Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30

Thread: can't launch apps in kde desktop

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Brunoy, France
    Posts
    222

    Default can't launch apps in kde desktop

    Hi

    I don't know why but now the apps in the plasma desktop KDE are with a no way panel and when i clik on i got an error message free translation " desktop service shoulld be exec ti be launch"

    any idea ?

    regards

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: can't launch apps in kde desktop

    On 11/02/2011 03:06 PM, Enthalpie wrote:
    >
    > any idea ?


    could you take a screen shot of that error message and post it to
    paste.opensuse.org please (i understand it won't be in english, is ok)

    and, also please tell us the operating system and version, as well as
    the version of KDE in use..

    and if it is only one application doing this, please name it...
    if more than one please take a screen shot of two of them..

    oh! are you trying to click on an icon which you made for the desktop?
    is the file specified in the "Command" line of the set up panel, marked
    as executable? that is, if you click on that file in (say) Dolphin does
    it launch?

    or, if you execute it from a command line does it launch?
    what is the full path and name of the executable file?

    OH! did this used to work but it just stopped working?

    --
    DD
    http://tinyurl.com/DD-Caveat
    openSUSE®, the "German Automobiles" of operating systems

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Brunoy, France
    Posts
    222

    Default Re: can't launch apps in kde desktop

    Hi

    Thank's for your reply
    the URL
    SUSE Paste

    i use Opensuse 64 bits V 11.4
    I have the last update
    KDE is 4.6.x
    All applications have the same behavior i just put Thunderbird and firefox for exemple but each apps i create are similar

    best regards

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Brunoy, France
    Posts
    222

    Default Re: can't launch apps in kde desktop

    Quote Originally Posted by DenverD View Post
    On 11/02/2011 03:06 PM, Enthalpie wrote:
    >
    > any idea ?




    oh! are you trying to click on an icon which you made for the desktop?
    is the file specified in the "Command" line of the set up panel, marked
    as executable? that is, if you click on that file in (say) Dolphin does
    it launch?

    or, if you execute it from a command line does it launch?
    what is the full path and name of the executable file?

    OH! did this used to work but it just stopped working?

    --
    DD


    DD Caveat
    openSUSE®, the "German Automobiles" of operating systems
    YES it launch it is only from plasma desktop icon

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: can't launch apps in kde desktop

    On 11/02/2011 08:46 PM, Enthalpie wrote:

    > 'SUSE Paste' (http://paste.opensuse.org/12622527)


    ok, i do not know how you made those icons on your desktop--but
    apparently you made them a wrong way...try this:

    1. right click on the desktop
    2. from the pop up menu select "Unlock Widgets"
    3. go to the main menu (the smiling green lizard head at lower left)
    4. go Applications > Internet > Web Browser > find Firefox and
    5. right click on the application and select "Add to Desktop"
    6. repeat 3, 4, and 5 for what you want to have on your desktop, then
    7. right click on the desktop
    8. from the pop up menu select "Lock Widgets"

    oh, and then i guess you need to delete those icons which don't work..

    and, this page may answer some lingering questions:
    http://doc.opensuse.org/products/ope...dequick.custom

    --
    DD
    http://tinyurl.com/DD-Caveat
    openSUSE®, the "German Automobiles" of operating systems

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Brunoy, France
    Posts
    222

    Default Re: can't launch apps in kde desktop

    Quote Originally Posted by DenverD View Post
    On 11/02/2011 08:46 PM, Enthalpie wrote:

    > 'SUSE Paste' (SUSE Paste)


    ok, i do not know how you made those icons on your desktop--but
    apparently you made them a wrong way...try this:

    1. right click on the desktop
    2. from the pop up menu select "Unlock Widgets"
    3. go to the main menu (the smiling green lizard head at lower left)
    4. go Applications > Internet > Web Browser > find Firefox and
    5. right click on the application and select "Add to Desktop"
    6. repeat 3, 4, and 5 for what you want to have on your desktop, then
    7. right click on the desktop
    8. from the pop up menu select "Lock Widgets"

    oh, and then i guess you need to delete those icons which don't work..

    and, this page may answer some lingering questions:
    KDE Quick Start

    --
    DD
    DD Caveat
    openSUSE®, the "German Automobiles" of operating systems
    Hi

    what you explain i khow is to put icon on desktop.

    What i did , and i did always in the same way is to add icon into the plasma desktop as we can view on picture

    fort that i right clic on it
    select create a link to apps
    select apps command and apps name and apps logo

    and now something as changed in plasma properties ? , the link is not working, the apps could not be launch

    regards
    Last edited by Enthalpie; 03-Nov-2011 at 05:55. Reason: corrections

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: can't launch apps in kde desktop

    hmmm....i do not know how to do what you want..

    what i do is make a panel on the side and fill it with stuff (firefox,
    thunderbird, etc etc etc etc) i want, and then set it to autohide..

    actually, i make two side panels, left side is all internet stuff, and
    right side is useful things like GIMP, inkscape, LiberOffice, bluefish,
    etc etc etc

    --
    DD
    openSUSE®, the "German Automobiles" of operating systems

  8. #8
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Pennsylvania, USA
    Posts
    405

    Default Re: can't launch apps in kde desktop

    Quote Originally Posted by Enthalpie View Post
    Hi

    what you explain i khow is to put icon on desktop.

    What i did , and i did always in the same way is to add icon into the plasma desktop as we can view on picture

    fort that i right clic on it
    select create a link to apps
    select apps command and apps name and apps logo

    and now something as changed in plasma properties ? , the link is not working, the apps could not be launch

    regards
    Just a thought.

    Have you checked the Permissions?

    Right click on Icon, select Properties, Permissions tab.

    Does, is executable, have a check mark?

    I just created a launcher for Songbird and it started up with no problem.

    Are you positive you set the link to the correct file?
    Desktop: AMD Athlon(tm) II X3 455 3.3 Ghz | 4 GB RAM | GeForce GT 630

  9. #9
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Brunoy, France
    Posts
    222

    Default Re: can't launch apps in kde desktop

    Hi

    Yes I have look at permissions and compare with my opther desktop which doesn't have the problem

    So i dont understand what append ?

    May be this can help.

    when i clic on exec apps in dolphin, kde ask to me what apps should be use, on the "wrong PC" instead of launch it

    Looks like something is missing
    idea ?

    Regards

  10. #10
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Brunoy, France
    Posts
    222

    Default Re: can't launch apps in kde desktop

    may be for help

    the screen error message
    SUSE Paste

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •