Results 1 to 4 of 4

Thread: Tovid issue

  1. #1
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Brantford Ontario
    Posts
    12

    Default Tovid issue

    I am having a strange issue with tovid:

    When I use the tovid id option against any type of file it works fine except against mpeg-2 files.

    When I run : tovid id -verbose "file.mpg"
    it hangs for hrs with lots and lots of this:

    A: 2.3 V: 2.3 A-V: -0.018 ct: -0.185 66/ 66 0% 0% 0.4% 0 0
    vf_get_image: Tried to allocate a format that can not be allocated!
    [mpeg2video @ 0xcd8d40]get_buffer() failed (-1 0 0 (nil))
    Error while decoding frame!
    A: 2.3 V: 2.3 A-V: -0.017 ct: -0.187 67/ 67 0% 0% 0.4% 0 0
    vf_get_image: Tried to allocate a format that can not be allocated!
    [mpeg2video @ 0xcd8d40]get_buffer() failed (-1 0 0 (nil))
    Error while decoding frame!
    A: 2.3 V: 2.3 A-V: -0.014 ct: -0.188 68/ 68 0% 0% 0.4% 0 0
    vf_get_image: Tried to allocate a format that can not be allocated!
    [mpeg2video @ 0xcd8d40]get_buffer() failed (-1 0 0 (nil))
    Error while decoding frame!
    A: 2.4 V: 2.4 A-V: -0.013 ct: -0.189 69/ 69 0% 0% 0.4% 0 0
    vf_get_image: Tried to allocate a format that can not be allocated!
    [mpeg2video @ 0xcd8d40]get_buffer() failed (-1 0 0 (nil))
    Error while decoding frame!
    A: 2.4 V: 2.4 A-V: -0.012 ct: -0.191 70/ 70 0% 0% 0.4% 0 0
    vf_get_image: Tried to allocate a format that can not be allocated!
    [mpeg2video @ 0xcd8d40]get_buffer() failed (-1 0 0 (nil))
    Error while decoding frame!
    A: 2.4 V: 2.4 A-V: -0.011 ct: -0.192 71/ 71 0% 0% 0.4% 0 0
    vf_get_image: Tried to allocate a format that can not be allocated!
    [mpeg2video @ 0xcd8d40]get_buffer() failed (-1 0 0 (nil))
    Error while decoding frame!
    A: 2.5 V: 2.5 A-V: -0.010 ct: -0.193 72/ 72 0% 0% 0.4% 0 0
    vf_get_image: Tried to allocate a format that can not be allocated!
    [mpeg2video @ 0xcd8d40]get_buffer() failed (-1 0 0 (nil))
    Error while decoding frame!
    A: 2.5 V: 2.5 A-V: -0.009 ct: -0.194 73/ 73 0% 0% 0.4% 0 0
    vf_get_image: Tried to allocate a format that can not be allocated!
    [mpeg2video @ 0xcd8d40]get_buffer() failed (-1 0 0 (nil))
    Error while decoding frame!
    A: 2.5 V: 2.5 A-V: -0.008 ct: -0.194 74/ 74 0% 0% 0.4% 0 0
    vf_get_image: Tried to allocate a format that can not be allocated!
    [mpeg2video @ 0xcd8d40]get_buffer() failed (-1 0 0 (nil))
    Error while decoding frame!
    A: 2.6 V: 2.6 A-V: -0.007 ct: -0.195 75/ 75 0% 0% 0.4% 0 0
    vf_get_image: Tried to allocate a format that can not be allocated!
    [mpeg2video @ 0xcd8d40]get_buffer() failed (-1 0 0 (nil))
    Error while decoding frame!
    A: 2.6 V: 2.6 A-V: -0.006 ct: -0.196 76/ 76 0% 0% 0.4% 0 0
    vf_get_image: Tried to allocate a format that can not be allocated!
    [mpeg2video @ 0xcd8d40]get_buffer() failed (-1 0 0 (nil))
    Error while decoding frame!
    A: 2.6 V: 2.6 A-V: -0.005 ct: -0.196 77/ 77 0% 0% 0.4% 0 0
    vf_get_image: Tried to allocate a format that can not be allocated!
    [mpeg2video @ 0xcd8d40]get_buffer() failed (-1 0 0 (nil))
    Error while decoding frame!

    This long hang is a problem as when I use tovid dvd, it uses the id option to find the aspect for the menus.

    I am missing something here because it works fine for avi files:
    i.e.

    tovid id "file.avi"
    and in a bout 20 seconds I get the output
    Analyzing file: 'file.avi'...
    =========================================================
    File: file.avi
    Width: 528 pixels
    Height: 288 pixels
    Aspect ratio: 1.83:1
    Frames: 150816
    Duration: 01:44:50 hours/mins/secs
    Framerate: 23.976 frames per second
    Video format: DX50
    Video bitrate: 814344 bits per second
    ---------------------------
    Audio track 1 (Stream 0.1, AID 1):
    ---------------------------
    Codec: mp3
    Bitrate: 112000 bits per second
    Sampling rate: 48000 Hz
    =========================================================
    Audio is compliant with the following formats:
    Not compliant with (S)VCD or DVD
    Video is compliant with the following formats:
    Not compliant with (S)VCD or DVD
    This video does not seem to be compliant with (S)VCD or DVD
    standards. If you burn it to a video disc, it may not work.
    =========================================================


    Why would it have an issue with mpg (mpeg-2) files?

    help please.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,549
    Blog Entries
    37

    Default Re: Tovid issue

    You may wish to search for the answer here: tovid forums :: Index (although that forum does not look very active).

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Phuket, Thailand
    Posts
    26,549
    Blog Entries
    37

    Default Re: Tovid issue

    Quote Originally Posted by oldcpu View Post
    You may wish to search for the answer here: tovid forums :: Index (although that forum does not look very active).
    The tovid wiki: Tovid Wiki suggests to me that the tovid developers now provide support either on a mailing list tovid-users | Google Groups or on IRC chat freenode #tovid

  4. #4
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Brantford Ontario
    Posts
    12

    Default Re: Tovid issue

    Quote Originally Posted by oldcpu View Post
    The tovid wiki: Tovid Wiki suggests to me that the tovid developers now provide support either on a mailing list tovid-users | Google Groups or on IRC chat freenode #tovid
    Thanks, I have now submitted the question to the Google Group.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •