Results 1 to 7 of 7

Thread: Video Editor Crash

  1. #1
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Bangalore, India
    Posts
    103

    Default Video Editor Crash

    Hi,

    I want to do some in home domestic video editing (not professional). I Installed pitivi. It crashed (just closes) in the middle of now where and i lose all my work.

    It also has very basic features. So I Installed kdenlive and it crashes while initializing the program itself.

    I'm including the backtrace in case it helps (FYI : Mine is 32 bit machine)

    Application: Kdenlive (kdenlive), signal: Aborted
    [KCrash Handler]
    #7 0xffffe424 in __kernel_vsyscall ()
    #8 0xb585d8df in raise () from /lib/libc.so.6
    #9 0xb585f220 in abort () from /lib/libc.so.6
    #10 0xb5899e07 in __libc_message () from /lib/libc.so.6
    #11 0xb589fe2b in malloc_printerr () from /lib/libc.so.6
    #12 0xb58a2008 in _int_malloc () from /lib/libc.so.6
    #13 0xb58a55ef in calloc () from /lib/libc.so.6
    #14 0xb7744724 in mlt_service_init (self=0x861a630, child=0x861a630) at mlt_service.c:90
    #15 0xb774b778 in mlt_consumer_init (self=0x861a630, child=0x861a630, profile=0x8820fb8) at mlt_consumer.c:67
    #16 0xb09b6a97 in consumer_sdl_still_init () from /usr/lib/mlt/libmltsdl.so
    #17 0xb7750e01 in mlt_repository_create (self=0x84a80d8, profile=0x8820fb8, type=consumer_type, service=0xb09b700e "sdl_still", input=0x0) at mlt_repository.c:219
    #18 0xb775078a in mlt_factory_consumer (profile=0x8820fb8, service=0xb09b700e "sdl_still", input=0x0) at mlt_factory.c:339
    #19 0xb09b53e5 in consumer_sdl_preview_init () from /usr/lib/mlt/libmltsdl.so
    #20 0xb7750e01 in mlt_repository_create (self=0x84a80d8, profile=0x8820fb8, type=consumer_type, service=0x838b50c "sdl_preview", input=0x0) at mlt_repository.c:219
    #21 0xb775078a in mlt_factory_consumer (profile=0x8820fb8, service=0x838b50c "sdl_preview", input=0x0) at mlt_factory.c:339
    #22 0xb7724da0 in Mlt::Consumer::Consumer(Mlt:: Profile&, char const*, char const*) () from /usr/lib/libmlt++.so.3
    #23 0x080fc9b9 in Render::buildConsumer (this=0x86092e0, profileName=...) at /usr/src/debug/kdenlive-0.8/src/renderer.cpp:241
    #24 0x080fd464 in Render::Render (this=0x86092e0, rendererName=..., winid=113246318, profile=..., parent=0x85cc3b0) at /usr/src/debug/kdenlive-0.8/src/renderer.cpp:114
    #25 0x080e8bff in Monitor::Monitor (this=0x85cc3b0, name=..., manager=0x857d228, profile=..., parent=0x84b7888) at /usr/src/debug/kdenlive-0.8/src/monitor.cpp:173
    #26 0x080b8ae9 in MainWindow::MainWindow (this=0x8493c08, MltPath=..., Url=..., clipsToLoad=..., parent=0x0, __in_chrg=<value optimized out>, __vtt_parm=<value optimized out>) at /usr/src/debug/kdenlive-0.8/src/mainwindow.cpp:199
    #27 0x08092366 in main (argc=) at /usr/src/debug/kdenlive-0.8/src/main.cpp:84
    Also would be thankful if some one could suggest me a decent video editor that can do a little bit of transition, effects, overlapping video etc..

    Thanks in advance

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,520
    Blog Entries
    37

    Default Re: Video Editor Crash

    Can you advise as as to :
    a. desktop ? what KDE version ?
    b. openSUSE ? what openSUSE version ?
    c. kdenlive ? what kdenlive version ?
    d. pitivi ? what pitivi version ?

    Is your system a 'stock' system, or have you applied a number of non-official updates via 3rd party repositories ? Note adding 3rd party repositories (other than Packman) can lead to problems if one is not careful and does not understand what they are installing.
    Last edited by oldcpu; 17-Oct-2011 at 22:14.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Bangalore, India
    Posts
    103

    Default Re: Video Editor Crash

    As of now I'm away from my system..

    Opensuse 11.3
    KDE 4.6
    Kdenlive and pitivi should be the most recent as i have installed it just a couple of days back..

    Should be able to provide exact information on their version only later

  4. #4
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,520
    Blog Entries
    37

    Default Re: Video Editor Crash

    I created a video (for the office) yesterday using kdenlive (illustrating an eclipse of the sun as seen by one of our spacecraft (in a timelapse video). [sun can be transiting across the lower part of the image - each move is 15 minutes compressed into 1 second]. So I know the latest kdenlive works well.



    This is kdenlive-0.8-1.5.x86_64 on a 64-bit openSUSE-11.4 with the 'stock' KDE-4.6.0.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Bangalore, India
    Posts
    103

    Default Re: Video Editor Crash

    I'm sorry the OS is 11.4 ( forgot I had updated it)

    kde 4.6
    PiTiVi v0.13.5

    Qt: 4.7.1
    KDE Development Platform: 4.6.00 (4.6.0) "release 6"
    Kdenlive: 0.8

    Does the system need to be 64 bit .. Mine is 32bit..

    Well if kdenlive doesn't work suggest me an alternative... and why is pitivi closing down abruptly

    [With all due respect Mr.oldcpu.... would you have a look at this thread too http://forums.opensuse.org/english/g...anagement.html

  6. #6
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,520
    Blog Entries
    37

    Default Re: Video Editor Crash

    Quote Originally Posted by melvinjose View Post
    I'm sorry the OS is 11.4 ( forgot I had updated it)

    kde 4.6
    PiTiVi v0.13.5

    Qt: 4.7.1
    KDE Development Platform: 4.6.00 (4.6.0) "release 6"
    Kdenlive: 0.8

    Does the system need to be 64 bit .. Mine is 32bit..

    Well if kdenlive doesn't work suggest me an alternative... and why is pitivi closing down abruptly
    wrt pitivi - I don't use it. Nor do I see the errors you get from running it (I only see the kdenlive errors) . So in truth I don't think it practical for me to give specific advice wrt pitivi.

    wrt kdenlive, it 'just' works for me on 4 different PCs that have kdenlive. That tells me something is configured wrong on your setup. I see a LOT of mlt errors in the errors you listed. Perhaps your mlt is out of date and you either (1) obtained it from a repository that you should not be visiting (you should get packman packaged versions), or (2) you simply did not update it when a new version came out.

    What is the output of:
    Code:
    rpm -qa '*mlt*'
    rpm -q kdenlive
    I get
    Code:
    oldcpu@corei7:~> rpm -qa '*mlt*'
    libmlt++3-0.7.2-1.11.x86_64
    libmlt4-0.7.2-1.11.x86_64
    mlt-0.7.2-1.11.x86_64
    oldcpu@corei7:~> rpm -q kdenlive
    kdenlive-0.8-1.5.x86_64
    What is the output of:
    Code:
    zypper lr -d
    If you have more repositories than the basic OSS, Non-OSS, Update, Packman (full), then I recommend you REMOVE (or completely disable) the others. Keep ONLY the basic the basic OSS, Non-OSS, Update, Packman (full). Apps from other repositories in which you do not understand could be causing problems.

    Then after having fixed your repositories, I recommend you remove the application pitivi and remove the application kdenlive and REMOVE the directory /home/username/.kde4/share/apps/kdenlive/ and /home/username/kdenlive (if they exist). Then FORCE the re-install of all mlt apps from packman. And then re-install kdenlive from packman.

    I very very rarely have these problems you report, but I also note that I keep my repositories lean and mean. I mostly follow my own advice reference sticking to ONLY the basic OSS, Non-OSS, Update, Packman (full). That means I avoid many problems users who like to add extra repositories run in to. You have to know that the packaged applications on MOST 3rd party repositories have little to NO testing done on the packaged versions. Serious. Little to None.

    Quote Originally Posted by melvinjose View Post
    [With all due respect Mr.oldcpu.... would you have a look at this thread too System Tray - Network Management
    Thank you for the kind invite to participate, but I suspect you believe my knowledge to be greater than what it is. Sorry, I'm a volunteer, not a professional. I'm not paid for this. I provide support where I hope I can do the most good. I know a bit about Networking but I am no expert. Also I have only just started using 3G modems a week ago (successfully I might add - on my 1st attempt it worked in openSUSE-11.3 after ~5 minutes (it took my wife 3 hours in MS-Windows7 to accomplish the same)). And finally, most important, I've been asked by others, who know more about Networking than I, for me to stay away from the Networking threads on our forum. So I will continue to do stay away per their request. You need to get others to help you there in Networking. Not me.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Bangalore, India
    Posts
    103

    Default Re: Video Editor Crash

    Thanks a lot Mr.oldcpu... I'll try the kdenlive stuff and post it here.. as for the second thread.. I invited you because I thought that was a problem with kde.... I have no issues with the technical part of it but only the kde interface..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •