Results 1 to 2 of 2

Thread: HELP: after update, ecryptfs stopped working!

  1. #1
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Swansea, UK
    Posts
    108

    Unhappy HELP: after update, ecryptfs stopped working!

    Hello,

    after an update of ecryptfs (yesterday) when attempting to mount, after entering the passphrase I get

    Code:
    Passphrase: 
    Error attempting to evaluate mount options: [-22] Invalid argument
    Check your system logs for details on why this happened.
    Try updating your ecryptfs-utils package, and/or
    submit a bug report on https://launchpad.net/ecryptfs
    ?

    /var/log/messages contains:
    Code:
    Aug 13 21:24:51 linux-vp82 mount.ecryptfs: Could not open library handle
    Aug 13 21:25:00  mount.ecryptfs: last message repeated 3 times
    Aug 13 21:25:00 linux-vp82 mount.ecryptfs: do_hash: PK11_HashBuf() error; SECFailure = [-1]; PORT_GetError() = [-8128]
    Aug 13 21:25:00 linux-vp82 mount.ecryptfs: Error generating passphrase signature; rc = [-22]
    Aug 13 21:25:00 linux-vp82 mount.ecryptfs: ecryptfs_add_passphrase_key_to_keyring: Error attempting to generate the passphrase auth tok payload; rc = [-22]
    I already rebooted, but no effect.

    /etc/fstab contains (edited):
    Code:
    DIR1 DIR2 ecryptfs rw,atime,user,noauto,ecryptfs_sig=HASHVALUE,ecryptfs_cipher=aes,ecryptfs_key_bytes=32,ecryptfs_unlink_sigs,key=passphrase,ecryptfs_enable_filename_crypto=n,ecryptfs_passthrough=n 0 0
    /dev/disk/by-id/ata-WDC_WD5000BEVT-75A0RT0_WD-WXB1A60V9698-part8 /usr                 ext4       acl,user_xattr        1 2
    I would be glad if somebody could help (need access to my data!)

    Oliver

    P.S. I wouldn't know how to undo the update of ecryptfs? Via Yast apparently I only can uninstall it?

    P.S.P.S. Don't know how to ask ecryptfs about its version number (it is one of these unfortunate tools
    which has no options for help, version etc.).

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    1,376

    Default Re: HELP: after update, ecryptfs stopped working!

    Quote Originally Posted by kullmann View Post
    after an update of ecryptfs (yesterday) when attempting to mount, after entering the passphrase I get

    Code:
    Passphrase: 
    Error attempting to evaluate mount options: [-22] Invalid argument
    Check your system logs for details on why this happened.
    Try updating your ecryptfs-utils package, and/or
    submit a bug report on https://launchpad.net/ecryptfs
    Why don't you submit a bug report on Launchpad as suggested?

    P.S.P.S. Don't know how to ask ecryptfs about its version number (it is one of these unfortunate tools
    which has no options for help, version etc.).
    Use rpm or zypper.

    Code:
    zypper se -is ecryptfs

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •