Results 1 to 4 of 4

Thread: Chromium browser icon missing in taskbar

  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Mountain View, CA
    Posts
    204

    Default Chromium browser icon missing in taskbar

    I've installed chromium browser package from Index of /repositories/openSUSE:/11.4:/Contrib/standard

    I notice that the taskbar icon has been missing (for quite some time) - I can confirm it on 3 different openSUSE 11.4 installations - on my laptop, my home HTPC/gaming rig and the worstation at work.

    The icon in the gnome main menu->internet->chromium looks fine but the icon I get in Compiz Ring Switcher seems to be the same white box icon with the blue bar.

    I'm sure it started happening since an update of Chromium in Feb/Mar timeframe.

    Does anyone else face similar problem and may be found a solution to get the icon fixed in the taskbar ?

    I've attached a screenshot showing the problem.

    Thanks.

    Haswell i7 4700 | 16GB DDR2400 | ASUS Z87-Pro | 3TB + 3x4TB mdadm5 + 3x1.5TB mdadm5
    Tumbleweed x86_64
    13.1 x86_64

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    27,121
    Blog Entries
    15

    Default Re: Chromium browser icon missing in taskbar

    Hi
    Report it as a bug to the packagers, they are not running the icon update macros in %post/%postun.
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    West Yorkshire, UK
    Posts
    3,453

    Default Re: Chromium browser icon missing in taskbar

    It's an odd problem because it appears on some users but not on one in my system. I discovered however that by copying the icon into my /home folder and then changing the properties to associate the /desktop icon with the one in /home has solved the problem for that user.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Aveiro, Portugal
    Posts
    313

    Default Re: Chromium browser icon missing in taskbar

    Hi,

    Malcolm brought this into my attention and I've found and located the problem. This happens because the maintainer of Chromium most likely uses KDE and is not placing the icons on one of the standard paths which in this case should be the 'hicolor-icon-theme' and not the Oxygen icon theme.

    For a quick test, if you select the Oxygen icon theme, you will see that the icons display properly. This is a packaging issue and I've opened a bug report (bnc#705223) for this. If this doesn't see solution within the next days, I'll modify the package and submit it, nevertheless it it's the maintainer's call to accept or deny it (though I don't see why he would deny it).

    Thanks for bringing this issue into our concern and help making openSUSE a better experience for everyone.

    NM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •