Results 1 to 4 of 4

Thread: OpenCV 2.3.1 build error after upgrade to 12.2 64bit

  1. #1

    Default OpenCV 2.3.1 build error after upgrade to 12.2 64bit

    Hi all,

    please forgive me if this is wrong place to post about my problem.

    Today I upgraded my OpenSuSE 12.1 to 12.2 64bit. When I tried to recompile a program which depends on OpenCV 2.3.1 ( also compiled and installed from source) I got an undefined reference error. Specifically:

    Code:
    /usr/lib64/libxcb-render.so.0: undefined reference to `xcb_str_sizeof'
    So I tried to compile again OpenCV and I get the same error.

    Before that, everything was going smoothly, so I suppose the upgrade introduced a new version of the library which doesn't define whatever that is. Any ideas on how I could solve this problem, without re-installing everything from scratch and never(EVER) perform a system update? I am going to give a try with the pre-packaged version of OpenCV, but I would really prefer to use the version I build.

    Thank you!

  2. #2

    Default Re: OpenCV 2.3.1 build error after upgrade to 12.2 64bit

    I'll +1 this, the build being on Solaris x86 10 and 11.

    It passes the 'gmake' but failed in the 'gmake install'

    libtool: install: warning: relinking `libxcb-render.la'
    libtool: install: (cd /var/tmp/libxcb-1.8/src; /bin/sh /usr/local/bin/libtool --tag CC --mode=relink cc -v -I/usr/local/include -I/usr/local/include -L/usr/local/lib -I/usr/local/include -version-info 0:0:0 -no-undefined -L/usr/local/lib -o libxcb-render.la -rpath /xcb/lib render.lo libxcb.la -lsocket )
    libtool: relink: cc -G -z defs -h libxcb-render.so.0 -o .libs/libxcb-render.so.0.0.0 .libs/render.o -R/xcb/lib -R/usr/local/lib -L/usr/local/lib -L/xcb/lib -lxcb -lXau -lXdmcp -lsocket -lc
    Undefined first referenced
    symbol in file
    xcb_str_sizeof .libs/render.o
    ld: fatal: symbol referencing errors. No output written to .libs/libxcb-render.so.0.0.0
    libtool: install: error: relink `libxcb-render.la' with the above command before installing it
    gmake[3]: *** [install-libLTLIBRARIES] Error 1
    gmake[3]: Leaving directory `/var/tmp/libxcb-1.8/src'

  3. #3

    Default Re: OpenCV 2.3.1 build error after upgrade to 12.2 64bit

    I logged a fix at the bottom of this bug:

    https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=48486

  4. #4

    Default Re: OpenCV 2.3.1 build error after upgrade to 12.2 64bit

    So, in the end I couldn't get an easy fix for the problem and the repo packages were not good for me. I re-installed everything from the 12.1 64bit DVD. For the moment I also decided to avoid adding any Factory/Tumbleweed version of any repository.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •