Results 1 to 4 of 4

Thread: KGet on 11.4 crashes/ does not open

  1. #1
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Antananarivo, Madagascar
    Posts
    103

    Default KGet on 11.4 crashes/ does not open

    I installed 11.4 recently after my previous NEW WD hdd crashed! I was able to recover all my data, though, especially the pictures of our 4 month old girl! PTL!

    Anyway now KGet keeps on crashing. It does not even open. The KGet icon never appears anywhere on screen

    I do not know where to look for more info
    I have re-installed kget via YAST but no luck

    Advice please
    Thanks
    J

  2. #2

    Default Re: KGet on 11.4 crashes/ does not open

    Hi,

    try to start kget from a terminal and tell us the error messages it gives out.

    HTH

    Lenwolf

  3. #3
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Antananarivo, Madagascar
    Posts
    103

    Default Re: KGet on 11.4 crashes/ does not open

    Code:
    linux-wuki:/home/jandre # kget
    unnamed app(5863): KUniqueApplication: Cannot find the D-Bus session server: "Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken."

    unnamed app(5859): KUniqueApplication: Pipe closed unexpectedly.

    linux-wuki:/home/jandre #
    Code end

    Does this help?

    Thanks!

  4. #4

    Default Re: KGet on 11.4 crashes/ does not open

    Hi,

    I found the following advice on this problem here:
    KMix won't start up in SUSE 11.4

    Try running this command before you run kmix

    eval dbus-launch

    KUniqueApplication reads the environment variables DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS & DBUS_SESSION_BUS_PID and sometimes they don't get set, running eval dbus-launch sets them, when you run it you should get something like:

    DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS=unix:abstract=/tmp/dbus-Pl3CfmlJNS,guid=blah
    DBUS_SESSION_BUS_PID=[pid-number]

    Then try running kmix, I don't know why they don't get set or how to make it permanent, but if it works you could add a script to .kde4/Autostart containing

    eval dbus-launch
    kmix
    exit 0

    Can't guarantee it'll work in your case, I'm not really all that knowledgeable in these sort of areas, but it's something I came across in the past on googling some other app giving the same errors that worked for me, with any luck it may do the trick for you too ... best of luck
    The problem there concerned kmix, but try to use the same with kget...

    HTH

    Lenwolf

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •