Results 1 to 10 of 10

Thread: Trying to start Evolution with Exchange Server to no avail

  1. #1

    Default Trying to start Evolution with Exchange Server to no avail

    I understand Evolution needs Mapi support. But I have OpenSuse 11.4 and can't find evolution-mapi. But, however, with Ubuntu, which had it, I also couldn't get it to work either, even with the mapi support. I understand that I might need the IP address for the server if that is the case. I have GoDaddy as my exchange server, does anyone know the IP address for mail.ex1.secureserver.net?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Germany
    Posts
    4,654

    Default Re: Trying to start Evolution with Exchange Server to no avail

    chunnel wrote:

    >
    > I understand Evolution needs Mapi support. But I have OpenSuse 11.4 and
    > can't find evolution-mapi. But, however, with Ubuntu, which had it, I
    > also couldn't get it to work either, even with the mapi support. I
    > understand that I might need the IP address for the server if that is
    > the case. I have GoDaddy as my exchange server, does anyone know the IP
    > address for mail.ex1.secureserver.net?
    >
    >

    ping mail.ex1.secureserver.net => 72.167.180.130

    --
    PC: oS 11.4 64 bit | Intel Core i7-2600@3.40GHz | KDE 4.6.0 | GeForce GT 420
    | 16GB Ram
    Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.7.2 | nVidia
    ION | 3GB Ram

  3. #3

    Default Re: Trying to start Evolution with Exchange Server to no avail

    Quote Originally Posted by martin_helm View Post
    chunnel wrote:

    >
    > I understand Evolution needs Mapi support. But I have OpenSuse 11.4 and
    > can't find evolution-mapi. But, however, with Ubuntu, which had it, I
    > also couldn't get it to work either, even with the mapi support. I
    > understand that I might need the IP address for the server if that is
    > the case. I have GoDaddy as my exchange server, does anyone know the IP
    > address for mail.ex1.secureserver.net?
    >
    >

    ping mail.ex1.secureserver.net => 72.167.180.130

    --
    PC: oS 11.4 64 bit | Intel Core i7-2600@3.40GHz | KDE 4.6.0 | GeForce GT 420
    | 16GB Ram
    Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.7.2 | nVidia
    ION | 3GB Ram
    Thank you for that, it will be helpful. Does anyone know how to setup the rest of Evolution for Opensuse 11.4?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,195
    Blog Entries
    1

    Default Re: Trying to start Evolution with Exchange Server to no avail

    I understand Evolution needs Mapi support. But I have OpenSuse 11.4 and can't find evolution-mapi.
    The evolution-mapi package is available:

    software.opensuse.org: Search Results

    This Ubuntu-based guide offers relevant advice for connecting Evolution to an Exchange Server.

    FWIW, you might want to consider DavMail as well

    DavMail POP/IMAP/SMTP/Caldav/Carddav/LDAP Exchange Gateway

  5. #5

    Default Re: Trying to start Evolution with Exchange Server to no avail

    If you want to try the new evolution-ews this might interest you.

    https://build.opensuse.org/package/s...Asnapshot-2-32

    evolution-ews
    Evolution connector for Microsoft exchange 2007 or later

    Provides basic functionality for mail, calendar and addressbook.

    https://live.gnome.org/Evolution/EWS





  6. #6

    Default Re: Trying to start Evolution with Exchange Server to no avail

    Quote Originally Posted by deano_ferrari View Post
    The evolution-mapi package is available:

    software.opensuse.org: Search Results

    This Ubuntu-based guide offers relevant advice for connecting Evolution to an Exchange Server.

    FWIW, you might want to consider DavMail as well

    DavMail POP/IMAP/SMTP/Caldav/Carddav/LDAP Exchange Gateway
    I have tried every iteration I can think of for the entries here, with no success. I have entered the ip addresses for both the server and domain name, I pinged my domain to get that info. I have tried the username in full asd@sdfads.com and just asd... I have tried the domain name with www and without. I have tried secure connection and not. Nothing is working.

    I have not yet tried Davmail because I'm concerned about yet another layer between the protocols that could cause translation errors in the synchronization.

  7. #7

    Default Re: Trying to start Evolution with Exchange Server to no avail

    Quote Originally Posted by Zaitor View Post
    If you want to try the new evolution-ews this might interest you.

    https://build.opensuse.org/package/s...Asnapshot-2-32

    evolution-ews
    Evolution connector for Microsoft exchange 2007 or later

    Provides basic functionality for mail, calendar and addressbook.

    https://live.gnome.org/Evolution/EWS
    I have installed the ews connector, but don't know how to implement it. I'm assuming that my Host URL is my domain with www. However, i do not know how to get the OAB URL. And nothing happens when I click on fetch URL.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,195
    Blog Entries
    1

    Default Re: Trying to start Evolution with Exchange Server to no avail

    I have tried every iteration I can think of for the entries here, with no success. I have entered the ip addresses for both the server and domain name, I pinged my domain to get that info. I have tried the username in full asd@sdfads.com and just asd... I have tried the domain name with www and without. I have tried secure connection and not. Nothing is working.
    I''ve never had to connect to an exchange server, so can really only point you at these guides:

    https://www.linux.com/learn/tutorial...xchange-server

    HowTo-Evoluion-Exchange

    You do have evolution-exchange installed as well, right?

  9. #9

    Default Re: Trying to start Evolution with Exchange Server to no avail

    Quote Originally Posted by deano_ferrari View Post
    I''ve never had to connect to an exchange server, so can really only point you at these guides:

    https://www.linux.com/learn/tutorial...xchange-server

    HowTo-Evoluion-Exchange

    You do have evolution-exchange installed as well, right?
    You're talking about Exchange '03, that won't help. I need to sync to '07. It's completely different protocols.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,195
    Blog Entries
    1

    Default Re: Trying to start Evolution with Exchange Server to no avail

    You're talking about Exchange '03, that won't help. I need to sync to '07. It's completely different protocols.
    Thought this might be the case, but I didn't see where you mentioned Exchange version you're trying to connect too....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •