Results 1 to 5 of 5

Thread: Amarok not playing files

  1. #1

    Default Amarok not playing files

    I upgraded to KDE 4.6 and and have Amarok 2.4. I tried to play some mp3 files: opened them with Amarok, it kept freezed for a while, then behave as if it was playing but the play bar does not move and of course there's no reproduction. Then sometimes I get "too many errors encountered in playlist", but then disappears and Amarok continues to play but not playing. This happens with ANY file, not only mp3.

    Already tried to delete the .xine folder, no luck. What can I do? Why is it happening? KDE forums have no answer (not one that works for me). Using openSUSE 11.3 x64.

  2. #2

    Default Re: Amarok not playing files

    Any help????

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: Amarok not playing files

    Test a new user account

    Also check you system with James' script
    MMCHECK - Version 2.35 - Check Your Multimedia in 16 Steps - Bash Script File - Blogs - openSUSE Forums

    Start amarok from a terminal. Are there any errors?
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4

    Default Re: Amarok not playing files

    This was my output:

    jc_lara@linux-ybrm:~> amarok
    KGlobal::locale::Warning your global KLocale is being recreated with a valid main component instead of a fake component, this usually
    means you tried to call i18n related functions before your main component was created. You should not do that since it most likely will not work
    (amarok:5362): GStreamer-CRITICAL **: gst_debug_add_log_function: assertion `func != NULL' failed
    "Atenttion: It seems you don't have gstreamer0.10-plugins-good installed.
    Some video features have been disabled."
    **********************************************************************************************
    ** AMAROK WAS STARTED IN NORMAL MODE. IF YOU WANT TO SEE DEBUGGING INFORMATION, PLEASE USE: **
    ** amarok --debug **
    **********************************************************************************************
    (When maximizing Amarok window):
    jc_lara@linux-ybrm:~> amarok(5362)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(0, 0)
    amarok(5362)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(0, 0)
    amarok(5362)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(0, 0)
    amarok(5362)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(0, 0)
    (When trying to open a mp3 file):
    ** Message: PackageKit: xid = 67109234
    ** Message: PackageKit: Codec nice name: Etiqueta ID3
    ** Message: PackageKit: structure: gstreamer0.10(decoder-application/x-id3)()(64bit)
    ** Message: PackageKit: Did not install codec: The name org.freedesktop.PackageKit was not provided by any .service files
    QProcess: Destroyed while process is still running.
    (When quiting Amarok):
    amarok(5362) KWidgetItemDelegateEventListener::eventFilter: User of KWidgetItemDelegate should not delete widgets created by createItemWidgets!
    amarok(5362) KWidgetItemDelegateEventListener::eventFilter: User of KWidgetItemDelegate should not delete widgets created by createItemWidgets!
    amarok(5362) KWidgetItemDelegateEventListener::eventFilter: User of KWidgetItemDelegate should not delete widgets created by createItemWidgets!
    amarok(5362) KWidgetItemDelegateEventListener::eventFilter: User of KWidgetItemDelegate should not delete widgets created by createItemWidgets!
    amarok(5362) KWidgetItemDelegateEventListener::eventFilter: User of KWidgetItemDelegate should not delete widgets created by createItemWidgets!
    amarok(5362) KWidgetItemDelegateEventListener::eventFilter: User of KWidgetItemDelegate should not delete widgets created by createItemWidgets!
    amarok(5362) KWidgetItemDelegateEventListener::eventFilter: User of KWidgetItemDelegate should not delete widgets created by createItemWidgets!
    amarok(5362) KWidgetItemDelegateEventListener::eventFilter: User of KWidgetItemDelegate should not delete widgets created by createItemWidgets!
    amarok(5362) KWidgetItemDelegateEventListener::eventFilter: User of KWidgetItemDelegate should not delete widgets created by createItemWidgets!
    amarok(5362) KWidgetItemDelegateEventListener::eventFilter: User of KWidgetItemDelegate should not delete widgets created by createItemWidgets!
    amarok(5362) KWidgetItemDelegateEventListener::eventFilter: User of KWidgetItemDelegate should not delete widgets created by createItemWidgets!
    amarok(5362) KWidgetItemDelegateEventListener::eventFilter: User of KWidgetItemDelegate should not delete widgets created by createItemWidgets!
    ^C
    (Had to hit Ctrl+C to return to command line)

    Tried installing gstreamer-0_10-plugins-good, got this warning:
    gstreamer-0_10-plugins-good-0.10.30-4.pm.60.2.x86_64 requires gstreamer-0_10 >= 0.10.33, but cannot be met
    install gstreamer-0_10-0.10.35-1.pm.57.3.x86_64 with provider change
    obs://build.opensuse.org/KDE --- http://packman.links2linux.de

    Got another 4 similar warnings, chose the same option, installed, and now I get:

    "Atention: Seems you don't have Gstreamer base complements installed.
    Audio and video reproduction has been disabled."
    Phonon::GStreamer::Backend: Failed to initialize GStreamer

    (amarok:7627): GStreamer-CRITICAL **: gst_element_set_state: assertion `GST_IS_ELEMENT (element)' failed
    WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect Phonon::MediaObject ( no objectName ) to Phonon::AudioOutput ( no objectName ).

    (amarok:7627): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_set: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

    With a message from task bar saying "Audio player device HDA Intel (STAC92xx Analog) doesn't work. Recurs to."

    It's official: Amarok is broken. In fact I broke most of KDE when trying to fix some issues I had with which no one helped me here, by the way.
    No more dice. I'll wait til November for openSUSE 12.1. This is what Oldcpu was talking about the other day...

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: Amarok not playing files

    Try deleting the the hidden folder .gstreamer-0.10

    Work thru all the gstreamer packages and make sure they are from Packman

    FYI: All my installs of KDE use the gstreamer backend, but I can actually switch to xine or VLC backends and it still works
    (
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •