Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 39

Thread: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

  1. #1

    Default Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    Distro: openSUSE 11.4 x86_64

    chromium, chromium-desktop-kde
    Version: 15.0.854.0-2.1
    Repo: obs://build.opensuse.org/openSUSE:11.4:Contrib

    libv8-3
    Version: 3.5.5.0-2.1
    Repo: obs://build.opensuse.org/openSUSE:11.4:Contrib

    Terminal output for chromium, /usr/lib64/chromium/chromium and /usr/lib64/chromium/chromium-kde:
    Code:
    [10121:10121:2654747337:FATAL:zygote_host_linux.cc(129)] The SUID sandbox helper binary is missing: /usr/lib64/chromium/chrome-sandbox Aborting now.

  2. #2

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    I got this too.
    Dell Precision T7500 | Nvidia | 12GB Ram | openSUSE 12.1 x86-64 | Gnome 3.2

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    West Yorkshire, UK
    Posts
    3,450

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    There is already another thread with several answers to this problem; the one I used was YaST>Software Management and install chromium unconditionally (YaST shows it as installed because the update told it it had installed it).

  4. #4

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    Quote Originally Posted by john_hudson View Post
    There is already another thread with several answers to this problem; the one I used was YaST>Software Management and install chromium unconditionally (YaST shows it as installed because the update told it it had installed it).
    Are you sure that this is the same problem? I checked out another thread but it seems it is different problem.
    I pretty much update daily and it just happened today, whereas the other thread's problem is several days old.
    Dell Precision T7500 | Nvidia | 12GB Ram | openSUSE 12.1 x86-64 | Gnome 3.2

  5. #5

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    i'm having this same issue with today's chromium update as well.

  6. #6

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    i've this issue too:
    #whereis chromium
    chromium: /usr/bin/chromium /etc/chromium /usr/lib64/chromium /usr/bin/X11/chromium /usr/share/man/man1/chromium.1.gz

    #/usr/bin/chromium
    [17491:17491:53379442460:FATAL:zygote_host_linux.cc(129)] The SUID sandbox helper binary is missing: /usr/lib64/chromium/chrome-sandbox Aborting now.
    Аварийный останов

    rpm -qa|grep chromium
    chromium-desktop-kde-15.0.854.0-2.1.x86_64
    chromium-15.0.854.0-1.1.x86_64

  7. #7

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    It seems that the old way of building chromium is no longer correct due to some recent changes. It seems now that this chrome-sandbox is a required item, which needs even to be installed with SUID settings.

    I tried to push the latest update quickly to Contrib, before the Chromium package is going to disappear from there. But unfortunately this went wrong.

    I am working on the issue and hope to have it working again by tomorrow afternoon.

  8. #8

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    Quote Originally Posted by tittiatcoke View Post
    It seems that the old way of building chromium is no longer correct due to some recent changes. It seems now that this chrome-sandbox is a required item, which needs even to be installed with SUID settings.

    I tried to push the latest update quickly to Contrib, before the Chromium package is going to disappear from there. But unfortunately this went wrong.

    I am working on the issue and hope to have it working again by tomorrow afternoon.
    Thank you very much!
    Dell Precision T7500 | Nvidia | 12GB Ram | openSUSE 12.1 x86-64 | Gnome 3.2

  9. #9

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    thank you! (happy to have firefox as a backup, but not as my primary browser.)

  10. #10

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    I also have the same problem on a machine with openSUSE 11.4 (x86_64). CODENAME = Celadon
    >>chromium
    [4445:4445:138236541:FATAL:zygote_host_linux.cc(129)] The SUID sandbox helper binary is missing: /usr/lib64/chromium/chrome-sandbox Aborting now.
    Aborted

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •