Results 1 to 5 of 5

Thread: The return of the prodigal "X"

  1. #1

    Default The return of the prodigal "X"

    I see from the System Monitor that "X" is running and not "Xorg." Why is
    it happening and should I be bothered about it?


    --
    Graham Davis, Bracknell, Berks.
    openSUSE 11.4; KDE 4.6.4; AMD Phenom II X2 550 Processor;
    Video: nVidia GeForce 210; Sound: ATI SBx00 Azalia (Intel HDA);
    Wireless: BCM4306

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: The return of the prodigal "X"

    On 07/01/2011 08:47 PM, Cloddy wrote:
    > I see from the System Monitor that "X" is running and not "Xorg." Why is
    > it happening and should I be bothered about it?


    interesting! because, i run 11.4 and my System Monitor (and top) says
    xorg...so, i must just be that your KDE is doing some changing of xorg to X

    whats in a name? an xorg by any other name is just as sweet..

    --
    DD
    -Caveat-Hardware-Software-

  3. #3

    Default Re: The return of the prodigal "X"

    On Fri, 01 Jul 2011 19:02:53 +0000, DenverD wrote:

    > On 07/01/2011 08:47 PM, Cloddy wrote:
    >> I see from the System Monitor that "X" is running and not "Xorg." Why
    >> is it happening and should I be bothered about it?

    >
    > interesting! because, i run 11.4 and my System Monitor (and top) says
    > xorg...so, i must just be that your KDE is doing some changing of xorg
    > to X


    I've just installed 11.4 (x32) on another box, using same DVD as I
    installed this one, and got Xorg. Another of life's mysteries.

    >
    > whats in a name? an xorg by any other name is just as sweet..


    But soft, what X through yonder window breaks?
    Alas, poor Xorg . . .

    Oh dear, that's enough of that - more than enough.


    --
    Graham Davis, Bracknell, Berks.
    openSUSE 11.4; KDE 4.6.4; AMD Phenom II X2 550 Processor;
    Video: nVidia GeForce 210; Sound: ATI SBx00 Azalia (Intel HDA);
    Wireless: BCM4306

  4. #4

    Default Re: The return of the prodigal "X"

    On Fri, 01 Jul 2011 18:47:52 +0000, Cloddy wrote:

    > I see from the System Monitor that "X" is running and not "Xorg." Why is
    > it happening and should I be bothered about it?


    Rebooted again and we're back to Xorg.

    Ah! Sweet Mystery of Xorg
    At last, I've found you.
    Ah! At last I know the secret of it all.

    Well, that line's not quite true but I guess I'll just continue in
    blissful(?) ignorance.

    --
    Graham Davis, Bracknell, Berks.
    openSUSE 11.4; KDE 4.6.4; AMD Phenom II X2 550 Processor;
    Video: nVidia GeForce 210; Sound: ATI SBx00 Azalia (Intel HDA);
    Wireless: BCM4306

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Earth - Denmark
    Posts
    10,730

    Default Re: The return of the prodigal "X"

    On 07/02/2011 08:39 AM, Cloddy wrote:
    > Ah! Sweet Mystery of Xorg
    > At last, I've found you.
    > Ah! At last I know the secret of it all.


    And take upon's the mystery of things,
    As if we were Gnu's spies

    --
    DD
    -Caveat-Hardware-Software-

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •