Results 1 to 3 of 3

Thread: Segfault in gnome file browser

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    1,376

    Default Segfault in gnome file browser

    I can't seem to get more than a couple of levels deep opening or saving files with Gnome 3.2 apps in openSUSE 11.4. They crash with a segmentation fault. It's persistent, happens every time. I reported this as a bug, but Gnome 3 isn't officially supported in 11.4. This is the output from gdb and gedit:

    Code:
    ~> gedit
    Segmentation fault
    ~> gdb -c core
    GNU gdb (GDB) SUSE (7.2-3.3)
    Copyright (C) 2010 Free Software Foundation, Inc.
    License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later <http://gnu.org/licenses/gpl.html>
    This is free software: you are free to change and redistribute it.
    There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law.  Type "show copying"
    and "show warranty" for details.
    This GDB was configured as "x86_64-suse-linux".
    For bug reporting instructions, please see:
    <http://www.gnu.org/software/gdb/bugs/>.
    Reading symbols from /usr/bin/gedit...Reading symbols from /usr/lib/debug/usr/bin/gedit.debug...done.
    done.
    [New Thread 17696]
    [New Thread 17699]
    [New Thread 17713]
    [New Thread 17698]
    [New Thread 17715]
    warning: Can't read pathname for load map: Input/output error.
    Reading symbols from /usr/lib64/libgedit-private.so.0.0.0...Reading symbols from /usr/lib/debug/usr/lib64/libgedit-private.so.0.0.0.debug...done.
    done.
    Loaded symbols for /usr/lib64/libgedit-private.so.0.0.0
    Reading symbols from /usr/lib64/gedit/plugins/libtime.so...Reading symbols from /usr/lib/debug/usr/lib64/gedit/plugins/libtime.so.debug...done.
    done.
    Loaded symbols for /usr/lib64/gedit/plugins/libtime.so
    Reading symbols from /usr/lib64/gedit/plugins/libmodelines.so...Reading symbols from /usr/lib/debug/usr/lib64/gedit/plugins/libmodelines.so.debug...done.
    done.
    Loaded symbols for /usr/lib64/gedit/plugins/libmodelines.so
    Reading symbols from /usr/lib64/gedit/plugins/libspell.so...Reading symbols from /usr/lib/debug/usr/lib64/gedit/plugins/libspell.so.debug...done.
    done.
    Loaded symbols for /usr/lib64/gedit/plugins/libspell.so
    Reading symbols from /usr/lib64/gedit/plugins/libfilebrowser.so...Reading symbols from /usr/lib/debug/usr/lib64/gedit/plugins/libfilebrowser.so.debug...done.
    done.
    Loaded symbols for /usr/lib64/gedit/plugins/libfilebrowser.so
    Reading symbols from /usr/lib64/gedit/plugins/libdocinfo.so...Reading symbols from /usr/lib/debug/usr/lib64/gedit/plugins/libdocinfo.so.debug...done.
    done.
    Loaded symbols for /usr/lib64/gedit/plugins/libdocinfo.so
    
    warning: Can't read pathname for load map: Input/output error.
    
    warning: Can't read pathname for load map: Input/output error.
    Core was generated by `gedit'.
    Program terminated with signal 11, Segmentation fault.
    #0  0x00007f074094ef40 in ?? ()
    (gdb) bt
    #0  0x00007f074094ef40 in ?? ()
    #1  0x00000000013fbcc0 in ?? ()
    #2  0x00007f074092d00d in ?? ()
    #3  0x0000000000000035 in ?? ()
    #4  0x00000000013fbcc0 in ?? ()
    #5  0x0000000001473ea0 in ?? ()
    #6  0x0000000001482370 in ?? ()
    #7  0x0000000000000001 in ?? ()
    #8  0x00007f07427e4302 in ?? ()
    #9  0x0000000000000001 in ?? ()
    #10 0x00007f074092ce50 in ?? ()
    #11 0x0000000001482370 in ?? ()
    #12 0x0000000001482368 in ?? ()
    #13 0x0000000001482360 in ?? ()
    Doesn't look very useful to me, but maybe somebody here sees more than I do.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Segfault in gnome file browser

    On 2012-05-31 22:56, chief sealth wrote:
    >
    > I can't seem to get more than a couple of levels deep opening or saving
    > files with Gnome 3.2 apps in openSUSE 11.4. They crash with a
    > segmentation fault. It's persistent, happens every time. I reported this
    > as a bug, but Gnome 3 isn't officially supported in 11.4. This is the
    > output from gdb and gedit:


    You have to report against the repo where G3 comes from.

    You go to the download search box, search for a package from the repo, and
    get here.

    Code:
    Show unstable packages
    
    openSUSE 11.4
    GNOME:STABLE:3.0
    GNOME:STABLE:3.2
    If we click on “GNOME:STABLE:3.2”, we get

    here
    , where there is a link to “report a bug”. Click on that, and the
    Bugzilla will be prefilled with appropiate fields so that it get to the
    people responsible for that repo - I'm assuming that's the one you use.

    These people can not say that it is not supported.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4 x86_64 "Celadon" at Telcontar)

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    1,376

    Default Re: Segfault in gnome file browser

    Quote Originally Posted by robin_listas View Post
    You have to report against the repo where G3 comes from.

    You go to the download search box, search for a package from the repo, and
    get here.

    Code:
    Show unstable packages
    
    openSUSE 11.4
    GNOME:STABLE:3.0
    GNOME:STABLE:3.2
    If we click on “GNOME:STABLE:3.2”, we get

    here
    , where there is a link to “report a bug”. Click on that, and the
    Bugzilla will be prefilled with appropiate fields so that it get to the
    people responsible for that repo - I'm assuming that's the one you use.

    These people can not say that it is not supported.
    Thanks, I'll try that.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •