Results 1 to 5 of 5

Thread: how to add debug symbols

  1. #1

    Default how to add debug symbols

    i keep getting issues with 'synaptiks' when my laptop comes out of resume, and opensuse prompts me to send a bug report.
    it claims it doesnt have enough to be of use for the devs, and i should install the debug symbols.

    i try to, but it doesnt have the repos it requires for the symbols.

    clicking the debug link in the window gives no real help on what repos are required, so what do i need to add?
    HP probook 6475b w/Intel Centrino 6200 wifi :: oSUSE 13.1 x86_64 KDE

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Hamburg, Germany
    Posts
    17

    Default Re: how to add debug symbols

    Moin !

    veehexx wrote:
    > i keep getting issues with 'synaptiks' when my laptop comes out of
    > resume, and opensuse prompts me to send a bug report.
    > it claims it doesnt have enough to be of use for the devs, and i should
    > install the debug symbols.
    >
    > i try to, but it doesnt have the repos it requires for the symbols.
    >
    > clicking the debug link in the window gives no real help on what repos
    > are required, so what do i need to add?


    Most likely you miss the special debug repository offered for the standard
    packages. Check in the repository adminstration of your software management
    (yast2) for that one.

    arkascha

  3. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    13,330
    Blog Entries
    3

    Default Re: how to add debug symbols

    Check your repositories in Yast.

    The chances are that the debug repo is actually there, but is listed as disabled. If you change that to enabled, then the bug reporter process will probably install the debug symbols for you (after asking for your permission).
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;
    testing Leap 15.2Alpha

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    USA
    Posts
    163

    Default Re: how to add debug symbols

    I have the same issue with synaptiks crashing after sleep. I have enabled the debug repo's debug and update debug. Neither of these repo's provided the debug package for synaptiks, I then searched on download pages software search under both 12 and factory no luck there.

    Has anyone been able to submitted a bug report for this issue?

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: how to add debug symbols

    On 01/16/2012 04:36 AM, magabooks wrote:
    > Has anyone been able to submitted a bug report for this issue?


    the chances that anyone who filed such a bug (or knows about it)
    actually seeing and responding to your question is extremely low..

    of course, there may be several who know how to answer the question, and
    by following this short path, you can learn how also:

    -begin here: http://tinyurl.com/nzhq7j, alternatively you might need to
    begin here
    http://www.google.com/search?q=site%...ching+for+bugs

    -scan that page to see "Searching for bugs"

    -see and click on the "open bugs 12.1" link

    -copy/post "synaptiks" into the blank "Search" box

    -press the Enter key (or click "Find")

    -review all four synaptics bugs in 12.1

    --
    DD http://tinyurl.com/DD-Caveat
    openSUSE®, the "German Engineered Automobiles" of operating systems!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •