Results 1 to 5 of 5

Thread: Missing PERL module: utf8_heavy.pl

  1. #1

    Default Missing PERL module: utf8_heavy.pl

    opensuse v11.4
    linux 2.6.37.6-0.7-desktop x86_64
    perl 5.12.3

    I updated the server yesterday (Sat Aug 27) and thought that everything went without a hitch for a change. BZZT!

    The server runs an anti-spam proxy, ASSP, that is perl-based. After the upgrade whenever a SMTP connection is made, the error "Can't locate utf8_heavy.pl in @INC" occurs and the connection is dropped. That is, we are not receiving any mail through the spam filter.

    Where can I find the module that contains utf8_heavy.pl?

  2. #2

    Default Re: Missing PERL module: utf8_heavy.pl

    Here is the error message from ASSP:
    Code:
    2011-08-29 04:31:34 Mainloop: Can't locate utf8_heavy.pl in @INC
    (@INC contains: 
    . 
    /usr/lib/perl5/site_perl/5.12.3/x86_64-linux-thread-multi 
    /usr/lib/perl5/site_perl/5.12.3 
    /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.12.3/x86_64-linux-thread-multi 
    /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.12.3 
    /usr/lib/perl5/5.12.3/x86_64-linux-thread-multi 
    /usr/lib/perl5/5.12.3
    /usr/local/bin/assp) at /usr/lib/perl5/5.12.3/utf8.pm line 17.;
    <utf_heavy.pl> does exist in </usr/lib/perl5/5.12.3/>. All of those paths exist but the only one with all the goodies is </usr/lib/perl5/5.12.3/> which seems to be ignored.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UTC+10
    Posts
    9,686
    Blog Entries
    4

    Default Re: Missing PERL module: utf8_heavy.pl

    What does the command:

    perl -e 'require "utf8_heavy.pl"'

    output? If no errors, perhaps you need to restart the service to know about the new @INC?

  4. #4

    Default Re: Missing PERL module: utf8_heavy.pl

    The command
    Code:
    perl -e 'require "utf8_heavy.pl"'
    gives no output. I guess no news is good news?

    The proxy server has been restarted a number of times since the upgrade.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UTC+10
    Posts
    9,686
    Blog Entries
    4

    Default Re: Missing PERL module: utf8_heavy.pl

    Yes, no output is good. I don't have any explanation why your server fails to find it. However I notice . is in front of @INC. Normally it's at the end. Perhaps that software has included a interfering copy of the required file?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •