Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Suse Studio test drive not working..

  1. #1
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    syria-aleppo
    Posts
    42

    Unhappy Suse Studio test drive not working..

    hello

    i wanted to do some things with Suse studio, but when i use the "TEST DRIVE" it give me:
    Connection timed outTestdrive needs Flash enabled and access to ports 843 and 5900 - 5908
    (You may have an issue with a Flash blocker, a firewall, or a proxy)
    i turned my firewall off, and i have flash plugin,i used tor,and i tried to Google about it but nothing worked, any ideas?
    thanks.
    Opensuse 12.1 Gnome
    to be or not to be..

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    17,043

    Default Re: Suse Studio test drive not working..

    On Fri, 01 Jun 2012 06:16:02 +0000, Mhannysabbagh wrote:

    > i turned my firewall off, and i have flash plugin,i used tor,and i tried
    > to Google about it but nothing worked, any ideas?


    Try disabling tor. I don't know (a) that it works over a tor connection,
    and (b) if the tor folks perhaps block it for some reason.

    Jim



    --
    Jim Henderson
    openSUSE Forums Administrator
    Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

  3. #3

    Default Re: Suse Studio test drive not working..

    -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
    Hash: SHA1

    Agreed. I doubt it blocks it explicitly, but I would not be surprised
    if the connection required you to be on the IP address from which you
    clicked the 'Test Drive' button or the SUSE Studio login. The reason I
    believe this is possible is that if you enable networking for the
    virtual machine you are REQUIRED to access it (SSH for example) from the
    IP address that showed up earlier in the session (to keep arbitrary
    stinkers from accessing test-driven VMs before the owners do). TOR's
    purpose is to randomize your connections, so it's likely you've never
    had the same IP twice when going to SUSE Studio and if there is a
    similar restriction on Test Drive in general then that's likely the issue.

    Good luck.
    -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
    Version: GnuPG v2.0.18 (GNU/Linux)
    Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org/

    iQIcBAEBAgAGBQJPyMyyAAoJEF+XTK08PnB5dyoP/jyYT4UiOczdCTQ12l10BRf9
    y4Pt3tov4/0L4Dzmg/3bgu+f0TAb3kqq5K1Dr6p/C74SN3JUC9M/FGRxOWq67/x0
    oU8C89DGg3RTYSZqUhoRa0T7jDaJFj3c1ncmfx5Bz1ehZe0fyJCiMgatAP6Q/6NW
    AU0xZAKrcP4JSXthhrpWY7d/fc7J8UIsBEBBFj5yqGz/I5qayqiMqP6TCLpViFwv
    ZkT0od2XoEmFVKOKwzwD7a1bXmf1gATdqlmlqOWSTQ8/C419ANk6AJJU4r/10kCG
    sEnMLyxICydoawBqfT/fQSWpm1/kJc/V4eA0U1u/EeV1DiW4QyDlS+qpkIne9KbZ
    aq7uQVj1wOv8ubpvt4cAMEoSTnIJUD/fhpMS7R1K8+C8LZ5Jmt05PsUeroWBsEk8
    52L0mCKourSgQbLWc8HX/4uP94Sgyl6l/QUDo47EWnwL8m0zrm0Nrr4cWznKMu64
    mkrd5GYLhCQ8gaqbtN8z8RKWLIkq3E4MHGUrCIyUNc+bXdk6YE1FA4QWfNXDuOrG
    juQ9ge3m36WayFGVCokP9eLW+YoxqOTkb/zWVTuAEqSAby0KSPsy9ZxCTb5bHVmh
    K/dW9YEK0WZ3SHoXPjyrtm/7cRQLqQcAhaXU7CwZI257wichzLSFddYjalusYcGe
    Sj/pCl+WlNjKWpTcWB+t
    =xeTp
    -----END PGP SIGNATURE-----

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Suse Studio test drive not working..

    On 2012-06-01 16:07, ab wrote:
    > Agreed. I doubt it blocks it explicitly, but I would not be surprised
    > if the connection required you to be on the IP address from which you
    > clicked the 'Test Drive' button or the SUSE Studio login. The reason I
    > believe this is possible is that if you enable networking for the
    > virtual machine you are REQUIRED to access it (SSH for example) from the
    > IP address that showed up earlier in the session (to keep arbitrary
    > stinkers from accessing test-driven VMs before the owners do). TOR's
    > purpose is to randomize your connections, so it's likely you've never
    > had the same IP twice when going to SUSE Studio and if there is a
    > similar restriction on Test Drive in general then that's likely the issue.


    I'm curious. Would then this be a problem for those people that are on
    ADSL, and which provider changes forcibly their IP now and then?

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4 x86_64 "Celadon" at Telcontar)

  5. #5
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    syria-aleppo
    Posts
    42

    Default Re: Suse Studio test drive not working..

    thanks for replying.
    i tried to disable tor and to change my browser and same thing, i run OpenSuse 12.1 on my hard-disk and not on a virtual-box or vmware..etc, i also tried to use Windows 7 from another computer in my house and same thing...

    thanks.
    Opensuse 12.1 Gnome
    to be or not to be..

  6. #6
    malcolmlewis NNTP User

    Default Re: Suse Studio test drive not working..

    Quote Originally Posted by Carlos E. R.
    On 2012-06-01 16:07, ab wrote:
    > Agreed. I doubt it blocks it explicitly, but I would not be surprised
    > if the connection required you to be on the IP address from which you
    > clicked the 'Test Drive' button or the SUSE Studio login. The reason
    > I believe this is possible is that if you enable networking for the
    > virtual machine you are REQUIRED to access it (SSH for example) from
    > the IP address that showed up earlier in the session (to keep
    > arbitrary stinkers from accessing test-driven VMs before the owners
    > do). TOR's purpose is to randomize your connections, so it's likely
    > you've never had the same IP twice when going to SUSE Studio and if
    > there is a similar restriction on Test Drive in general then that's
    > likely the issue.


    I'm curious. Would then this be a problem for those people that are on
    ADSL, and which provider changes forcibly their IP now and then?
    Hi
    But the change of your ip address is highly unlikely during a session
    (which is what tor does), the change normally happens on a ADSL router
    disconnect.

    --
    Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
    openSUSE 12.1 (x86_64) Kernel 3.1.10-1.9-desktop
    up 0:28, 3 users, load average: 0.01, 0.07, 0.09
    CPU Intel i5 CPU M520@2.40GHz | Intel Arrandale GPU


  7. #7
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    17,043

    Default Re: Suse Studio test drive not working..

    On Fri, 01 Jun 2012 14:28:05 +0000, Carlos E. R. wrote:

    > I'm curious. Would then this be a problem for those people that are on
    > ADSL, and which provider changes forcibly their IP now and then?


    If your IP address changed during a session, yes, you'd lose your
    connection to the testdrive instance.

    Jim



    --
    Jim Henderson
    openSUSE Forums Administrator
    Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

  8. #8
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    17,043

    Default Re: Suse Studio test drive not working..

    On Fri, 01 Jun 2012 14:36:02 +0000, Mhannysabbagh wrote:

    > thanks for replying.
    > i tried to disable tor and to change my browser and same thing, i run
    > OpenSuse 12.1 on my hard-disk and not on a virtual-box or vmware..etc, i
    > also tried to use Windows 7 from another computer in my house and same
    > thing...


    I've just built an appliance and started testdrive, and I'm also seeing
    the same error message - at least initially. I waited a few seconds past
    it, and the VM came up.

    So, the next question would be this - which node does it say you're
    connecting to? (For example, the testdrive I just started is at the URL
    http://node47.susestudio.com/testdrive/start/[...] - node47 is what I'd
    be looking to know if I asked myself this question).

    Jim



    --
    Jim Henderson
    openSUSE Forums Administrator
    Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

  9. #9
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    syria-aleppo
    Posts
    42

    Default Re: Suse Studio test drive not working..

    i use ADSL connection... and i connect to node48 when using test drive...sometimes i have an empty "test drive" session as here:
    http://img04.arabsh.com/uploads/imag...424d65f304.png

    thanks.
    Opensuse 12.1 Gnome
    to be or not to be..

  10. #10
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    17,043

    Default Re: Suse Studio test drive not working..

    On Fri, 01 Jun 2012 15:46:02 +0000, Mhannysabbagh wrote:

    > i use ADSL connection... and i connect to node48 when using test
    > drive...sometimes i have an empty "test drive" session as here:
    > http://img04.arabsh.com/uploads/imag...424d65f304.png
    >
    > thanks.


    It occurs to me that the plugin used is flash - you might try backreving
    to the previous version in YaST's software manager. It could be that the
    most recent version (which has known issues) is crashing and causing an
    issue here.

    Jim



    --
    Jim Henderson
    openSUSE Forums Administrator
    Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •