Results 1 to 3 of 3

Thread: Thunderbird 6.0 Attachments

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Florida, USA
    Posts
    970

    Default Thunderbird 6.0 Attachments

    I am running 11_4, KDE 4.7
    I recently updated to Thunderbird 6.0, all seems to work well except for an issue with opening Attachments.

    Earlier in the year, an update (may have been to TB3) seemed to break Tbird's mime processing, offering little or no help opening attachments to emails (such as .jpgs). The ability to modify actions in Edit-Preferences-Attachments seems broken as well.
    I had solved this by loading an add-on, OpenAttachmentByextension, which worked well. It failed to load when I updated to 6.0.
    Hacking about, I found that a simple edit restores the extension.

    In the TBird profile, I found the folder with the extension in
    /windows/C/AA_Data_Win_Linux_/Thunderbird/Linux/CrossOSprofile_new/extensions/{7fa339e4-02cd-433b-ad71-4db623c6877e}
    The default location is usually ~/.thunderbird, in my case I keep the profile on my Windows volume so I can access the TBird directories from either Win7 or SuSE.
    The folder name is created by the install process, you have to sort thru them to find the right folder.

    I made the following edit to the file install.rdf in the above extension folder.

    Code:
    <?xml version="1.0"?>
    
    <RDF xmlns="http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#"
    xmlns:em="http://www.mozilla.org/2004/em-rdf#">
    
        <Description about="urn:mozilla:install-manifest">
        
            <em:id>{7fa339e4-02cd-433b-ad71-4db623c6877e}</em:id>
            <em:name>OpenAttachmentByExtension</em:name>
            <em:version>0.3.4.1</em:version>
            <em:description>Open the attachment by extension and not by mimetype</em:description>
            <em:creator>Paolo Kaosmos</em:creator>
            <em:homepageURL>https://nic-nac-project.org/~kaosmos/index-en.html</em:homepageURL>
            <em:optionsURL>chrome://openattachmentbyextension/content/options.xul</em:optionsURL>
            <em:updateURL>https://nic-nac-project.org/~kaosmos/update.rdf</em:updateURL>
            <em:file>
                <Description about="urn:mozilla:extension:file:openattachmentbyextension.jar">
                    <em:package>content/openattachmentbyextension/</em:package>
                    <em:locale>locale/en-US/openattachmentbyextension/</em:locale>
                    <em:locale>locale/it-IT/openattachmentbyextension/</em:locale>
                </Description>
            </em:file>
    
            <em:targetApplication>
                <Description>
                     <em:id>{3550f703-e582-4d05-9a08-453d09bdfdc6}</em:id>
                            <em:minVersion>1.5</em:minVersion>
    #old                     <em:maxVersion>5.*</em:maxVersion>
                            <em:maxVersion>6.*</em:maxVersion>
                </Description>
            </em:targetApplication>
    
        </Description>
    
    </RDF>
    The extension now loads and runs fine.
    I suppose the extension will be updated soon, but try this in the interium

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: Thunderbird 6.0 Attachments

    > I am running 11_4, KDE 4.7
    > I recently updated to Thunderbird 6.0


    since Thunderbird 6.0 exists only in the openSUSE repo named factory, it
    is by definition software unreleased by or for openSUSE..

    so, your question should not be in the (released) applications forum,
    but rather in the unreleased forum <http://tinyurl.com/2du7r4s> where
    the other software testers hang out, and might see your question..

    you could pm a moderator and ask them to move your misplaced post for you..

    WAIT--after closer reading i see you didn't ask a question but instead
    made a how-to, which you could ask to be moved to the unreviewed how-to
    forum, here: http://tinyurl.com/5v6ssca

    thank you for your contribution!

    oh WAIT, did you install from the openSUSE Factory repo or did you
    install from a mozilla provided tarball/rpm? if from the latter, try
    uninstalling the package from mozilla and instead installing from
    factory (you could use yast or zypper) and see if your fix is not
    needed...if it is needed, you should log log a bug against the factory
    package and tell them how to fix it....so, users don't have to..

    again, thank you for your contribution!

    --
    DD
    openSUSE®, the "German Engineered Automobile" of operating systems!

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Florida, USA
    Posts
    970

    Default Re: Thunderbird 6.0 Attachments

    Actually, it loaded from Index of /repositories/mozilla/openSUSE_11.4 which for sure is not standard 11_4, but neither am I sure it is or isn't considered Factory.
    An rpm, not tarball.

    The Thunderbird application issue, mime type not working, has been around a while(since TB3, I believe). Seems known on Mozilla sites, but not yet fixed.

    The extension not working is not really a bug, just that it has probably not been blessed for TB 6 yet by the developer.
    This was an attempt on my part to try it anyway; it worked.
    In the process, I learned a bit on how extensions are stored and processed.
    For anyone who wants to try, the same edit to the install.rdf file for the KWallet extension also seems to allow it to work.

    If this should be moved to a different Forum, I'd be happy to move it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •