Results 1 to 7 of 7

Thread: αλλαγη grub1 σε grub2

  1. #1
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Τρικαλα
    Posts
    262

    Default αλλαγη grub1 σε grub2

    καλημερα παιδια! θα ηθελα να μου πει καποιος αν εγκαταστησω τον grub2 μεσω του yast θα εχω προβλημα μετα στην εκκινηση? δλδ θα δημιουργηθει καποιο προβλημα? επισης καλο θα ηταν να απεγκαταστησω πριν τον grub1? οποια βοηθεια θα ηταν πολυτιμη! ευχαριστω εκ των προτερων!
    openSUSE 12.3 x64 KDE 4.10.4,manjaro xfce 0.8.6 x64,μικρομαλακη 7x64
    Mobo : ASROCK FATAL1TY 990FX PRO
    Cpu : AMD FX 8120 8-CORE BLACK EDITION
    Gpu : GIGABYTE RADEON HD 5770 GDDR5 1G
    Ram : 4X2 KINGSTON HYPERX 1600 DDR3

  2. #2
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Ελλάδα(Αθήνα)-Россия (г. Красноярск)
    Posts
    2,919

    Default Απ: αλλαγη grub1 σε grub2

    Κοίτα φίλε μου εγώ το αναβάθμισα και δεν είχα πρόβλημα. Πρίν κάνεις αυτό σώσε τα αρχεία σου και εγκατέστησε το syslinux.
    Πάντα Φιλικά, Στάμος.
    Desktop: openSUSE Leap 42.2||x86_64||Gnome 3.14 & KDE 5||AMD PHENOM II X3||AMD RADEON R9 290X
    Γλώσσες Προγραμματισμού: C++, Qt developing.
    http://bit.ly/fT8Hfi

  3. #3
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Τρικαλα
    Posts
    262

    Default Re: Απ: αλλαγη grub1 σε grub2

    ναι θα πρεπει να απεγκαταστησω τον grub1? το syslinux τι παραπανω θα μου προσφερει? απο οτι ειδα ειναι bootloader.δλδ αν βαλω μια αλλη διανομη σε αλλο παρτισιον αυτο θα παραμενει η τζαμπα θα το βαλω (syslinux) ? ευχαριστω
    openSUSE 12.3 x64 KDE 4.10.4,manjaro xfce 0.8.6 x64,μικρομαλακη 7x64
    Mobo : ASROCK FATAL1TY 990FX PRO
    Cpu : AMD FX 8120 8-CORE BLACK EDITION
    Gpu : GIGABYTE RADEON HD 5770 GDDR5 1G
    Ram : 4X2 KINGSTON HYPERX 1600 DDR3

  4. #4
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Ελλάδα(Αθήνα)-Россия (г. Красноярск)
    Posts
    2,919

    Default Απ: Re: Απ: αλλαγη grub1 σε grub2

    Το syslinux είναι ένα εργαλείο εκκίνσης και έχει πολλές χρήσεις, συνεργάζεται με το grub εγώ που το έχω δεν έχω πρόβλημα. Κοίτα εγώ σου προτείνω εξαρχής να μη κάνεις αλλαγή εφόσον λειτουργεί.
    Πάντα Φιλικά, Στάμος.
    Desktop: openSUSE Leap 42.2||x86_64||Gnome 3.14 & KDE 5||AMD PHENOM II X3||AMD RADEON R9 290X
    Γλώσσες Προγραμματισμού: C++, Qt developing.
    http://bit.ly/fT8Hfi

  5. #5
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Τρικαλα
    Posts
    262

    Default Απ: Re: Απ: αλλαγη grub1 σε grub2

    συμφωνω να μην το πειραξω εφοσον λειτουργει! αλλα ξερεις ποιο ειναι το θεμα?ειχα εγκαταστησει το pclinux και δεν εμπαινε στο open suse καθως και οταν ειχα εγκαταστησει το Opensuse δεν μου εβλεπε τo μιντ 11 που ειχα ηδη εγκατεστημενο! γιa το pclinux ενταξει ενημερωθηκα οτι κατι δεν παει καλα με τον loader αλλα να μην αναγνωριζει την katya? τεσπα ετσι και αλλιως πλεον μονο με το suse kde ειμαι καθε μερα οποτε αστο! ασε που μαλλον οτι και να εγκαταστησω αυτη την στιγμη θα μου αναγνωρισει το suse,ετσι πιστευω! εβαλα δλδ για δοκιμη το xubuntu και δεν ειχα προβλημα εκκινησης και με τα δυο λειτουργικα! οποτε θα το αφησω προς το παρων οπως με παροτρινεις και συ και αν κατσει καμια στραβη θα το κανω και αυτο!
    openSUSE 12.3 x64 KDE 4.10.4,manjaro xfce 0.8.6 x64,μικρομαλακη 7x64
    Mobo : ASROCK FATAL1TY 990FX PRO
    Cpu : AMD FX 8120 8-CORE BLACK EDITION
    Gpu : GIGABYTE RADEON HD 5770 GDDR5 1G
    Ram : 4X2 KINGSTON HYPERX 1600 DDR3

  6. #6
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Ελλάδα(Αθήνα)-Россия (г. Красноярск)
    Posts
    2,919

    Default Απ: Re: Απ: αλλαγη grub1 σε grub2

    Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το syslinux σαν bootloader αυτό το ρυθμίζεις πηγαίνοντας στο yast-->Σύστημα-->Ρύθμιση του bootloader.
    Πάντα Φιλικά, Στάμος.
    Desktop: openSUSE Leap 42.2||x86_64||Gnome 3.14 & KDE 5||AMD PHENOM II X3||AMD RADEON R9 290X
    Γλώσσες Προγραμματισμού: C++, Qt developing.
    http://bit.ly/fT8Hfi

  7. #7
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Τρικαλα
    Posts
    262

    Default Απ: Re: Απ: αλλαγη grub1 σε grub2

    αυτη την στιγμη εχω τον loader του xubuntu! οποτε δεν το σκαλιζω τωρα! βεβαια τωρα θα εγκαταστησω στην θεση του το salix οποτε βλεπουμε!
    openSUSE 12.3 x64 KDE 4.10.4,manjaro xfce 0.8.6 x64,μικρομαλακη 7x64
    Mobo : ASROCK FATAL1TY 990FX PRO
    Cpu : AMD FX 8120 8-CORE BLACK EDITION
    Gpu : GIGABYTE RADEON HD 5770 GDDR5 1G
    Ram : 4X2 KINGSTON HYPERX 1600 DDR3

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •