Results 1 to 6 of 6

Thread: Kmix problem

  1. #1

    Default Kmix problem

    Hello

    I recently i encountered strange problem, when i boot up my opensuse and click on little speaker on tray kmix shows up and I can change volume of sound, but after I play some tune in clementine and try to open kmix again, nothing happens. I am wondering if any one has a solution to this problem?

    edit: I think I can't open kmix if I try to use any application that uses sound, I played a movie with VLC and after VLC started i couldn't open Kmix.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Kmix problem

    Please post the result of

    Code:
    zypper lr -d
    It's always worth creating a new test user login and see if you experience the same..
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,527
    Blog Entries
    37

    Default Re: Kmix problem

    You don't mention your openSUSE version so I will assume openSUSE-11.4. In openSUSE-11.4 I prefer to install pulse audio volume control (pavucontrol) and use that to control my audio volume.

  4. #4

    Default Re: Kmix problem

    @caf4926
    # | Alias | Nazwa | Włączono | Odśwież | Priorytet | Typ | Adres URI | Usługa
    ---+---------------------------------------+---------------------------------------+----------+---------+-----------+--------+---------------------------------------------------------------------------------------+-------
    1 | Aktualizacja-dla-openSUSE-11.4-11.4-0 | Aktualizacja dla openSUSE 11.4 11.4-0 | Tak | Tak | 99 | rpm-md | Index of /update/11.4 |
    2 | dc | dc | Tak | Tak | 99 | rpm-md | Index of /repositories/filesharing/openSUSE_11.4 |
    3 | openSUSE-11.4-11.4-0 | openSUSE-11.4-11.4-0 | Tak | Nie | 99 | yast2 | cd:///?devices=/dev/disk/by-id/ata-TSSTcorp_CDDVDW_TS-L633C_01D3456789KL2N4P,/dev/sr0 |
    4 | openSUSE_php | openSUSE php | Tak | Tak | 99 | rpm-md | Index of /repositories/server:/php:/applications/openSUSE_11.4 |
    5 | pakman | pakman | Tak | Tak | 99 | rpm-md | Index of /pub/linux/misc/packman/suse/11.4 |
    6 | qnapi | qnapi | Tak | Tak | 99 | rpm-md | Index of /repositories/home:/Fisiu/openSUSE_11.4 |
    7 | repo-debug | openSUSE-11.4-Debug | Nie | Tak | 99 | NONE | Index of /debug/distribution/11.4/repo/oss |
    8 | repo-debug-update | openSUSE-11.4-Update-Debug | Nie | Tak | 99 | NONE | Index of /debug/update/11.4 |
    9 | repo-non-oss | openSUSE-11.4-Non-Oss | Tak | Tak | 99 | yast2 | Index of /distribution/11.4/repo/non-oss |
    10 | repo-oss | openSUSE-11.4-Oss | Tak | Tak | 99 | yast2 | Index of /distribution/11.4/repo/oss |
    11 | repo-source | openSUSE-11.4-Source | Nie | Tak | 99 | NONE | Index of /source/distribution/11.4/repo/oss |

    @oldcpu
    Yes, I have 11.4, I will try to install pulse then and see what I get.

  5. #5

    Default Re: Kmix problem

    Quote Originally Posted by AndnA View Post
    Hello

    I recently i encountered strange problem, when i boot up my opensuse and click on little speaker on tray kmix shows up and I can change volume of sound, but after I play some tune in clementine and try to open kmix again, nothing happens. I am wondering if any one has a solution to this problem?

    edit: I think I can't open kmix if I try to use any application that uses sound, I played a movie with VLC and after VLC started i couldn't open Kmix.
    My problem is that Kmix shows up incomplete, it starts with a dancing symbol for Kmix but after approx 50 sec the symbol disappers and nothing happened.
    Volume control is missing all the capture and playback controls.
    Test sound in Yast is working fine.
    I do'nt know how to start to handle this problem,

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,729
    Blog Entries
    20

    Default Re: Kmix problem

    Quote Originally Posted by Ikzelf View Post
    My problem is that Kmix shows up incomplete, it starts with a dancing symbol for Kmix but after approx 50 sec the symbol disappers and nothing happened.
    Volume control is missing all the capture and playback controls.
    Test sound in Yast is working fine.
    I do'nt know how to start to handle this problem,
    openSUSE version?

    If you start kmix from a terminal, what feedback do you see?
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •