Results 1 to 5 of 5

Thread: Problem with openSuse's oss and non-oss repositories

  1. #1

    Default Problem with openSuse's oss and non-oss repositories

    I have installed openSuse 12.1 64-bit. Whenever I update the package data on my computer I get the following errors for oss and non-oss repositories as:

    1. Non-oss repo:

    URL: Index of /distribution/12.1/repo/non-oss (Medium 1)
    reason: File '/repodata/repomd.xml' not found on medium 'http://download.opensuse.org/distribution/12.1/repo/non-oss/'



    2. Oss repo:

    URL: Index of /distribution/12.1/repo/oss (Medium 1)
    reason: File '/repodata/repomd.xml' not found on medium 'http://download.opensuse.org/distribution/12.1/repo/oss/'

    This is serious problem. I cannot install restricted-codecs for kaffine.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,140
    Blog Entries
    48

    Smile Re: Problem with openSuse's oss and non-oss repositories

    Quote Originally Posted by xolve View Post
    I have installed openSuse 12.1 64-bit. Whenever I update the package data on my computer I get the following errors for oss and non-oss repositories as:

    1. Non-oss repo:

    URL: Index of /distribution/12.1/repo/non-oss (Medium 1)
    reason: File '/repodata/repomd.xml' not found on medium 'http://download.opensuse.org/distribution/12.1/repo/non-oss/'



    2. Oss repo:

    URL: Index of /distribution/12.1/repo/oss (Medium 1)
    reason: File '/repodata/repomd.xml' not found on medium 'http://download.opensuse.org/distribution/12.1/repo/oss/'

    This is serious problem. I cannot install restricted-codecs for kaffine.
    These repositories are added for you and work just fine. If for some reason you removed them and tried to add them back in, when you specify the URL, make sure to uncheck the option at the bottom that says Download repository description files. I suggest you remove the ones you have, do an add, enter the URL again, but uncheck the option as I suggest and see what you get.

    Thank You,
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    27,109
    Blog Entries
    15

    Default Re: Problem with openSuse's oss and non-oss repositories

    Quote Originally Posted by jdmcdaniel3
    xolve;2425365 Wrote:
    > I have installed openSuse 12.1 64-bit. Whenever I update the package
    > data on my computer I get the following errors for oss and non-oss
    > repositories as:
    >
    > 1. Non-oss repo:
    >
    > URL: 'Index of /distribution/12.1/repo/non-oss'
    > (http://download.opensuse.org/distrib.../repo/non-oss/) (Medium
    > 1)
    > reason: File '/repodata/repomd.xml' not found on medium
    > 'http://download.opensuse.org/distribution/12.1/repo/non-oss/'
    >
    >
    >
    > 2. Oss repo:
    >
    > URL: 'Index of /distribution/12.1/repo/oss'
    > (http://download.opensuse.org/distrib...12.1/repo/oss/) (Medium 1)
    > reason: File '/repodata/repomd.xml' not found on medium
    > 'http://download.opensuse.org/distribution/12.1/repo/oss/'
    >
    > This is serious problem. I cannot install restricted-codecs for
    > kaffine.


    These repositories are added for you and work just fine. If for some
    reason you removed them and tried to add them back in, when you specify
    the URL, make sure to uncheck the option at the bottom that says
    *Download repository description files*. I suggest you remove the ones
    you have, do an add, enter the URL again, but uncheck the option as I
    suggest and see what you get.

    Thank You,

    Hi
    It could also be MirrorBrain sending you to a faulty mirror. Hard code
    a local mirror in your locale should help;
    http://en.opensuse.org/Portal:Mirrors

    --
    Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
    openSUSE 12.1 (x86_64) Kernel 3.1.0-1.2-desktop
    up 3:26, 3 users, load average: 0.07, 0.04, 0.05
    CPU Intel i5 CPU M520@2.40GHz | Intel Arrandale GPU


  4. #4

    Default Re: Problem with openSuse's oss and non-oss repositories

    Quote Originally Posted by jdmcdaniel3 View Post
    These repositories are added for you and work just fine. If for some reason you removed them and tried to add them back in, when you specify the URL, make sure to uncheck the option at the bottom that says Download repository description files. I suggest you remove the ones you have, do an add, enter the URL again, but uncheck the option as I suggest and see what you get.

    Thank You,
    I don't think you got the problem. Its not working. The refresh on these repos fails.

  5. #5

    Default [SOLVED] Re: Problem with openSuse's oss and non-oss repositories

    I removed the repositories and added the same URLs with the option selected in Yast as "Specify URL" and it worked fine.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •