Results 1 to 6 of 6

Thread: LibreOffice Toolbar Text blacked out - Appearance Theme mismatch?

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Florida, USA
    Posts
    974

    Default LibreOffice Toolbar Text blacked out - Appearance Theme mismatch?

    I have searched about and can't seem to find a resolution this this "cosmetic" issue.

    I have 11.4/KDE4.7.1 installed and up to date.
    I have tried LO 3.3.1, 3.3.2 and now have 3.4.2 loaded (from
    Index of /repositories/LibreOffice:/Stable/openSUSE_11.4)
    I have ATI graphics running fglrx driver.
    I have desktop effects enabled and the Widget Style is Oxygen
    Java is the Sun version

    LO (all 3 versions) seems to work OK (I am not doing anything exotic), but have the following issue:
    When I point to a toolbar icon, for example the "Bold" symbol (to make highlighted text bold), the pop-up descriptive text block is all black (or very dark). Same for all toolbar icons. Clicking the icons works properly (e.g. the highlighted text goes bold).

    This "feels" like theme mismatch of some sort, but I have played around a bit with no resolution.

    Any ideas or solutions?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brazil
    Posts
    2,955

    Default Re: LibreOffice Toolbar Text blacked out - Appearance Theme mismatch?

    I'm seeing the same in a KDE4.7.0 LO 3.4 oS 11.4 64bit. Curiously, another *very* similar system shows normal tooltips, i.e., black text with light blue background. Both machines use the same theme and color scheme AFAIR.

    I noticed that the light blue color does not appear in LO's options>appearance>colors, *but* is controlled by the "tooltip background" selection in system settings>appearance>colors. I'll try in the other machine tomorrow.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Florida, USA
    Posts
    974

    Default Re: LibreOffice Toolbar Text blacked out - Appearance Theme mismatch?

    Thanks for the comment -

    I find that
    Personal Settings(System Settings)-Application Appearance-Colors-Current-Colors(tab)-Tooltip Background does indeed affect LO,
    BUT
    Personal Settings(System Settings)-Application Appearance-Colors-Current-Colors(tab)-Tooltip Text does not; text seems stuck on Black.

    So, I have black text on black background, which only cats can see, I believe.

    For the moment, I changed background to gray and can see the tooltip.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brazil
    Posts
    2,955

    Default Re: LibreOffice Toolbar Text blacked out - Appearance Theme mismatch?

    In the "black" machine changing the background color setting to very light blue/gray works like i the "standard" machine, tooltips are readable again.

    The text color is probably governed by another setting, if you really, really *must* have non-black tooltip text, you'll have to experiment with them. Good luck.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,299
    Blog Entries
    14

    Default Re: LibreOffice Toolbar Text blacked out - Appearance Theme mismatch?

    Some years ago, IIRC the KDE 4.3 series, I saw this too. I remember also that I found out which KDE font color setting it was, but I forgot because it had undesired side effects in other apps. If I just could remember where it showed ....BTW, I did this by trial and error
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  6. #6
    upscope NNTP User

    Default Re: LibreOffice Toolbar Text blacked out - Appearance Theme mismatch?

    brunomcl wrote:

    >
    > In the "black" machine changing the background color setting to very
    > light blue/gray works like i the "standard" machine, tooltips are
    > readable again.
    >
    > The text color is probably governed by another setting, if you really,
    > really *must* have non-black tooltip text, you'll have to experiment
    > with them. Good luck.
    >
    >

    I had reported this as openSUSE bug yesterday
    (https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=720242). since Vanilla
    LibreOffice did not have this condition. I followed suggestion in this
    thread and changes System Settings --> Application Appearance --> Colors -->
    colors --> Tooltop Background which had defaulted to black. seems to be
    fixed and so far I find not problem with other applications (Find,
    SeaMonkey, Konqueror, etc)

    If it is supposed to be working with black background then the tooltip color
    is wrong.

    --
    Russ
    openSUSE 11.4(2.6.37.6-0.7-desktop)|KDE Platform Version 4.7.1 (4.7.1)
    "release 8"|Intel core2duo 2.5 MHZ,|8GB DDR3|GeForce 8400GS (NVIDIA-Linux-
    x86_64-280.13)


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •