Results 1 to 6 of 6

Thread: libGLU.so.1 missing

  1. #1

    Default libGLU.so.1 missing

    hi all,

    I am facing this problem on opensuse 10.3, (we are in process of upgrading to 12.1)

    Code:
    guanglei@compute-1-33 ~/IBM_PDK_610]$ /home/msvlsi_rehan/export/opt/Cadence/IC610/tools/dfII/bin/64bit/virtuoso: error while loading shared libraries: libGLU.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
    could you please help me figure out this?


    Thanks,

    Raj

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,828
    Blog Entries
    15

    Default Re: libGLU.so.1 missing

    Hi
    It's part of the Mesa package, hopefully it exists for 10.3....
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  3. #3

    Default Re: libGLU.so.1 missing

    Thanks Malcolmlewis,

    could you tell me how do I install mesa package?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,828
    Blog Entries
    15

    Default Re: libGLU.so.1 missing

    Hi
    I'm assuming your still on 10.3? It's not SUSE Linux Enterprise? Run the command and post back the details;
    Code:
    cat /etc/SuSE-release
    If it is openSUSE, then you need to look at grabbing it from a mirror openSUSE:Mirrors - openSUSE
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  5. #5

    Default Re: libGLU.so.1 missing

    SuSE-release
    Code:
    home/liuc>cat /etc/SuSE-release
    openSUSE 10.3 (X86-64)
    VERSION = 10.3
    home/liuc>

  6. #6
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: libGLU.so.1 missing

    You should be able to reinstall or install the Mesa libraries by using
    this copies of the old 10.3 repositories

    ftp://ftp5.gwdg.de/pub/opensuse/disc...ribution/10.3/
    ftp://ftp5.gwdg.de/pub/opensuse/disc...d/update/10.3/

    it seems that all old rpm's are still available there.

    --
    PC: oS 12.1 x86_64 | i7-2600@3.40GHz | 16GB | KDE 4.8.3 | GeForce GT 420
    ThinkPad E320: oS 12.1 x86_64 | i3@2.30GHz | 8GB | KDE 4.8.3 | HD 3000
    eCAFE 800: oS 12.1 i586 | AMD Geode LX 800@500MHz | 512MB | KDE 3.5.10

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •