Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 89

Thread: Firefox on openSUSE 11.4 plays film clips badly

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oz
    Posts
    11,728
    Blog Entries
    2

    Default Firefox on openSUSE 11.4 plays film clips badly

    Hi I have the default install of openSUSE 11.4 64bit and default Firefox 4.0b12 installed. I have installed multimedia support as per caf4926's guide on this page: Multi-media and Restricted Format Installation Guide

    When I playback Internet web page movies in Firefox they flicker badly. The same movies played in Google Chromium play just fine.

    What do I do to get Internet films to play fine in Firefox?

    Thanks
    swerdna
    Leap 42.3 & 15.1 &KDE
    FYIs from the days of yore

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,140
    Blog Entries
    48

    Smile Re: Firefox on openSUSE 11.4 plays film clips badly

    So swerdna, my thoughts of Firefox 4 is that its likely not going to work until the final product is released or with one of the final Release Candidates comes out and moves to openSUSE 11.4 update. Until then I am thinking you should stop using Firefox 4 beta 12 or consider dropping back to Firefox 3.6.15. Either way, the answer is to not use Firefox 4 beta 12. Forgive me if this is not the answer you had hoped for, but I continue to look for a better answer myself.

    Thank You,
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oz
    Posts
    11,728
    Blog Entries
    2

    Default Re: Firefox on openSUSE 11.4 plays film clips badly

    Quote Originally Posted by jdmcdaniel3 View Post
    So swerdna, my thoughts of Firefox 4 is that its likely not going to work until the final product is released or with one of the final Release Candidates comes out and moves to openSUSE 11.4 update. Until then I am thinking you should stop using Firefox 4 beta 12 or consider dropping back to Firefox 3.6.15. Either way, the answer is to not use Firefox 4 beta 12. Forgive me if this is not the answer you had hoped for, but I continue to look for a better answer myself.

    Thank You,
    Hmmmmm .............. I can't believe a dud Firefox would be released with openSUSE 11.4, deliberately.
    Last edited by swerdna; 20-Mar-2011 at 15:37.
    Leap 42.3 & 15.1 &KDE
    FYIs from the days of yore

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,734
    Blog Entries
    20

    Default Re: Firefox on openSUSE 11.4 plays film clips badly

    How about a URL
    I have no issues here so far
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,140
    Blog Entries
    48

    Smile Re: Firefox on openSUSE 11.4 plays film clips badly

    If you are running Firefox 4 Beta 12, can you fill out this application (to win a PC at nVIDIA) without difficulty, Yes or No?

    http://www.geforce.com/#/Community/R...DriverD_Banner

    Thank You,
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

  6. #6
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oz
    Posts
    11,728
    Blog Entries
    2

    Default Re: Firefox on openSUSE 11.4 plays film clips badly

    @caf426: Glad you have no problems -- it means it's fixable, here's a link to a vid that plays smoothly in Goolgle Chromium but flickers and jerks in Firefox: IMDb Video: Avatar: Trailer #2
    @jdmcdaniel3:"yes or no?" --> No. [I can't fill the form in using Firefox but I can in Google's browser (except for the country -- blatant discrimination)]
    Leap 42.3 & 15.1 &KDE
    FYIs from the days of yore

  7. #7
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oz
    Posts
    11,728
    Blog Entries
    2

    Default Re: Firefox on openSUSE 11.4 plays film clips badly

    @carl here are my multimedia components as per "rpm -qa":

    john@suse114:~> rpm -qa | egrep "lame|libavcodec52|libavdevice52|flash-player|ffmpeg|gecko-mediaplayer|libdvdnav4|ibdvdread4|libquicktime|libxine1|libxine1-codecs|libxvidcore4|smplayer|vlc|w32codec-all|xine-ui|xvidcore"
    xvidcore-1.3.0-1.pm.1.1.x86_64
    libmp3lame0-3.98.4-3.pm.5.1.x86_64
    pullin-flash-player-11.4.1-0.3.1.x86_64
    vlc-noX-1.1.7-3.pm.17.1.x86_64
    xine-ui-0.99.6-1.pm.2.1.x86_64
    w32codec-all-20100303-0.pm.1.1.i586
    libxine1-pulse-1.1.19-2.pm.45.18.x86_64
    libxine1-codecs-1.1.19-2.pm.45.18.x86_64
    ffmpeg-0.6.201103092102git-1.pm.2.1.x86_64
    libvlc5-1.1.7-3.pm.17.1.x86_64
    libdvdread4-4.1.3-15.1.x86_64
    libquicktime-1.2.2-101.pm.105.3.x86_64
    smplayer-0.6.9+r3597-1.pm.1.1.x86_64
    libxine1-1.1.19-2.pm.45.18.x86_64
    libxine1-gnome-vfs-1.1.19-2.pm.45.18.x86_64
    libavcodec52-0.6.201103092102git-1.pm.2.1.x86_64
    vlc-1.1.7-3.pm.17.1.x86_64
    flash-player-10.2.152.26-3.2.1.i586
    vlc-qt-1.1.7-3.pm.17.1.x86_64
    libdvdnav4-4.1.3-11.1.x86_64
    lame-3.98.4-3.pm.5.1.x86_64
    libavdevice52-0.6.201103092102git-1.pm.2.1.x86_64
    libvlccore4-1.1.7-3.pm.17.1.x86_64
    libxvidcore4-1.3.0-1.pm.1.1.x86_64
    libtwolame0-0.3.12-2.pm.2.1.x86_64
    chromium-ffmpeg-12.0.702.0-100.pm.100.1.x86_64
    john@suse114:~>
    Leap 42.3 & 15.1 &KDE
    FYIs from the days of yore

  8. #8
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,140
    Blog Entries
    48

    Smile Re: Firefox on openSUSE 11.4 plays film clips badly

    swerdna, I must say that the Firefox 4 situation will fix its self in the future and the only problem is that it was not ready for prime time when openSUSE 11.4 came out (in my humble opinion which others may not share). You have a few choices you can make now until Firefox 12 is ready for all to use. I did visit your Movie player for Avatar and it worked just fine in Firefox 3.6.15, my temp solution I decided to use until Firefox 4 is up to the task.

    Than You,
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

  9. #9
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Oz
    Posts
    11,728
    Blog Entries
    2

    Default Re: Firefox on openSUSE 11.4 plays film clips badly

    Quote Originally Posted by jdmcdaniel3 View Post
    swerdna, I must say that the Firefox 4 situation will fix its self in the future and the only problem is that it was not ready for prime time when openSUSE 11.4 came out (in my humble opinion which others may not share). You have a few choices you can make now until Firefox 12 is ready for all to use. I did visit your Movie player for Avatar and it worked just fine in Firefox 3.6.15, my temp solution I decided to use until Firefox 4 is up to the task.

    Than You,
    Where did you get the RPM for 3.6.15?
    Leap 42.3 & 15.1 &KDE
    FYIs from the days of yore

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wales, MA
    Posts
    486

    Default Re: Firefox on openSUSE 11.4 plays film clips badly

    You can keep firefox 4.

    Dump the version of flash you are using.

    Uninstall flash in yast.

    Copy this version ( 10.1) http://itsyourpc.org/bruce/files/libflashplayer.so

    to

    /usr/lib64/browser-plugins/

Page 1 of 9 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •