Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 22

Thread: hplip images wont print from libreoffice

  1. #11
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: hplip images wont print from libreoffice

    On 2011-11-01 01:26, deano ferrari wrote:
    > My point was that I would not expect a
    > printer to fail because of lack of memory.


    Mine does sometimes.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4 x86_64 "Celadon" at Telcontar)

  2. #12
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,546

    Default Re: hplip images wont print from libreoffice

    I think the hplip cups driver for this printer might just be a bit flaky.
    While I now have no problem printing images the contrast / brightness of the images is far too dark.
    Making changes to these settings using hp-toolbox has absolutely no effect.
    Tried installing latest hplip from hp directly but no change.
    Contrast / brightness in the hpijs driver is perfect.
    Have queried these issues over on the hp support website - will wait and see what they come back with and file a bug report depending on what they advise.

  3. #13
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,007
    Blog Entries
    1

    Default Re: hplip images wont print from libreoffice

    Thanks for the update. I think I did read somewhere about some colour or contrast issues concerning your printer and hplip.

  4. #14
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,546

    Default Re: hplip images wont print from libreoffice

    an update here . . .

    The hplip team at HP have advised that the problems I have been experiencing are caused by Ghostscript 9.00.x which is buggy.
    They advised I should upgrade to the latest ghostscript or downgrade to 8.71.
    The latest I could find in the opensuse printing repos was 9.00-6 which still exhibits the problems I have been experiencing so I downgraded to 8.71 which fixed my problems up right away.

    The only problem I have now is that okular and libspectre were removed as they require ghostscript 9.xx
    Is there any way I can get these back and hang on to ghostscript 8.71 or does anyone know where I can get an opensuse rpm of ghostscript 9.01.x or 9.02.x? - and if installing one of these are they likely to break anything else? Dependencies?

  5. #15
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,007
    Blog Entries
    1

    Default Re: hplip images wont print from libreoffice

    an update here . . .

    The hplip team at HP have advised that the problems I have been experiencing are caused by Ghostscript 9.00.x which is buggy.
    They advised I should upgrade to the latest ghostscript or downgrade to 8.71.
    The latest I could find in the opensuse printing repos was 9.00-6 which still exhibits the problems I have been experiencing so I downgraded to 8.71 which fixed my problems up right away.
    I wasn't surprised by this finding. I think it would be a good pass this on to the openSUSE package maintainers

    SDB:How to Report a Printing Issue - openSUSE

    I note the latest builds available from here (if you don't mind rolling your own):

    Obtaining GPL Ghostscript 9.02
    Last edited by deano_ferrari; 03-Nov-2011 at 12:49. Reason: Typos

  6. #16
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,546

    Default Re: hplip images wont print from libreoffice

    thanks - I have filed and opensuse bug report and included all the logs that were originally supplied to HP.

    Had a look at compiling ghostscript and even found a couple of precompiled rpms but it seems that getting 9.02 to play nicely with Opensuse 11.4 is probably a bit out of my skill level.

    I think the easiest thing might be to find a way to install okular and libspectre will keeping ghostscript 8.71 but I can't seem to find any older versions of these files.

    I had hoped that when 12.1 is released in a couple of weeks it might solve my problems but it seems 12.1 is still using the 9.00-xx series of ghostscript.

  7. #17
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: hplip images wont print from libreoffice

    On 2011-11-04 07:06, farcusnz wrote:
    >
    > thanks - I have filed and opensuse bug report and included all the logs
    > that were originally supplied to HP.


    Give them a link to the HP report.

    > I think the easiest thing might be to find a way to install okular and
    > libspectre will keeping ghostscript 8.71 but I can't seem to find any
    > older versions of these files.


    Forcing install. May work, may not.


    > I had hoped that when 12.1 is released in a couple of weeks it might
    > solve my problems but it seems 12.1 is still using the 9.00-xx series of
    > ghostscript.


    Too bad...

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4 x86_64 "Celadon" at Telcontar)

  8. #18
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NZ
    Posts
    1,546

    Default Re: hplip images wont print from libreoffice


  9. #19
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: hplip images wont print from libreoffice

    On 2011-11-04 13:16, farcusnz wrote:
    >
    > here's the bug
    >
    > https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=728215


    And the resolution is very disappointing :-(

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4 x86_64 "Celadon" at Telcontar)

  10. #20

    Default Re: hplip images wont print from libreoffice

    The original statement might have been not too encouraging. But it seems the resolution has nevertheless been worked on. Check here:
    https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=735824

    Cheers
    Frank

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •