Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Gnome 3 installeren

  1. #1

    Default Gnome 3 installeren

    Hallo,

    Hoe kan ik gnome3 installeren in openSUSE 11.4.
    Ik heb al gnome shell genstalleerd maar wil graag volledig gnome 3 hebben.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,906
    Blog Entries
    14

    Default Re: Gnome 3 installeren

    Goedenavond,

    Je hebt een aantal opties:

    f je gaat door de "dependency hell" op goed geluk en gebruikt de home: repo Index of /repositories/home:/fcrozat:/gnome3/openSUSE_11.4 , met het volgende risico:
    ik had erna geen werkende KDE, GNOME en LXDE meer , via XFCE kon ik de repo verwijderen en handmatig pakketten downgraden, GNOME repareren etc.

    f je wacht even af, en dan komen in deze repo de pakketten voor 11.4 : Index of /repositories/GNOME:/STABLE:/3.0/openSUSE_11.4
    hier zullen deze week de openSUSE pakketten verschijnen. Gewoon als volgende GNOME:STABLE

    f je downloadt de live CD uit deze repo en doet daar een schone installatie van: Index of /repositories/GNOME:/Medias/images/iso

    Ik heb de LiveCD bekeken, ziet er strak uit, al ben ik meer van de KDE interface. Heb uit de engelse forums begrepen, dat het stabiel is na installatie.

    Het beste in mijn ogen is, om even te wachten tot de pakketten deze week verschijnen.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    The Netherlands
    Posts
    370

    Default Re: Gnome 3 installeren

    Voor uw gemak hier de twee links die ik heb gebruikt om Gnome 3 te installeren naast KDE 4.6:
    openSUSE:GNOME 3.0 - openSUSE
    Installing Gnome 3 over a KDE Based OpenSuse 11.4 Installation – Matthew Casperson's Blog at the Hubfolio on Bright Hub

    Spaart een rondje googlen.
    How vivid is the letting go of knowledge, where experience ends.

    Desktop AMD A6-3650 APU with Radeon(tm) HD Graphics, Leap 42.1
    Laptop HP Compaq 6710b, 64-bit, openSUSE Tumbleweed

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,906
    Blog Entries
    14

    Default Re: Gnome 3 installeren

    Quote Originally Posted by akaper View Post
    Voor uw gemak hier de twee links die ik heb gebruikt om Gnome 3 te installeren naast KDE 4.6:
    openSUSE:GNOME 3.0 - openSUSE
    Installing Gnome 3 over a KDE Based OpenSuse 11.4 Installation – Matthew Casperson's Blog at the Hubfolio on Bright Hub

    Spaart een rondje googlen.
    En geen problemen met de plasmoid networkmanagement in KDE4? Ik kan dat op dit moment niet zien, aangezien ik Tumbleweed draai. Bij mij geeft in KDE de plasmoid geen netwerkstatus weer, al maakt-ie wel verbinding en kan ik ook nieuwe netwerken toevoegen.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  5. #5
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    The Netherlands
    Posts
    370

    Default Re: Gnome 3 installeren

    Ik heb hier zover ik weet geen probleem mee. Ik heb echter wel een ander probleem:

    Gnome 3 is h e e l t r a a g. KDE 4.6 is juist heel responsief.

    opensuse 11.4, ook met KDE 4.6.0
    Processor (CPU): AMD Athlon(tm) XP 1800+
    Snelheid: 1.500,01 MHz
    Totaal aan geheugen (RAM): 1,5 GiB
    Beschikbaar wisselgeheugen: 2,3 GiB
    nVidia grafische kaart Model: GeForce FX 5200
    2D-stuurprogramma: nvidia
    3D-stuurprogramma: NVIDIA 173.14.28

    Ik ben nog heel onhandig met Gnome 3 en weet nog niet goed hoe een terminal te openen. Komt ook doordat ik tien-twintig seconden moet wachten tot er iets gebeurt als ik ergens op klik of iets type.
    How vivid is the letting go of knowledge, where experience ends.

    Desktop AMD A6-3650 APU with Radeon(tm) HD Graphics, Leap 42.1
    Laptop HP Compaq 6710b, 64-bit, openSUSE Tumbleweed

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,906
    Blog Entries
    14

    Default Re: Gnome 3 installeren

    Quote Originally Posted by akaper View Post
    Ik heb hier zover ik weet geen probleem mee. Ik heb echter wel een ander probleem:

    Gnome 3 is h e e l t r a a g. KDE 4.6 is juist heel responsief.

    opensuse 11.4, ook met KDE 4.6.0
    Processor (CPU): AMD Athlon(tm) XP 1800+
    Snelheid: 1.500,01 MHz
    Totaal aan geheugen (RAM): 1,5 GiB
    Beschikbaar wisselgeheugen: 2,3 GiB
    nVidia grafische kaart Model: GeForce FX 5200
    2D-stuurprogramma: nvidia
    3D-stuurprogramma: NVIDIA 173.14.28

    Ik ben nog heel onhandig met Gnome 3 en weet nog niet goed hoe een terminal te openen. Komt ook doordat ik tien-twintig seconden moet wachten tot er iets gebeurt als ik ergens op klik of iets type.
    De snelheid van de PC zal niet bijdragen, maar GNOME 3 is hier juist ####snel. Om een terminal te openen, klik je Activiteiten - Toepassingen. Daar kun je uit de lijst konsole of gnome-terminal opstarten. Op mijn laptop draaien beide desktops als een tierelier.

    GNOME 3 als desktop werkt echt anders. Ik denk dat mensen met een Android telefoon het iets makkelijker hebben.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  7. #7
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    The Netherlands
    Posts
    370

    Default Re: Gnome 3 installeren

    Ja, dat vond ik ook al. Nog een reden voor Ubuntu om toch bij Gnome over te blijven, maar ja.

    Als het oké is, post ik hier graag nog even verder over traagheid. Vandaag geef ik computerles aan oral history vrijwilligers, maar vanavond en morgen zou ik even tijd moeten hebben.
    Ik vond op internet iemand wiens systeem bevroor na aanmelden. Hij had net als ik met zypper de upgrade gedaan. Daarna deed hij de on-click die wordt aangeboden bij openSUSE er nog een keer overheen. Daarna geen problemen meer.
    Ga ik proberen.
    How vivid is the letting go of knowledge, where experience ends.

    Desktop AMD A6-3650 APU with Radeon(tm) HD Graphics, Leap 42.1
    Laptop HP Compaq 6710b, 64-bit, openSUSE Tumbleweed

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,906
    Blog Entries
    14

    Default Re: Gnome 3 installeren

    Laat even weten hoe 't je vergaan is, ben benieuwd
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  9. #9
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    The Netherlands
    Posts
    370

    Default Re: Gnome 3 installeren

    Ik heb de one click install geprobeerd. Maar het ymp bestand wilde niet starten met Yast. Althans dat dacht ik. Pas na 5 minuten laadde het ineens en heb ik de installatie uitgevoerd.

    Maar de Gnome 3 desktop is nog steeds heel traag en loopt ook vaak vast. Ik heb uiteindelijk konsole weten te laden. Maar ik moet na iedere klik of ingetypte zoekopdracht ongeveer twintig seconden wachten. Dus klik op activiteiten. Twintig seconden wachten. Klik op toepassingen. Weer wachten. Klik hulpmiddelen en wachten. Etc.

    Daarna typte ik:
    Code:
    glxinfo
    Maar mijn input werd niet vertoond: na de prompt zag ik niets verschijnen. De output kwam niet, maar flitste ineens voorbij toen ik konsole sloot. In ieder geval kan ik daaruit concluderen dat glxinfo "mogelijk geen foutmelding geeft" omdat het vergelijkbaar was met wat ik zie als dit commando wordt uitgevoerd in KDE, maar of het echt draait?

    Ik heb daarna (hoop ik want ik zag immers niet wat ik typte) ingegeven:
    Code:
    gnome-shell --replace > /tmp/gnome-shell.log 2>&l&
    Dat was een tip op het opensuse forum, om te kunnen achterhalen wat er mis is. Toen liep de zaak vast. Daarna geforceerd afgemeld met ctr-alt-backspace, ingelogd met KDE, maar het log-bestand is niet aangemaakt (door een type-fout mag ik aannemen).

    Blind typen krijgt ineens een heel andere dimensie.
    Kan iemand mij helpen? Geen idee hoe dit te troubleshooten
    How vivid is the letting go of knowledge, where experience ends.

    Desktop AMD A6-3650 APU with Radeon(tm) HD Graphics, Leap 42.1
    Laptop HP Compaq 6710b, 64-bit, openSUSE Tumbleweed

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,906
    Blog Entries
    14

    Default Re: Gnome 3 installeren

    Wat je eerst eens zou kunnen doen, is alle GNOME gerelateerde "troep" in je /home opruimen of renamen.
    Denk hierbij aan ~/.gnome* , ~/.gconf* en ~/.config/gnome*

    Of, maak een nieuwe gebruiker aan en kijk hoe het daar loopt.

    Om te zien of je 3D versnelling aanstaat:
    Code:
    glosscomputer@Knurpht:~> glxinfo | grep direct
    direct rendering: Yes
        GL_EXT_Cg_shader, GL_EXT_depth_bounds_test, GL_EXT_direct_state_access, 
    glosscomputer@Knurpht:~>
    Overigens kun je GNOME 3 als desktop opnieuw laden door Alt-F2 te doen, daar "r" typen en op Enter slaan.

    En dan nog wat: een stiekeme kernel update kan de boel ook verzieken, denk dan om je NVIDIA / ATI drivers
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •