Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: GPG agent and gpg from command line: cannot update my keys over http: HTTP fetch error 7

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Somewhere in Fictionland
    Posts
    1,479

    Question GPG agent and gpg from command line: cannot update my keys over http: HTTP fetch error 7

    Hi, I am getting a strange error when trying to retrive gpg keys over the terminal or within kgpg. In the terminal the error goes:
    Code:
    user@localhost:~> gpg --recv-keys 00411886
    gpg: requesting key 00411886 from hkp server wwwkeys.pgp.eu.net
    : can't connect to `wwwkeys.pgp.eu.net': host not found
    gpgkeys: HTTP fetch error 7: couldn't connect: Not found
    gpg: Non sono stati trovati dati OpenPGP validi.
    gpg: Numero totale esaminato: 0
    But also when I am running the search for keys in kgpg I get:
    KGPG error window:
    Code:
    gpg: requesting key 4F1A70FD from hkp server wwwkeys.pgp.eu.net
    : can't connect to `wwwkeys.pgp.eu.net': host not found
    gpgkeys: HTTP fetch error 7: couldn't connect: Not found
    gpg: Non sono stati trovati dati OpenPGP validi.
    [GNUPG:] NODATA 1
    gpg: Numero totale esaminato: 0
    [GNUPG:] IMPORT_RES 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

    As you see the error is the same (no matter what key you choose).

    I have a normal Internet connect and can in the meanwhile do everything........but use this feature. As usual thank you in advance for your help and suggestions. Every contribution is very appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: GPG agent and gpg from command line: cannot update my keys over

    On 10/07/2011 03:36 PM, stakanov wrote:
    >
    > : can't connect to `wwwkeys.pgp.eu.net': host not found


    yep, i can't connect to it either, and neither can anyone else:

    you need a better address...where did you get that one from??

    --
    DD
    openSUSE®, the "German Automobiles" of operating systems

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Somewhere in Fictionland
    Posts
    1,479

    Question Re: GPG agent and gpg from command line: cannot update my keys over

    well it is the default address server of kde3.5. I did not any changes in them. Do you have a different default server in kgpg?

  4. #4
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Somewhere in Fictionland
    Posts
    1,479

    Default Re: GPG agent and gpg from command line: cannot update my keys over

    hkp://wwwkeys.pgp.eu.net
    I double checked. It is perfectly this one the default server and it did work well before.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,759

    Default Re: GPG agent and gpg from command line: cannot update my keys over

    Well, the host wwwkeys.pgp.eu.net can not be resolved by DNS. Thus end of story. No matter if it worked before.
    Henk van Velden

  6. #6
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Somewhere in Fictionland
    Posts
    1,479

    Default Re: GPG agent and gpg from command line: cannot update my keys over

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    Well, the host wwwkeys.pgp.eu.net can not be resolved by DNS. Thus end of story. No matter if it worked before.
    Ah, thank you. But how does one export the public signature on a signature server then? And is this functionality in 11.4 now not present any more? I.e. these servers did serve me to update my signature lists. So I am puzzeled, I tried other hkp servers present but non of them seem to work any more. Does anybody know if there has been a change in paradigm of the service?

  7. #7
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: GPG agent and gpg from command line: cannot update my keys over

    On 2011-10-08 00:16, stakanov wrote:
    > Ah, thank you. But how does one export the public signature on a
    > signature server then?


    By configuring proper servers.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 11.4 x86_64 "Celadon" at Telcontar)

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,759

    Default Re: GPG agent and gpg from command line: cannot update my keys over

    Quote Originally Posted by stakanov View Post
    Ah, thank you. But how does one export the public signature on a signature server then? And is this functionality in 11.4 now not present any more? I.e. these servers did serve me to update my signature lists. So I am puzzeled, I tried other hkp servers present but non of them seem to work any more. Does anybody know if there has been a change in paradigm of the service?
    I have no idea, but even I can see that when you use a hostname that can not be solved by DNS, whatever you want is not going to work.

    And @nrickert gave you a suggestion about a misunderstanding about that host's domain name. And I guess that @robin_listas points to the same phenomenon. Using an unsolvable hostname will lead to no IP address available and thus to no connection whatever. Being it for an HTTP web page, an FTP server, an NTP server, a CA server, you name it.
    Henk van Velden

  9. #9
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Somewhere in Fictionland
    Posts
    1,479

    Default Re: GPG agent and gpg from command line: cannot update my keys over

    @nrickert: I tried that variation of the host name, but same result.
    @hcvv: argument taken, without any doubt. That is why I asked which default server appear in you kpgp 4.x installation. There the update works? Nobody does ever use KGPG for mail?
    The issue is I am not sure it is a KGPG problem. Maybe it is a problem or a change in the politics of the GPG network. What I do not understand is then, why there has not been an official announcement of this. As I did not do any alteration in the structure or the programme of KGPG and beforehand it did work, this would point to a change in politics. So I try to find out about this.
    The only thing I found on google is that apparently there are similar requests like mine in Debian, Ubuntu and Ark forums and others still that talk about a bug.....
    It is just that I do not belief it is a bug.
    BTW: none of the named addresses of the hkp servers work for me. Not a single one. Is this plausible?

    Update (edit) apparently yes. Since 18 of January???? http://old.nabble.com/Problem-with-"...d31860993.html and http://forum.froxlor.org/index.php?/...e-unreachable/
    People are using apparently workarounds. Curious that no info about is available.
    Last edited by stakanov; 08-Oct-2011 at 01:51. Reason: joint links

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,759

    Default Re: GPG agent and gpg from command line: cannot update my keys over

    That is why I asked which default server appear in you kpgp 4.x installation.
    I do not have a package with that name installed, nor is it in the standard repos. I do have kgpg 4.6.0-3.4 installed. Is that what yo mean?

    When yes, the description says it is a "simple GUI for gpg".

    That said, I find the file .kde4/share/config/kpgprc in my home directory. Very confusing. What is pgp and what is gpg and what is the connection?
    Code:
    henk@boven:~/.kde4> cat share/config/kpgprc
    encryptToSelf[$d]
    showEncryptionResult[$d]
    showKeysForApproval[$d]
    
    [$Version]
    update_info=kpgp.upd:preKDE3_a,kpgp.upd:3.1-1,kmail.upd:5,kmail.upd:3.3-aegypten-kpgprc-to-kmailrc,kmail.upd:3.3-aegypten-kpgprc-to-libkleopatrarc
    
    [General]
    addressEntries=0
    henk@boven:~/.kde4>
    if that is something that helps you.

    When you want the contents of other configuration files, plesea name them and I am willing to post them. But I guess not very many people can give you that from KDE 3.5.

    Also I have the idea that the real information is in the configuration the product itself, not in the GUI program's configuration.
    Henk van Velden

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •