Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: ssh in 11.4 server Refusing connections

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default ssh in 11.4 server Refusing connections

    Can anyone test this

    I have a box/server that is set to allow ssh
    It's been running since March 2011. No problem
    Suddenly it's refusing connections

    ssh port is open
    sshd is running
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  2. #2
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    12,641
    Blog Entries
    3

    Default Re: ssh in 11.4 server Refusing connections

    No problem with ssh here (on my main 11.4 system). It hasn't been running since March, though - only since I rebooted earlier this week

    If connections go through a router, make sure that any router port-forwarding hasn't been lost.
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;
    testing Leap 15.2Alpha

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: ssh in 11.4 server Refusing connections

    I never use port forward in the router, never have for ssh over the LAN
    It did cross my mind, but I can't see why it should need it now. It never has.

    Thanks for the reply though
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: ssh in 11.4 server Refusing connections

    On 2011-10-29 16:36, caf4926 wrote:

    > I have a box/server that is set to allow ssh
    > It's been running since March 2011. No problem
    > Suddenly it's refusing connections


    Logs.

    Try verbose on client.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4 x86_64 "Celadon" at Telcontar)

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: ssh in 11.4 server Refusing connections

    Quote Originally Posted by robin_listas View Post
    On 2011-10-29 16:36, caf4926 wrote:

    > I have a box/server that is set to allow ssh
    > It's been running since March 2011. No problem
    > Suddenly it's refusing connections


    Logs.

    Try verbose on client.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4 x86_64 "Celadon" at Telcontar)
    Later or tomorrow
    Wife needs attention ATM
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: ssh in 11.4 server Refusing connections

    Running from the remote

    Code:
    OpenSSH_5.8p1, OpenSSL 1.0.0c 2 Dec 2010
    debug1: Reading configuration data /etc/ssh/ssh_config
    debug1: Applying options for *
    debug1: Connecting to 192.168.0.2 [192.168.0.2] port ****.
    debug1: connect to address 192.168.0.2 port ****: No route to host
    ssh: connect to host 192.168.0.2 port ****: No route to host
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: ssh in 11.4 server Refusing connections

    On 2011-10-29 18:46, caf4926 wrote:
    >
    > Running from the remote
    >
    >
    > Code:
    > --------------------
    > OpenSSH_5.8p1, OpenSSL 1.0.0c 2 Dec 2010
    > debug1: Reading configuration data /etc/ssh/ssh_config
    > debug1: Applying options for *
    > debug1: Connecting to 192.168.0.2 [192.168.0.2] port ****.
    > debug1: connect to address 192.168.0.2 port ****: No route to host
    > ssh: connect to host 192.168.0.2 port ****: No route to host
    >
    >
    > --------------------


    Ah, there you have! The problem is not in the server, but in the client. A
    ping will also fail.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4 x86_64 "Celadon" at Telcontar)

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: ssh in 11.4 server Refusing connections

    ping 192.168.0.2
    PING 192.168.0.2 (192.168.0.2) 56(84) bytes of data.
    64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=1 ttl=64 time=119 ms
    64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=4 ttl=64 time=6.63 ms
    64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=5 ttl=64 time=28.0 ms
    64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=6 ttl=64 time=49.4 ms
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  9. #9
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: ssh in 11.4 server Refusing connections

    On 2011-10-29 19:56, caf4926 wrote:
    >
    > ping 192.168.0.2
    > PING 192.168.0.2 (192.168.0.2) 56(84) bytes of data.
    > 64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=1 ttl=64 time=119 ms
    > 64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=4 ttl=64 time=6.63 ms
    > 64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=5 ttl=64 time=28.0 ms
    > 64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=6 ttl=64 time=49.4 ms


    Mmmm! That's strange, it works. And the other way round, server to client?

    It is slow for a local network, though. I get half a milisecond on mine.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4 x86_64 "Celadon" at Telcontar)

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: ssh in 11.4 server Refusing connections

    That was wireless ping and a router being bashed by my Son on WOW.

    Here it is on a Cable

    64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=1 ttl=64 time=4.05 ms
    64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=2 ttl=64 time=1.26 ms
    64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=3 ttl=64 time=1.30 ms
    64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=4 ttl=64 time=1.43 ms
    64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=5 ttl=64 time=1.30 ms
    64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=6 ttl=64 time=1.36 ms
    64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=7 ttl=64 time=1.47 ms
    64 bytes from 192.168.0.2: icmp_req=8 ttl=64 time=1.44 ms

    I'll check the other way when I can
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •