Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 34

Thread: RC1 is nearly here

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Stoney Stanton - England
    Posts
    1,112

    Default RC1 is nearly here

    I did an update today (from a yesterday's kde live-cd) and it now shows RC1.

    Up to kernel 3.1.0 rc9 and kde 4.7.2.

    Still need to reboot on install (for a wired connection) before internet connection works. A couple of observations the default for konqueror is now webkit not khtml but the browser keeps crashing (with flash installed or not) - changing to khtml sorts out the problem. Amarok has not been updated to take into account the recent libqt updates so comes up with error messages - the version from kde factory repo has been updated and works fine.

    Am I just getting used to the 'green' or has it been toned down a touch - as it doesn't quite seem as bright.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    13,072
    Blog Entries
    3

    Default Re: RC1 is nearly here

    Quote Originally Posted by dth2 View Post
    Still need to reboot on install (for a wired connection) before internet connection works.
    I noticed yesterday (with Beta1), that if I switch from "ifup" to "NetworkManager" in Yast, the network stops working until I reboot. It is probably the same problem.

    And have also become used to the green.
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;
    testing Leap 15.2Alpha

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sarasota, Florida usa
    Posts
    807

    Default Re: RC1 is nearly here

    dale@linux-pzsk:~> cat /etc/SuSE-release
    openSUSE 12.1 RC1 1 (x86_64)
    VERSION = 12.1
    CODENAME = Asparagus
    Dale
    Computer ntel Next Unit of Computing Kit, Black/Grey BOXDCCP847DYE
    Processor intel celeron 847 @ 1.1 GHz
    Video intel sandybridge mobile

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,738
    Blog Entries
    20

    Default Re: RC1 is nearly here

    I just installed the latest Gnome 3 .iso from Factory
    I'd been running my usual KDE in beta1

    RC1 installed well and looks good
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Huntsville,AL
    Posts
    3

    Default Re: RC1 is nearly here

    i got the penSUSE-KDE-LiveCD-x86_64-Build0371-Media iso and it wants to downgrade 712 packages when i do a zypper dup is anybody else getting alot of packages wanting to be downloaded and is it safe to downgrade the packages

  6. #6
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    California
    Posts
    41

    Default Re: RC1 is nearly here

    Will those of us running the beta be automatically upgraded to RC1? Or are we going to have to reinstall? I assume, given my experience with other distros, that we will be automatically upgraded, but I just want to be sure.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,738
    Blog Entries
    20

    Default Re: RC1 is nearly here

    Quote Originally Posted by briandoe View Post
    Will those of us running the beta be automatically upgraded to RC1? Or are we going to have to reinstall? I assume, given my experience with other distros, that we will be automatically upgraded, but I just want to be sure.
    No
    You need to change the repos OSS and NON-OSS to

    Index of /factory/repo/oss
    Index of /factory/repo/non-oss

    Those are the working Factory repos, but be careful.
    Once the release is final you would need to change to the 12.1 official repos or even better do a new install
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    where I am is where I am
    Posts
    1,164

    Default Re: RC1 is nearly here

    I just updated & am I delusional? I think I saw Geeko's eye move back & forth on the boot screen as 12.1 loads. It's happens just before one gets to the splash screen on a reboot or a start.
    I'm just a curious cat
    My 64 bit: RADEON RX 570 |CPU AMD - Ryzen 5 1600
    MOTHERBOARD B450M D53H GGABYTE
    Opensuse Tumbleweed Plasma 5

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,738
    Blog Entries
    20

    Default Re: RC1 is nearly here

    am I delusional?
    Possibly
    Or it's the modesetting switching the graphics
    Everything gets a wiggle and bit of adjustment
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  10. #10
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,581
    Blog Entries
    38

    Default Re: RC1 is nearly here

    Given the problems with 12.1 beta1 DVD installs (32-bit and to a lessor extent 64-bit) I have a lot of trepredation wrt 12.1 RC1. I confess reading the bug reports on the install problems (and lack of reported progress in fixing) does not give me much confidence that the problems will be fixed.

    It appears those who install 12.1 beta1 on a clean drive with a DVD have minimal problems, but once one tries to install with multiple partitions from a DVD the 12.1 beta1 has bad problems. For some reason it does not appear the packagers are using multiple partition configurations for their testing ( ? ) and hence are not able to reproduce the problems ? ... I don't know.

    Its been almost a week since I last checked the bug reports - I hope progress has made, but I confess to feeling a sense of resignation that we could also see a bad RC1 for DVD installs.

    I'm hoping to be proven wrong in my worries.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •