Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Menalto Gallery 3 Slideshow Not Working

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Angel Fire, NM USA
    Posts
    330

    Default Menalto Gallery 3 Slideshow Not Working

    Does anyone know why version 3 of Menalto Gallery slideshow doesn't work in openSuse version 11.4 or Tumbleweed KDE ?

    Tried FireFox, Opera, and Konqueror.

    Works fine in Windows 7 VM in FireFox, Opera and Explorer.

    An example of the slideshow demo here

    People

    ???

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: Menalto Gallery 3 Slideshow Not Working

    On 10/13/2011 06:46 PM, Ski K2 wrote:
    > 'People' (http://photo.ellectu.net/index.php/style)


    explain what you mean by "doesn't work"...i ask because i can see the
    pix, i can move forward and backwards one pic at a time or to either
    end...and i can switch over to the pix of Moscow and cycle through them...

    what is broken there, here it seems to all work (i'm using KDE4.6.0 in
    11.4_32, with firefox 7, and Opera 11.51, and Chromium 15.0.860.0
    (Developer Build 0 Linux))

    perhaps yours is a tumbleweed problem???

    --
    DD
    openSUSE®, the "German Automobiles" of operating systems

  3. #3
    arkascha NNTP User

    Default Re: Menalto Gallery 3 Slideshow Not Working

    Hi !

    Ski K2 wrote:
    > Does anyone know why version 3 of Menalto Gallery slideshow doesn't work
    > in openSuse version 11.4 or Tumbleweed KDE ?
    >
    > Tried FireFox, Opera, and Konqueror.
    >
    > Works fine in Windows 7 VM in FireFox, Opera and Explorer.
    >
    > An example of the slideshow demo here
    >
    > 'People' (http://photo.ellectu.net/index.php/style)


    To me this looks like a known problem that is documented.
    Though then again, you claim it works unter Windows 7 which does not fit
    that explanation.

    May I ask:
    I would expect that you saw a slideshow working on a gallery hosted on a
    windows7 system ? Or do you really mean that THIS slideshow from THIS
    gallery works with any browser inside windows7 ?

    Otherwise:
    you have to check the permissions to access your pictures.
    The CoolIris slideshow requests the full size versions via rss. Both has to
    be granted. This fact has been documented in the gallery3 wiki recently.
    Because I had exactly that problem :-)


    Have fun !
    ---
    arkascha

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Angel Fire, NM USA
    Posts
    330

    Default Re: Menalto Gallery 3 Slideshow Not Working

    I only see a black box with nav buttons at bottom. no images.

    Perhaps a 64bit Flash issue?

    I don't have a 32 bit install to test against.

    Did test in vanilla 11.4 and Tumbleweed but both 64 bit installs.

    Anyone with 64 bit installs see the slideshow images?

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Angel Fire, NM USA
    Posts
    330

    Default Re: Menalto Gallery 3 Slideshow Not Working

    Tested on Gallery hosted on the above link and also on my own RedHat 5 Apache 2 install. Don't know the host on the above link.

    Quote Originally Posted by arkascha View Post
    Hi !

    Ski K2 wrote:
    > Does anyone know why version 3 of Menalto Gallery slideshow doesn't work
    > in openSuse version 11.4 or Tumbleweed KDE ?
    >
    > Tried FireFox, Opera, and Konqueror.
    >
    > Works fine in Windows 7 VM in FireFox, Opera and Explorer.
    >
    > An example of the slideshow demo here
    >
    > 'People' (People)


    To me this looks like a known problem that is documented.
    Though then again, you claim it works unter Windows 7 which does not fit
    that explanation.

    May I ask:
    I would expect that you saw a slideshow working on a gallery hosted on a
    windows7 system ? Or do you really mean that THIS slideshow from THIS
    gallery works with any browser inside windows7 ?

    Otherwise:
    you have to check the permissions to access your pictures.
    The CoolIris slideshow requests the full size versions via rss. Both has to
    be granted. This fact has been documented in the gallery3 wiki recently.
    Because I had exactly that problem :-)


    Have fun !
    ---
    arkascha

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,998

    Default Re: Menalto Gallery 3 Slideshow Not Working

    When I go to that site (openSUSE 11.4, KDE 6.6.0, FF 7.0), there is an obscure tiny icon somewhere up-right. When I hover over it, it says "View slideshow".
    When I click it, a new viewing surface is shown within the window. It has start/stop, etc, buttons, but it remains black. Is that what you mean?
    (You seem to think that many people here are doing "version 3 of Menalto Gallery slideshow" all the time and that any explanation is thus superfluous, quod non).
    It seems to be a Flash application.
    Henk van Velden

  7. #7
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Angel Fire, NM USA
    Posts
    330

    Default Re: Menalto Gallery 3 Slideshow Not Working

    "The CoolIris slideshow requests the full size versions via rss. Both has to
    be granted. "

    What does this mean?

  8. #8
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Angel Fire, NM USA
    Posts
    330

    Default Re: Menalto Gallery 3 Slideshow Not Working

    Yes you seem to have the same problem I do.

    Menalto Gallery is the open source application installed on the host. Nothing is needed locally but Flash in the client.

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    When I go to that site (openSUSE 11.4, KDE 6.6.0, FF 7.0), there is an obscure tiny icon somewhere up-right. When I hover over it, it says "View slideshow".
    When I click it, a new viewing surface is shown within the window. It has start/stop, etc, buttons, but it remains black. Is that what you mean?
    (You seem to think that many people here are doing "version 3 of Menalto Gallery slideshow" all the time and that any explanation is thus superfluous, quod non).
    It seems to be a Flash application.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,998

    Default Re: Menalto Gallery 3 Slideshow Not Working

    Forgot to add that my openSUSE is 32-bit.

    Right-click on the Flash surface mentions Cooliris slideshow 1.4.1 (37711). I guess that is the Flash program's name.
    Henk van Velden

  10. #10
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Angel Fire, NM USA
    Posts
    330

    Default Re: Menalto Gallery 3 Slideshow Not Working

    Yes, I think so.

    What's expected is in the black window pop-up a large photo with a series of smaller photos tiled across the bottom and the large image rotates the series of smaller images.

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    Forgot to add that my openSUSE is 32-bit.

    Right-click on the Flash surface mentions Cooliris slideshow 1.4.1 (37711). I guess that is the Flash program's name.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •