel Corporation Mobile GME965/GLE960 Integrated Graphics Controller (rev 0c)
    Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 3618
    Flags: bus master, fast devsel, latency 0
    Memory at e4500000 (64-bit, non-prefetchable) [size=1M]
    Capabilities: [d0] Power Management version 3
    i configured by booting in level 3
    doing:
    Xorg -configure
    mv /root/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf
    reboot and the new configurations worked fine

    my xsession error log is
    New source: QUrl( "file:///usr/share/sounds/KDE-Sys-Log-In-Short.ogg" )
    Transitioning to state "playing"
    State change
    Moving from "null" 0 to "ready" 1
    kmix(5576) sink_input_cb: Ignoring sink-input due to it being designated as an event and thus handled by the Event slider
    kded(5514)/kmix sink_input_cb: Ignoring sink-input due to it being designated as an event and thus handled by the Event slider
    State change
    Stream changed to file:///usr/share/sounds/KDE-Sys-Log-In-Short.ogg
    Moving from "ready" 1 to "paused" 4
    kmix(5576) sinMoving from "paused" 4 to "playing" 2
    About to finish
    Got next source. Waiting for end of current.
    New source: QUrl( "" )
    Finally got a source
    (nautilus:5593): Tracker-DEBUG: Shutting down tracker-tags extension


    lpstat: No destinations added.
    Transitioning to state "ready"
    State change
    Moving from "playing" 2 to "paused" 4
    kded(5514)/kmix sink_input_cb: Ignoring sink-input due to it being designated as an event and thus handled by the Event slider
    kmix(5576) sink_input_cb: Ignoring sink-input due to it being designated as an event and thus handled by the Event slider
    State change
    Moving from "paused" 4 to "ready" 1
    kbuildsycoca4 running...
    plasma-desktop(5532)/kdecore (services) KServicePrivate::init: The desktop entry file "/usr/share/kde4/services/sysinfo.protocol" has Type= "Application" but no Exec line


    QGridLayoutEngine::addItem: Cell (0, 1) already taken
    kded(5514)/Network Management (NetworkManager backend) ConnectionDbus::fromDbusMap: Setting "802-1x" not initialized
    QTextHtmlParser::applyAttributes: Unknown color name '4279505682'

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •