Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    California, USA
    Posts
    50

    Question Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Beste mensen,

    Elke keer als ik mijn computer aanzet en probeer om het internet of zelfs ons eigen netwerk te berieken, krijg ik een foutmelding dat Firefox de server niet kan berieken.

    Dus wat ik elke keer moet doen is naar YaST gaan en het subnet masker zelf omzetten van "/24" naar "255.255.255.0".

    Is er een manier om dit automatisch te laten gaan?
    Ik kom van Ubuntu 10,04 en gebruik momenteel OpenSuSE 11.3.

    Bedankt!

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,587
    Blog Entries
    14

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    "/24" is volgens mij hetzelfde als "255.255.255.0"....Jouw probleem is, denk ik, dat je IPv6 nog aan hebt staan. Dat staat in het eerste scherm in Yast - Netwerk - Netwerkinstellingen. Je moet daarna wel even rebooten om de instelling effectief te maken.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    California, USA
    Posts
    50

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    "/24" is volgens mij hetzelfde als "255.255.255.0"....Jouw probleem is, denk ik, dat je IPv6 nog aan hebt staan. Dat staat in het eerste scherm in Yast - Netwerk - Netwerkinstellingen. Je moet daarna wel even rebooten om de instelling effectief te maken.
    Neen, hij stond al uit.
    In "Globale Opties" is het vakje voor "IPv6 activeren" niet gevinked.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,587
    Blog Entries
    14

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Waarschijnlijk maakt het dan niet zoveel uit wat je verandert, puur omdat er iets veranderd wordt, activeert Yast het netwerken opnieuw en dan lukt het wel.

    Kun je eens, voordat je verbinding maakt, een terminal venster openen, en dan
    Code:
    su -c ifconfig
    (rootwachtwoord ingeven)
    uitvoeren, en de output erna hier posten?

    Hoe maak je verbinding, via een router? Of hang je direct aan een modem?
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,587
    Blog Entries
    14

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Sorry, ik zie nu dat 't draadloos betreft.

    Dan kan er het volgende zijn:

    Open Yast - Netwerk - Netwerkinstellingen
    Open de draadlioze netwerkkaart voor bewerken, je ziet het scherm waarin je ook het netmasker zet.
    Linksboven zie je een tab Algemeen, zet daarin de bovenste waarde op "tijdens het opstarten". Dat zou het moeten doen, is namelijk wat er bij niet gebeurt, waarom is mij niet duidelijk.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  6. #6
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    California, USA
    Posts
    50

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Bedankt voor uw reacties, maar momenteel heb ik geen toegang tot mijn computer.
    Zodra ik weer toegang krijg, zal ik dat probeeren.

  7. #7
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    California, USA
    Posts
    50

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Okè, Ik probeerde dat, maar die instelling was al geselecteerd.
    Misschien is er iets met de firewall(al durf ik dat te betwijfelen)?

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mallow, Ireland
    Posts
    1,031
    Blog Entries
    1

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Vraag me af of je jou IP adress handmatig hebt ingesteld of automatisch? Gaat meestal automatisch via DHCP en dan zou je jou subnet instellingen niet hoeven te veranderen. Zou je dit kunnen nakijken in hetzelfde scherm waar Knurpht het over had?
    "To err is human... to really foul up requires the root password."

  9. #9
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    California, USA
    Posts
    50

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Quote Originally Posted by Dexter1979 View Post
    Vraag me af of je jou IP adress handmatig hebt ingesteld of automatisch? Gaat meestal automatisch via DHCP en dan zou je jou subnet instellingen niet hoeven te veranderen. Zou je dit kunnen nakijken in hetzelfde scherm waar Knurpht het over had?
    Ik heb hem handmatig ingezet. En dat moet ook, want ik heb een webserver op mijn computer waar naar moet kunnen verbinden vanuit de rest van het netwerk.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mallow, Ireland
    Posts
    1,031
    Blog Entries
    1

    Default Re: Dradeloos moet elke keer opnieuw...

    Quote Originally Posted by thomas23272 View Post
    Ik heb hem handmatig ingezet. En dat moet ook, want ik heb een webserver op mijn computer waar naar moet kunnen verbinden vanuit de rest van het netwerk.
    Maar daar heb je toch geen handmatig IP voor nodig? Je kan een IP reserveren op je router voor jou pc. Dan krijg je telkens hetzelfde IP en kan iedereen zo bij de server komen. En dan heb je ook niet een probleem met subnet instellingen aangezien je die ook krijgt van je router.

    Ik zou dat eens proberen. En gaat iedereen naar jou server via het IP adres of de naam? Naam is makkelijker aangezien dat niet afhankelijk is van't IP.
    "To err is human... to really foul up requires the root password."

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •