Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: compiz doesn't work with lxde

  1. #1
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    i am location
    Posts
    1,421

    Default compiz doesn't work with lxde

    I am trying to get compiz to work but i fail and i always miss the bars
    around the windows.
    This is for LXDE / 11.4 x64
    I think i had everything installed. But if i change in the
    systemsettings of lxde it just doesn't work.
    Is there anything i did not see?
    Well, maybe someone had the same problem and can share how i can do
    that. Thanks.

    Here some info.

    Code:
    #  | Alias                            | Name
    | Enabled | Refresh | Type
    ---+----------------------------------+------------------------------------+---------+---------+-------
    1  | Packman Repository               | Packman Repository
    | Yes     | Yes     | rpm-md
    2  | Updates-for-openSUSE-11.4-11.4-0 | Updates for openSUSE 11.4 11.4-0
    | Yes     | Yes     | rpm-md
    3  | compiz                           | compiz
    | Yes     | Yes     | rpm-md
    4  | graphics                         | graphics
    | Yes     | Yes     | rpm-md
    5  | libdvdcss                        | DVD Repository
    | Yes     | No      | rpm-md
    6  | mozilla                          | mozilla
    | Yes     | Yes     | rpm-md
    7  | nVidia Graphics Drivers          | nVidia Graphics Drivers
    | Yes     | Yes     | rpm-md
    8  | openSUSE-11.4-11.4-0             | openSUSE-11.4-11.4-0
    | Yes     | No      | yast2
    9  | openSUSE:11.4:Contrib            | openSUSE:11.4:Contrib
    | Yes     | Yes     | rpm-md
    10 | packman                          | Packman repository
    (openSUSE_11.4) | Yes     | No      | rpm-md
    11 | repo-debug                       | openSUSE-11.4-Debug
    | No      | Yes     | NONE
    12 | repo-debug-update                | openSUSE-11.4-Update-Debug
    | No      | Yes     | NONE
    13 | repo-non-oss                     | openSUSE-11.4-Non-Oss
    | Yes     | Yes     | yast2
    14 | repo-oss                         | openSUSE-11.4-Oss
    | Yes     | Yes     | yast2
    15 | repo-source                      | openSUSE-11.4-Source
    | No      | Yes     | NONE
    16 | subpixel                         | subpixel
    | Yes     | Yes     | rpm-md
    Code:
    linux-26uw:/home/joerg # rpm -qa compiz*
    compiz-branding-openSUSE-0.9.2.1-5.5.x86_64
    compiz-manager-0.6.0-18.1.noarch
    compiz-plugins-extra-0.9.5-37.1.x86_64
    compizconfig-settings-manager-0.9.5-38.1.noarch
    compiz-0.9.2.1-5.5.x86_64
    compiz-plugins-main-0.9.2.1-8.5.x86_64


    --
    Euer Komputerfriek Joerg
    using LXDE on 11.4 x64 and happy with a cup of really hot coffee....


  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Europe
    Posts
    657

    Default Re: compiz doesn't work with lxde

    I don't know if this is of any help but here is a thread about compiz and Xfce:
    Compiz and Xfce on OpenSuSE 11.4
    Maybe, just maybe, it is the same story.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    i am location
    Posts
    1,421

    Default Re: compiz doesn't work with lxde

    On 08/02/2011 03:16 AM, Lord Emsworth wrote:
    >
    > I don't know if this is of any help but here is a thread about compiz
    > and -Xfce-:
    > 'Compiz and Xfce on OpenSuSE 11.4' (http://tinyurl.com/4y5wqna)
    > Maybe, just maybe, it is the same story.
    >
    >


    I will try that out and report back. Thanks.

    --
    Euer Komputerfriek Joerg
    using LXDE on 11.4 x64 and happy with a cup of really hot coffee....


  4. #4
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    i am location
    Posts
    1,421

    Default Re: compiz doesn't work with lxde

    On 08/02/2011 01:44 PM, JoergJaeger wrote:
    > On 08/02/2011 03:16 AM, Lord Emsworth wrote:
    >>
    >> I don't know if this is of any help but here is a thread about compiz
    >> and -Xfce-:
    >> 'Compiz and Xfce on OpenSuSE 11.4' (http://tinyurl.com/4y5wqna)
    >> Maybe, just maybe, it is the same story.
    >>
    >>

    >
    > I will try that out and report back. Thanks.
    >


    Doesn't work.
    What else can be missing? No one using compiz? Is it dead?

    I checked in the console what comes out.
    If i have a little more time to play around, maybe i figure it out.

    Code:
    ^Cjoerg@linux-26uw:~> compiz-manager
    Checking for Xgl: not present.
    xset q doesn't reveal the location of the log file. Using fallback
    /var/log/Xorg.0.log
    No whitelisted driver found
    SKIP_CHECKS is yes, so continuing despite problems.
    Checking for software rasterizer: not present.
    Checking for texture_from_pixmap: present.
    Checking for non power of two support: present.
    Checking for Composite extension: present.
    Comparing resolution (1440x900) to maximum 3D texture size (8192): Passed.
    Checking for nVidia: present.
    Checking for FBConfig: present.
    Checking for Xgl: not present.
    /usr/bin/compiz (core) - Warn: Unknown option '--ignore-desktop-hints'
    
    /usr/bin/compiz (core) - Warn: Unknown option '--loose-binding'
    
    Backend     : ini
    Integration : true
    Profile     : default
    Adding plugins
    Initializing core options...done
    /usr/bin/compiz (core) - Warn: Value type is not yet set
    Initializing resize options...done
    Initializing move options...done
    Initializing decor options...done
    Initializing opengl options...done
    Initializing composite options...done
    Initializing commands options...done
    Setting Update "command0"
    --
    Euer Komputerfriek Joerg
    using LXDE on 11.4 x64 and happy with a cup of really hot coffee....


  5. #5
    Join Date
    May 2011
    Location
    Lublin, Poland
    Posts
    224

    Default Re: compiz doesn't work with lxde

    Compiz runs with Xfce wonderfully after few tweaks, im running version 0.9.5 now. Even better than it did on Gnome (I haven't encounter invisible windows yet).

    But Xfce is very tightly connected with GNOME desktop (at least in suse). On LXDE things may be more difficult.

    First of all, make sure Metacity works fine. Compiz, or at least gtk-window-decorator, uses gconf to store its configuration in the same place (apps/metacity).

    try "metacity --replace" and see if it works (at least one metacity theme must be installed too, and selected in gconf : apps/metacity, you will need Gnome Configuration Tool!).

    if metacity runs fine, did you set "gtk-window-decorator --replace" in Compiz Decoration plugin options? Or tried to run it manually along with "compiz-manager" (can be in other terminal window).

    the problem is with decorator, there used to be separate Emerald decorator for Compiz, now there is jus gtk-window-decorator that uses Metacity themes or kde-window-decorator that uses KWin themes.
    I believe LXDE doesn't install any of them, as it uses OpenBox.
    Desktop: Intel Q8300@3,3Ghz, 4GB RAM, Foxconn P35A, Sapphire HD5670, OpenSUSE x64
    Server: Via C3@1.4Ghz, 768MB RAM, 8GB Microdrive + OpenSuSE x86
    and other boxes running Windoze

  6. #6
    Join Date
    May 2011
    Location
    Lublin, Poland
    Posts
    224

    Default Re: compiz doesn't work with lxde

    (I cannot edit any longer)

    Alternatively you can try to go "KDE way" and get kde-window-decorator working.
    But since I don't use KDE I won't be able to help with that way.

    Either way will need some gnome or kde dependiences.
    It should not affect your desktop performance, though, as neither KWin nor Metacity is running when Compiz is running. You just need their themes and configuration files.
    Desktop: Intel Q8300@3,3Ghz, 4GB RAM, Foxconn P35A, Sapphire HD5670, OpenSUSE x64
    Server: Via C3@1.4Ghz, 768MB RAM, 8GB Microdrive + OpenSuSE x86
    and other boxes running Windoze

  7. #7

    Default Re: compiz doesn't work with lxde

    • First start ccsm and enable the plugins Window Decoration, Move Window and Resize Window
    • Then start lxcc, click on Session Settings -> Advanced Options and replace openbox-lxde with
      Code:
      compiz ccp --indirect-rendering
    • Log out/relog in
    • You can later enable other plugins in ccsm if you wish.


    Or use fusion-icon available in X11:Compiz repo (Index of /repositories/X11:/Compiz/openSUSE_11.4) to switch the window manager.

    You'll need gtk-window-decorator from package compiz-gnome.

    IMO by using compiz instead of openbox with lxde, you're pretty much losing the benefit of a lightweight desktop. If all you need is compositing, you should rather use a simple composite manager such as xcompmgr (under openSUSE it is included in the xorg package).

  8. #8
    Join Date
    May 2011
    Location
    Lublin, Poland
    Posts
    224

    Default Re: compiz doesn't work with lxde

    Compiz isn't heavyweight. On my machine it's MUCH faster than compositing xfwm4 (not to mention metacity or stacking xfwm4). Main memory usage is almost the same.
    That said, xcompmgr should be lighter.
    Desktop: Intel Q8300@3,3Ghz, 4GB RAM, Foxconn P35A, Sapphire HD5670, OpenSUSE x64
    Server: Via C3@1.4Ghz, 768MB RAM, 8GB Microdrive + OpenSuSE x86
    and other boxes running Windoze

  9. #9
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    i am location
    Posts
    1,421

    Default Re: compiz doesn't work with lxde

    On 08/03/2011 02:06 AM, sobrus wrote:
    >
    > Compiz runs with Xfce just fine after few tweaks, im running version
    > 0.9.5 now.
    >
    > But Xfce is very tightly connected with GNOME desktop (at least in
    > suse). On LXDE things may be more difficult.
    >
    > First of all, make sure Metacity works fine. Compiz, or at least
    > gtk-window-decorator, uses gconf to store its configuration.
    >
    > try "metacity --replace" and see if it works (at least one metacity
    > theme must be installed too!).
    >
    > if metacity runs fine, did you set "gtk-window-decorator --replace" in
    > Compiz Decoration plugin options? Or tried to run it along with
    > "compiz-manager" (can be in other terminal window).
    >
    >


    I actually did. I enabled also some features that you need to have on
    like move window, resize, opengl and there like.
    Have to check metacity. That wasn't on my list.
    I have a Knobbix CD here where it is installed and i will check on the
    cd how they have it running.

    --
    Euer Komputerfriek Joerg
    using LXDE on 11.4 x64 and happy with a cup of really hot coffee....


  10. #10

    Default Re: compiz doesn't work with lxde

    metacity is not involved here. If you still miss something, it won't be metacity.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •