Results 1 to 10 of 10

Thread: After choosing "Show applications by name", some menu entries become blank

  1. #1

    Default After choosing "Show applications by name", some menu entries become blank

    I searched the forums for this particular problem, but I couldn't find anything.

    I prefer Kickoff to "show applications by name" due to the descriptions being so generic most of the time. But on openSUSE some application names are blank, i.e.:



    Is this a bug or did someone really think that nobody would want to change the defaults?

    I'm on openSUSE 11.4, 64-bit, KDE 4.7.2 (from the KDE Factory, but this happens even with the default KDE shipped with openSUSE).

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    27,077
    Blog Entries
    15

    Default Re: After choosing "Show applications by name", some menu entriesbecome blank

    Quote Originally Posted by Devenire
    I searched the forums for this particular problem, but I couldn't find
    anything.

    I prefer Kickoff to "show applications by name" due to the descriptions
    being so generic most of the time. But on openSUSE some application
    names are blank, i.e.:

    [image: http://i.imgur.com/rIzjV.png]

    Is this a bug or did someone really think that nobody would want to
    change the defaults?

    I'm on openSUSE 11.4, 64-bit, KDE 4.7.2 (from the KDE Factory, but this
    happens even with the default KDE shipped with openSUSE).

    Hi
    Probably if you check the *.desktop file there is no 'generic' name
    specified. They are upstream bugs as nothing has been specified.

    --
    Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
    openSUSE 11.4 (x86_64) Kernel 2.6.37.6-0.7-desktop
    up 4:21, 6 users, load average: 0.48, 0.39, 0.34
    GPU GeForce 8600 GTS Silent - Driver Version: 285.05.09


  3. #3

    Default Re: After choosing "Show applications by name", some menu entriesbecome blank

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Hi
    Probably if you check the *.desktop file there is no 'generic' name
    specified. They are upstream bugs as nothing has been specified.
    Precisely:

    Code:
    [Desktop Entry]
    X-SuSE-translate=true
    Categories=System;Settings;HardwareSettings;X-SuSE-PrintingUtility;
    Exec=desktop-launch http://localhost:631/
    NotShowIn=GNOME;
    Icon=cups
    StartupNotify=false
    Terminal=false
    Type=Application
    Name=Manage Printing
    Comment=CUPS Web Interface
    Well, I guess I can live with that. Thank you for the response.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    27,077
    Blog Entries
    15

    Default Re: After choosing "Show applications by name", some menu entriesbecome blank

    Quote Originally Posted by Devenire View Post
    Precisely:

    Code:
    [Desktop Entry]
    X-SuSE-translate=true
    Categories=System;Settings;HardwareSettings;X-SuSE-PrintingUtility;
    Exec=desktop-launch http://localhost:631/
    NotShowIn=GNOME;
    Icon=cups
    StartupNotify=false
    Terminal=false
    Type=Application
    Name=Manage Printing
    Comment=CUPS Web Interface
    Well, I guess I can live with that. Thank you for the response.
    Hi
    You could manually add the GenericName string, more info here;
    Desktop Entry Specification
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: After choosing "Show applications by name", some menu entriesbecome blank

    On 10/19/2011 07:56 PM, Devenire wrote:
    >
    > Is this a bug or did someone really think that nobody would want to


    no problem here, see http://paste.opensuse.org/49782483, with software
    mix as in sig...so a bug report is needed.

    --
    DD
    http://tinyurl.com/DD-Software
    openSUSE®, the "German Automobiles" of operating systems

  6. #6

    Default Re: After choosing "Show applications by name", some menu entriesbecome blank

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Hi
    You could manually add the GenericName string, more info here;
    Desktop Entry Specification
    It'd be lost after a package upgrade, wouldn't it?

    Quote Originally Posted by DenverD
    no problem here, see SUSE Paste, with software
    mix as in sig...so a bug report is needed.
    But you are using the default settings, which show applications by description and not by name. And should I report it against the distro or the upstream projects (CUPS and KDE at least)? I haven't seen that happen on Fedora.

    Another thing is, if I add the entry to favorites, the name is shown correctly.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    27,077
    Blog Entries
    15

    Default Re: After choosing "Show applications by name", some menu entriesbecome blank

    Quote Originally Posted by Devenire View Post
    It'd be lost after a package upgrade, wouldn't it?



    But you are using the default settings, which show applications by description and not by name. And should I report it against the distro or the upstream projects (CUPS and KDE at least)? I haven't seen that happen on Fedora.

    Another thing is, if I add the entry to favorites, the name is shown correctly.
    Hi
    Don't know about KDE but for openSUSE packaging on the GNOME side we don't add the generic name if it's not included by upstream. I would look at upstream, then you can push it back to openSUSE if they fix it.
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: After choosing "Show applications by name", some menu entriesbecome blank

    On 10/20/2011 05:16 AM, Devenire wrote:

    > But you are using the default settings, which show applications by
    > description and not by name.


    ok, you are right...i changed it (see:
    http://paste.opensuse.org/23777391)...so, now i can try to answer
    another of your questions:

    "Is this a bug or did someone really think that nobody would want to
    change the defaults?"

    imo it is a bug to not provide the name for each

    but, i doubt that a conscious decision was made to do that _because_
    someone really thought that nobody would want to change the
    defaults....imo, more likely a simple oversight...a bug of omission
    rather than commission..

    --
    DD
    openSUSE®, the "German Automobiles" of operating systems

  9. #9

    Default Re: After choosing "Show applications by name", some menu entries become blank

    Sorry for joining in late, but I have fixed this bug yesterday.

    Fixed packages should appear soon in KDE:istro:Factory and KDE:Release:49.

    I have also created packages for standard openSUSE 12.1 and 12.2.
    It would be nice if someone could test them.
    For further informations where to find them, have a look at the bugreport: [URL="https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=725829[/URL]
    Please report back there, maybe they can be released as online update...

    Thank you!

  10. #10

    Default Re: After choosing "Show applications by name", some menu entries become blank

    Sorry, something went wrong and I cannot edit my post anymore...
    It should read:
    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Fixed packages should appear soon in KDE:istro:Factory and KDE:Release:49.
    Fixed packages should appear soon in KDE: Distro:Factory and KDE:Release:49.

    Quote Originally Posted by wolfi323
    For further informations where to find them, have a look at the bugreport: [URL="https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=725829[/URL]
    For further informations where to find them, have a look at the bugreport: https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=725829

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •