Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 39

Thread: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

  1. #11

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    I tried to copy chrome-sandbox from ArchLinux - I didn't expect it to work though but I wanted to see how it would complain. I got the same error message as in post #1, so I wonder if it really checks this file. In any case it gives the same error message whether the file is missing or wrong. The file had the SUID bit set.
    I'm not sure how to fix it, so I downgraded to version 15.0.846 and uploaded the 3 rpms in an archive. The archive includes the following rpms from the previous version:

    Code:
    #  tar -tzf chromium-15.0.846_x86_64.tgz 
    chromium-15.0.846.0-2.1.x86_64.rpm
    chromium-desktop-gnome-15.0.846.0-2.1.x86_64.rpm
    libv8-3-3.5.2.0-2.1.x86_64.rpm
    I don't have chromium-desktop-kde, but looking at chromium-desktop-gnome, it's just a wrapper script. You might be able to use the one installed with the latest version (so don't uninstall it).

    In the meantime, here's a way to downgrade (you might want to skip the last two lines) :

    Code:
    #! /bin/bash
    cd /tmp
    wget http://www.unixversal.com/linux/openSUSE/chromium-15.0.846_x86_64.tgz
    tar -xvzf chromium-15.0.846_x86_64.tgz
    zypper remove chromium libv8-3 
    zypper in libv8-3-3.5.2.0-2.1.x86_64.rpm chromium-15.0.846.0-2.1.x86_64.rpm 
    zypper remove chromium-desktop-gnome
    zypper in chromium-desktop-gnome-15.0.846.0-2.1.x86_64.rpm
    I won't keep the rpms for ever on this site - but they won't be needed very long, I guess.

  2. #12

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    On Wed, 17 Aug 2011 20:36:02 GMT tittiatcoke wrote:

    > It seems that the old way of building chromium is no longer correct
    > due to some recent changes. It seems now that this chrome-sandbox is a
    > required item, which needs even to be installed with SUID settings.


    Thanks for your work and sadly to see that google make your work harder
    as necessary.

    But if i have you on the line: Is there a possibility that start scripts
    as chromium-* don't get overwritten during an update and there will be
    only *.rpmnew files instead? But not now in this moment.

    The base is that i even append a "--disk-cache-dir=/tmp/chromium-cache"
    and i don't find a better solution to save such personal options for chromium.

    See you

  3. #13
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pitesti, Arges County, Romania
    Posts
    595

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    Good morning everyone, it seems that Tumbleweed is affected too; i this just happening for x86_64 systems ?
    Code:
    creatura@creation:/usr/lib64/chromium> ./chromium-kde 
    [25211:25211:5373940202:FATAL:zygote_host_linux.cc(129)] The SUID sandbox helper binary is missing: /usr/lib64/chromium/chrome-sandbox Aborting now.
    Aborted
    please_try_again: thanks for the downgraded packages; just installed them and added the option "do not modify" inside Yast; it will be like that for a while.
    openSUSE Community Member: -> en.opensuse.org/User:Creatura85
    Connect Profile:
    -> connect.opensuse.org/pg/profile/creatura85
    openSUSE Romania Member: -> suseromania.ro

  4. #14

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    thx

    it might be a good idea to test the build, before publishing it in the repository...

    also, a previous working (!) version in the repository as a fallback would be nice...

    but anyway, thanks for all you do!

  5. #15

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    For next time perhaps.... could you revert the update if you know it is broken? Then you can look for the problem while users have a working version :-)

  6. #16

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    Quote Originally Posted by creatura85 View Post
    please_try_again: thanks for the downgraded packages; just installed them and added the option "do not modify" inside Yast; it will be like that for a while.
    You're right. I forgot to lock the packages.

    Code:
    #! /bin/bash
    cd /tmp
    wget http://www.unixversal.com/linux/openSUSE/chromium-15.0.846_x86_64.tgz
    tar -xvzf chromium-15.0.846_x86_64.tgz
    zypper remove chromium libv8-3 
    zypper in libv8-3-3.5.2.0-2.1.x86_64.rpm chromium-15.0.846.0-2.1.x86_64.rpm
    zypper al chromium libv8-3 
    zypper remove chromium-desktop-gnome
    zypper in chromium-desktop-gnome-15.0.846.0-2.1.x86_64.rpm
    zypper al chromium-desktop-gnome 

  7. #17

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    Chromium users who haven't performed an update yet may consider locking chromium BEFORE updating the packages from the Contrib repo!
    Code:
    su -c 'zypper al chromium libv8-3'
    so it won't be updated to version 15.0.854.0-2.1 (which doesn't work).

  8. #18
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,316
    Blog Entries
    14

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    Quote Originally Posted by please_try_again View Post
    Chromium users who haven't performed an update yet may consider locking chromium BEFORE updating the packages from the Contrib repo!
    Code:
    su -c 'zypper al chromium libv8-3'
    so it won't be updated to version 15.0.854.0-2.1 (which doesn't work).
    Thanks a lot @please_try_again. Saw comment in the other thread, replied, but I had missed this one.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  9. #19

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    @Knurpth,

    Maybe you could stick the info for a couple days ... although I guess when people look in the forum, it's already too late.

  10. #20
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,316
    Blog Entries
    14

    Default Re: Chromium doesn't start after latest updates(15.0.854.0-2.1)

    Quote Originally Posted by please_try_again View Post
    @Knurpth,

    Maybe you could stick the info for a couple days ... although I guess when people look in the forum, it's already too late.
    My guess is that it's already too late.....Maybe a new thread with proper title and make that sticky?
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •