Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: mozilla firefox fonts?

  1. #1
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    NRW - Deutschland
    Posts
    29

    Default mozilla firefox fonts?

    hello everyone,

    i have experienced this issue with firefox, the fonts are...wrong. i don't know how this problem is called, and i haven't found something similar in the forums. here is a print, the last time it happened. observe the title:

    someone had a similar problem before? is there something that can be done?

    thanks in advance

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,723
    Blog Entries
    20

    Default Re: mozilla firefox fonts?

    Is this happening as a result of scrolling the page down/up

    That is, if you scroll to see the bottom of the page and the top section passes out of view, and then if you roll it back down?

    I have seen this font distortion on my eeepc, but it's related to scrolling as text come on/off the view area
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    NRW - Deutschland
    Posts
    29

    Default Re: mozilla firefox fonts?

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    Is this happening as a result of scrolling the page down/up

    That is, if you scroll to see the bottom of the page and the top section passes out of view, and then if you roll it back down?

    I have seen this font distortion on my eeepc, but it's related to scrolling as text come on/off the view area
    you mean this is normal and there is no workaround?
    sometimes it works, when i scroll the page, but sometimes i have to reload the page.

  4. #4

    Default Re: mozilla firefox fonts?

    On 04.02.2012 13:26, wilker91 wrote:
    >
    > hello everyone,
    >
    > i have experienced this issue with firefox, the fonts are...wrong. i
    > don't know how this problem is called, and i haven't found something
    > similar in the forums. here is a print, the last time it happened.
    > observe the title:
    > [image: http://img7.imageshack.us/img7/3826/imagem2oi.png]
    > someone had a similar problem before? is there something that can be
    > done?
    >
    > thanks in advance
    >
    >


    The only thing i can say is, that it is not happening on my browser. I
    checked the website in Portuguese and it looks fine.
    What fonts do you use?
    I have only the default and have sub pixel installed. If you use other
    fonts, try to use instead a different font and see if it still persists.

    --

    Windows, supports nearly all software, hardware, and viruses.
    Linux Counter: 548299 https://linuxcounter.net/

  5. #5
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    NRW - Deutschland
    Posts
    29

    Default Re: mozilla firefox fonts?

    it's totally random. i believe it has nothing to do with the webpage. (for example now i open it again and it's all okay. therefore, some words in this page are equally deformed)
    i use the default fonts, i haven't touched anything concerning fonts of the system neither browser fonts...

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: mozilla firefox fonts?

    On 02/04/2012 10:41 PM, JoergJaeger wrote:
    > that it is not happening on my browser. I checked the website in
    > Portuguese and it looks fine.


    i also checked it in the original pt. wiki and it is ok here...i think
    it must therefore be a video driver problem..

    the OP has not said anything about what operating system, version,
    desktop environment, graphics card or anything else important and
    necessary to give assistance...

    however, perhaps if s/he looked at this page a better driver could be
    found and installed....or not: http://tinyurl.com/37v9y7m

    --
    DD http://tinyurl.com/DD-Caveat
    Read what Distro Watch writes: http://tinyurl.com/SUSEonDW

  7. #7
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    NRW - Deutschland
    Posts
    29

    Default Re: mozilla firefox fonts?

    Quote Originally Posted by DenverD View Post
    On 02/04/2012 10:41 PM, JoergJaeger wrote:
    > that it is not happening on my browser. I checked the website in
    > Portuguese and it looks fine.


    i also checked it in the original pt. wiki and it is ok here...i think
    it must therefore be a video driver problem..

    the OP has not said anything about what operating system, version,
    desktop environment, graphics card or anything else important and
    necessary to give assistance...

    however, perhaps if s/he looked at this page a better driver could be
    found and installed....or not: openSUSE Graphic Card Practical Theory Guide for Users

    --
    DD DD Caveat
    Read what Distro Watch writes: DistroWatch.com: openSUSE
    i know i haven't said that. none asked me that, and i didn't know what info would be relevant.

    anyway...
    operating system: openSUSE 12.1 (i586)
    desktop environment: KDE 4.7.2 "release 5"
    graphic card: Intel G33
    Driver 2D: Intel
    Driver 3D: Unknown classic (7.11) (??)

    as i don't know a similar problem i don't know what else could be necessary and important.
    my intention with this thread was to share the info, willing to find users who experienced the same problem. i can just apologize if i ever gave a different impression.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,723
    Blog Entries
    20

    Default Re: mozilla firefox fonts?

    It's an intel issue
    Try taking the vga=*** out of the boot argument. You will get a basic loading of the OS (no splash) but some have found this improves things.
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,723
    Blog Entries
    20

    Default Re: mozilla firefox fonts?

    I pinned this down to using the sub-pixel fonts from the community repo

    Default install does not have this issue, even with sub-pixel hinting enabled in the system.
    It only appears if you add the community hinting packages
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,723
    Blog Entries
    20

    Default Re: mozilla firefox fonts?

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    I pinned this down to using the sub-pixel fonts from the community repo

    Default install does not have this issue, even with sub-pixel hinting enabled in the system.
    It only appears if you add the community hinting packages
    I should add
    This is isolated to my eeepc with intel graphics and somewhat limited capabilities
    My laptops with intel + the communtiy hinting are fine as is my desktop box (nvidia)
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •