Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 31 to 40 of 41

Thread: Repos

  1. #31

    Default Re: Repos

    Dank je voor de hulp,had alles bij 12.1 volgens mij goed maar dan zet je 12.2 eroverheen en toen zag ik weer even door de bomen het bos niet.Nu heb ik hem weer denk ik.
    Alleen dat laatste voorbeeld van Gstreamer moet ik nog even laten bezinken,want dat is toch bijna niet te sturen uit welke repo je die software haalt,of je moet dan toch een repo uitzetten.

  2. #32
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,175
    Blog Entries
    14

    Default Re: Repos

    Quote Originally Posted by pieter1602 View Post
    Dank je voor de hulp,had alles bij 12.1 volgens mij goed maar dan zet je 12.2 eroverheen en toen zag ik weer even door de bomen het bos niet.Nu heb ik hem weer denk ik.
    Alleen dat laatste voorbeeld van Gstreamer moet ik nog even laten bezinken,want dat is toch bijna niet te sturen uit welke repo je die software haalt,of je moet dan toch een repo uitzetten.
    OSS en Non-OSS moet je nooit uitzetten. Dat zijn de eerste bronnen waaruit afhankelijkheden moeten worden opgelost, ze zijn de basis van je installatie.
    Dus ook als je upgrade, moeten deze beide van de nieuwe versie erbij zitten.

    Als je je desktopomgeving uit een andere bron gaat halen, doe je dat middels een "Schakel systeempakketten om naar...." op die bron. Dat kan betekenen, dat voor sommige pakketten een eerdere switch eigenlijk ongedaan gemaakt wordt. Als voorbeeld: als je omschakelt naar de KDE:/Release:/49 repo, moet je daarna ook weer omschakelen naar Packman, omdat anders je multimedia weer niet in volle glorie werken.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #33

    Default Re: Repos

    Je bedoelt dat als je die schakel systeem bestanden heb uitgevoerd op KDE:/Release:/49 repo, je de packman repo ook moet omschakelen.

  4. #34
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mallow, Ireland
    Posts
    1,031
    Blog Entries
    1

    Default Re: Repos

    Quote Originally Posted by pieter1602 View Post
    Je bedoelt dat als je die schakel systeem bestanden heb uitgevoerd op KDE:/Release:/49 repo, je de packman repo ook moet omschakelen.
    Het zou kunnen dat een aantal systeem bestanden zowel in KDE:/Release:/49 als in Packman zitten.. aangezien Packman verandwoordelijk is voor je multimedia kun je beter niet paketten mixen.. dus als je het systeem omschakeld naar het KDE:/Release:/49 zal je het ook weer moeten doen voor Packman.. ik doe dat altijd als laatste.. Misschien is dat niet altijd nodig maar het is een goede gewoonte om te hebben.. als je Engels goed is kijk hier maar eens: SDB:Vendor change update - openSUSE
    "To err is human... to really foul up requires the root password."

  5. #35
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,175
    Blog Entries
    14

    Default Re: Repos

    Quote Originally Posted by Dexter1979 View Post
    Het zou kunnen dat een aantal systeem bestanden zowel in KDE:/Release:/49 als in Packman zitten.. aangezien Packman verandwoordelijk is voor je multimedia kun je beter niet paketten mixen.. dus als je het systeem omschakeld naar het KDE:/Release:/49 zal je het ook weer moeten doen voor Packman.. ik doe dat altijd als laatste.. Misschien is dat niet altijd nodig maar het is een goede gewoonte om te hebben.. als je Engels goed is kijk hier maar eens: SDB:Vendor change update - openSUSE
    Dank, dat was precies wat ik bedoelde. Amarok en k3b zijn de beste voorbeelden, die zijn standaard (vanwege juridisce redenen) beperkt, de Packman versie laat je er alles mee doen, door de codec pakketten. Die werken niet met de standaard repo versie.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  6. #36

    Default Re: Repos

    SDB:Vendor change update - openSUSE
    ik ga hem even goed nalezen

  7. #37

    Default Re: Repos

    Gstreamer is een goed voorbeeld. Die is in OSS en Packman. Stel dat het 4 paketten nodig heeft om te functioneren. Dan zullen die 4 paketten OF uit OSS moeten komen OF uit Packman. Maar niet half/half
    En dit voorbeeld wat je noemt dit voorkom je dus door die paketten om te schakelen,Of is dit eigenlijk weer iets anders.

    Of zit ik het te moeilijk te maken voor mezelf,en voor degene die hier een andwoord op moet geven.

  8. #38
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mallow, Ireland
    Posts
    1,031
    Blog Entries
    1

    Default Re: Repos

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    Amarok en k3b zijn de beste voorbeelden, die zijn standaard (vanwege juridische redenen) beperkt, de Packman versie laat je er alles mee doen, door de codec pakketten. Die werken niet met de standaard repo versie.
    Dat zijn betere voorbeelden.. Ktorrent is er nog een.. De versie in OSS kan geen DHT gebruiken, de versie in Packman wel..

    Quote Originally Posted by pieter1602 View Post
    En dit voorbeeld wat je noemt dit voorkom je dus door die paketten om te schakelen
    Inderdaad.. Je kan het zo zien, elk programma (dat kunnen meerdere pakketten zijn) in een repo heeft OSS als basis maar kan andere instelleningen hebben die de maker van het pakket belangrijk vond. Zoals Knurpht al zei kan dit soms om juridische redenen zijn.

    SUSE, openSUSE's moeder bedrijf, kan bijvoorbeeld alleen open geluids formaten OGG Vorbis, FLAC, etc, ondersteunen vanwege licenties in de U.S. en de Digital Millennium Copyright Act (DMCA). Het kan daardoor geen mp3 support geven zonder erg veel geld te betalen aan de eigenaar van de mp3 licentie. De paketten in Packman hebben hier "geen last van".. Packman is onafhankelijk en in Duitsland (geloof ik). Als je dus een programma (Amarok bijvoorbeeld) installeert en ervoor zorgt dat je alle paketten van dit programma uit Packman komen dan zal je er veel meer mee kunnen.. Amarok uit OSS speelt geen mp3, Amarok uit Packman wel.. Maar verder is het hetzelfde programma..

    Voorbeeld ander voorbeeld van omschakelen is als je bijvoorbeeld het KDE 4.9 repo toevoegt.. Je voegt die toe, schakelt om en dan moet je ook weer packman omschakelen om ervoor te zorgen dat Amarok en K3b en andere programma's niet in eens bepaalde formaten afspelen..

    Installeer k3b-codecs maar eens.. als je versie van K3b niet uit Packman komt dan zal YAST je vragen of je K3b wilt omschakelen naar Packman (Vendor change zoals beschreven in de link die ik eerder gaf)..

    Beetje duidelijk zo?
    Last edited by Dexter1979; 09-Sep-2012 at 02:07.
    "To err is human... to really foul up requires the root password."

  9. #39
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,175
    Blog Entries
    14

    Default Re: Repos

    Quote Originally Posted by Dexter1979 View Post
    Beetje duidelijk zo?
    Zeker.
    Schematisch:

    Installatie < OSS, Non-OSS
    Update < Update, Update-Non-OSS
    KDE 4.9 < Release:49 middels "omschakelen"
    Multimedia < Packman middels "omschakelen".
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  10. #40
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mallow, Ireland
    Posts
    1,031
    Blog Entries
    1

    Default Re: Repos

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    Installatie < OSS, Non-OSS
    Update < Update, Update-Non-OSS
    KDE 4.9 < Release:49 middels "omschakelen"
    Multimedia < Packman middels "omschakelen".
    En mocht je nog een andere repo toevoegen dan altijd packman ook weer omschakelen.
    Schematisch:
    Meest recente Firefox < Mozilla middels "omschakelen" + Packman wederom "omschakelen"..

    "To err is human... to really foul up requires the root password."

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •